Cubase VST 5.1 - kouše se mi přehrávání

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 čer 2007 12:55

Milan píše:Je potřeba zapnout DMA na harddiscích.
Tak to je samozřemost už při instalaci Cubase, ne?
Pytkin píše:tudy : mozno prejst na nejaku Novu Technologiu
Co máš konkrétně namysli?

Já naopak přemýšlel o starší :) (HD-recorder + HW sekvencer)

Mně právě přijde, že by to mohlo spíš s tím Pentiem III fungovat líp. Na to, že nepoužívám téměř žádné pluginy, je ten můj Athlon XP2600+ celkem komfort (oceňuju ho pouze při procesech ve Wavelabu)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2007 13:54

Tudy : Nova Technologia je Windows N(ew)T(echnology) , 2000, XP , Vista ..

HW sekvencer som si tiez prave kupil .. Ale len na take jednoduche hranie .. Serioznu pracu si na tom neviem predstavit .. Cubase forever ..

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 15 čer 2007 14:05

Tudy píše:
Milan píše:Je potřeba zapnout DMA na harddiscích.
Tak to je samozřemost už při instalaci Cubase, ne?

Jo, na světě existuje spousta samozřejmostí, který ale lidi tak nějak samozřejmě nedělají :-)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 čer 2007 14:23

Milan: já doufám, že je to to okno "set DMA transfer mode", které se objeví při instalaci Cubase a pak při každé změně HW - tedy výměně zvukovky.
To samozřejmě vždy spustím :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 čer 2007 15:52

tudy, mna napada, checkol si si disk, smart cisla? trebars speedfanom... ci nejde doprdele a potom sa samo vypina dma? nemyslim checkdisk, ten najde len logicke chyby, ale ci nehapruju hlavicky, alebo cache... inak je to vsetko smutna zahada, co tu pises

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 15 čer 2007 16:36

Kexik: zkusím to
Ale zkoušel jsem nahrávat i na systémový HD a že by byly v háji oba, se mi nezdá.
Otázka je, jestli není nějaký problém na sběrnici.
Jenže zajimavý je, že na VSTmonitoru se při tom poskočení žádná špice neobjeví.
Vyzkouším vše včetně pamětí.
Má někdo tip na nějaký extra program, který dokáže otestovat celý počítač nějakým řekněme hodinovým testem?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět