Dotázek SX3

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Dotázek SX3

Příspěvek od Poklop » 01 lis 2005 14:23

Ahoj všichni, jako většina Logicářů na PC jsem nucen uvažovat o změně DAW a určitě to bude Cubase.
Poprosil bych vás uživatele tohoto programu o radu, jestli lze natvrdo transponovat vagónek (nudli v arranži).
Nahoře na info lince lze tu nudli transponovat, ale jsem zvyklej z Logica, že se dá v případě potřeby použít funkce Normalize, která převede relativní nastavené hodnoty přímo natvrdo do not. Jinými slovy hodnoty v info line se vynulujou a noty se posunou tam kde maj bejt.
Snad jsem to vysvětlil :-)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 lis 2005 18:57

:shock:

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 01 lis 2005 21:59

jednoduse kliknes pravym tlacitkem na midi stopy a v polozce midi transpose
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 lis 2005 22:41

carloff píše:jednoduse kliknes pravym tlacitkem na midi stopy a v polozce midi transpose
aha, tak to chcel vediet 8)

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 01 lis 2005 23:11

Tohle je mi jasné :-) Ale tohle transponuje nudli "natvrdo".
Ale každá nudle má svoje základní parametry měnitelné "relativně""nedestruktivně" na tzv."info-line" (v aranži nahoře nad čislama taktů).
A mě jde o to, když tam něco nastavim, jestli se to později dá zapsat přímo do těch not. Relativní změna noty nezmění a výhoda je v tom, že neustále vidím o kolik jsem transponoval a vynulováním to můžu vrátit zpět.
V Logicu to jde, tady asi taky ne? Nebo ne?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 02 lis 2005 08:00

kazda stopa ma primo v hlavicce stopy (nevim jak lip to nazvat) nekolik ruznejch nastaveni. jedno z nich je transpose "sipka nahoru, dolu a hodnota"
to je zrejme to o co ti jde. v zapisu (pianoroll treba) zustanou noty stejny, ale v u toho policka transpose se ti objevi hodnota posunuti ;)

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 02 lis 2005 09:50

No jasně :-), ale já mluvím o jednotlivých nudličkách(nevim jak to nazvat) ve stopě. Někdy je potřeba transponovat třeba jenom refrén.
Každá nudlička má svoje měnitelné nastavení nahoře nad aranží a o tom mluvim :-)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 02 lis 2005 10:15

Poklop: ja te nestiham :roll: skoda ze neumim slintajiciho dementniho smajlika ... co zeb to vlastne chces ? chces mit v jedny midi stope naflakany naky noty, celou stopu rozstrihanou na "nudlicky" podle refrenu a ostatnich casti skladby, pricemz vsechno bude v jedny tonine ale ty chces treba refren transponovat a to nedestruktivne oproti zbytku, pro priklad, ale pritom chces aby noty zustaly tam kde jsou ?
zarvy v tom nevidim problem a za druhy to je pjekna blbost nemyslis ? vyznas se pak v tom ? no dobre, to je tvoje vec, napis jestli to chapu spravne, nebo sem uplne blbej a zmatenej 8)

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 02 lis 2005 10:24

Ono se to asi blbě vysvětluje nebo spíš to neumim asi vysvětlit :-)
Znova opakuju: jde mi jen o to, jestli jde zapsat natvrdo do not nastavení parametrů nudličky na INFO LINE (nad aranží).
To jak to pak někdo užije je teď jedno :-)
V Logicu to jde.
A nejde o to aby zůstaly noty tam kde jsou (po transponaci), ale o to aby se posunuly tam kde maj skutečně bejt až se rozhodnu, že ta změna bude trvalá. Právě proto, abych se v tom vyznal.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 02 lis 2005 10:45

pravou mysi na konkretni nudlicku, MIDI/TRANSPOSE - nastavis co potrebujes a ono se to rovnou posune, nahore na liste se na to vybodni to nemas tak dobre pod kontrolou

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 02 lis 2005 11:22

Neural_I píše:pravou mysi na konkretni nudlicku, MIDI/TRANSPOSE - nastavis co potrebujes a ono se to rovnou posune, nahore na liste se na to vybodni to nemas tak dobre pod kontrolou
No, tady jde asi trochu o zvyk :-) No dobrý asi to nejde :-)
Nicméně díky za věnovaný čas :-)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 02 lis 2005 12:01

nebo si udelej kopii tracku, do jednoho dej netransponovany "nudlicky" a do druhyho transponovany a .... a jak je videt vetsina veci jde resit spoustou zpusobu, otazkou je co je jednodussi a co komu vyhovuje, nakonec ale stejne kazdej zjisti ze zabejvat se pul dne blbosti jako transpozice je proste ztrata casu, pac proc to delat slozite kdyz to jde jednoduse zejo 8)

jinak s tim casem, neni zac, ja jeste nikdy nic netransponoval tak sem si to aspon vosahnul (vzdycky kdyz na to dojde radsi to nahraju znova transponovany, aspon si to pri tom nahravani vosahnu, jak rikam, je zpousta moznosti jak nato :wink:

jendak
Příspěvky: 9
Registrován: 13 črc 2002 18:45

Příspěvek od jendak » 02 lis 2005 17:28

jasne ze se da, ve verzi 3.1 je v menu midi neco jako freeze midi transportation...

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 02 lis 2005 21:56

No to zní docela reálně, škoda, že mám nižší verzi, tak možná proto to tam nemůžu najít :-) Díky

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 03 lis 2005 22:26

Sakra asi jsem úplně blbej, ale nevíte někdo jak v Cubase 3:

1) spojit dvě MIDI nudle (clipy) do jedný - merge
2) jak vrátím menu na pravý tlačítko v aranži. (dal jsem si tam nějaký ikony a není tam možnost to vrátit)

Odpovědět