mono track - stereo out

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 25 led 2006 11:12

pavlii píše:2Void: jj, já vím - já to - díky latenci - dělám tak, že si do odposlechu pusím nahrubo efektovaný signál v přibližné podobě, kterou bych chtěl mít (kvůli stylu hry). Do nahrávací sběrnice ale pouštím jen čistý, takže pak se s tím dá dobře čarovat. Samozřejmě tohle nejde použít při těch kytarových krabičkách/multiefektech :-) Tvůj popis výhody je samozřejmě oki, ale je třeba k tomu smysluplná latence gearu...

P.
Koukam ze nahravame stejne... Jen jsi jeste nenapsal jak ty osobne resis to "dilema" mono stopa/stereo vystup.
Mam m-audio fw solo, latenci nastavenou na 8ms, ne ze by to niz neslo ale me to staci.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 25 led 2006 11:16

Řeším to tak, jak jsem napsal. Ve verzi VST mám jen možnost Group stopy nebo sendu; využívám i HW efekty ze zvukovky Yamaha. V SX moc zatím nedělám, ale tam bych to řešil zase přes Group nebo FX stopy. Freeze pro mě zatím není prob, VST ho stejně nemá, ale dosud jsem ho stejně nepotřeboval, musel bych si kdyžtak tu kterou audio/VSTi stopu mixdownout. SX mám zatím jen na no?asovi pro "studijní" účely (samozřejmě legální, aby si někdo něco nemyslel), páč je to služební comp a nadto nemám žádnou externí zvukovku. Takže na tom jen zkouším nápady a experimentuju třeba i s problémama lidí tady ve fóru - teda občas.

P.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 25 led 2006 11:28

pavlii:
Diky, zustanu zatim u mono-to-group tracku s efektem v insertu group tracku.
Prinejhorsim si misto freeze mixdownuju jednu stopu.
Nahravani stereo audia s jednou prazdnou stopou se mi uplne bytostne prici:)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 25 led 2006 13:11

2Vuid: ještě jsem to nezkoušel, ale audio mixdown by měl být prakticky totéž, co freeze - akorát si musíš dát tu práci s vysólováním té které stopy, kterou (které) chceš v mixdownu mít. Takže je to sice práce navíc, ale holt co se dá dělat :-)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 led 2006 22:53

pavli : jasne ze mozes dat rig do sendu .. len mi to pripada hlupost ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 led 2006 22:54

vuid : a preco nenahravas rovno efektovany signal ? proste realne ako keby si mal trebars kombo a snimal ho mikrofonom ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 led 2006 22:59

ja inak nechapem co to je zaproblem s tym mono/stereo .. myslim ze normalne je nahravat gitaru mono a zavesit guitar rig do insertu .. kde ho mozes aj freeznut ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 26 led 2006 08:18

2Pytkin: ano, ale jak zmiňoval Vuid na začátku, insert efekt v mono stopě má i mono výstup - což on nechce. Proto celé to šaškování s možnostma, jak mít výsledek stereo.

P.

Puf
Příspěvky: 89
Registrován: 15 lis 2005 01:37

Příspěvek od Puf » 26 led 2006 09:57

Freeze je luxusni funkce !
K cemukoliv se muzes pospatku vratit (nemusis si nekam zalohovat MID linky a nastaveni (FXP) efektu ,instrumentu)
Skoda jen ze u Cubase & Nuenada dal s tim freeze audiem nejde ptracovat tusim ze u SONARU to jde.
Jinak naprostej souhlas .

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 26 led 2006 11:35

2Puf: když chceš s freeze audiem dál pracovat, nevyužiješ funkci freeze, ale audio mixdown :-)

P.

Puf
Příspěvky: 89
Registrován: 15 lis 2005 01:37

Příspěvek od Puf » 21 úno 2006 02:11

Jasnacka . Pouzivam oboji . Ale s tim Mono do Sterea je to sice podivne ale funkcni . Nebo to snad nak ovlivni zvuk ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 úno 2006 07:43

2Puf: jak to s tím zvukem myslíš? Jasnačka, že výsledek bude znít trochu jinak, pokud budeš místo mono efektů používat stereo efekty. Co se týče mono -> stereo: i osobně by mi asi víc vyhovovalo, kdybych se nemusel moc soustředit a na výstupu by byl výstup z pluginy - tedy bez ohledu na to, na jaký zdrojový materiál to navěsím. Čiže ideálně bych měl mono audio (třeba kytaru) a na ní pověšenej insert efekt, který produkuje stereo výstup (auto-pan, ring modulator a tak). Na výstupu by pak bylo stereo - nemusel bych se o nic starat. Takhle je to opravdu krapet komplikovanější :-/

P.

Puf
Příspěvky: 89
Registrován: 15 lis 2005 01:37

Příspěvek od Puf » 21 úno 2006 11:53

Ja mel na mysli toto : Kdyz pretahnes Mono stopu do Stereo stopy
coz SX umoznujou , tak je to to samy jako kdyz tu mono stopu odkazes do stero group .Rozdil vidim akorat v tom ze pres tu groupu muzes davat mono efekty do te mono stopy a stereo efekty na tu groupu ?
Jedna se mne ciste jen o princip .

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 úno 2006 16:51

2Puf: z hlediska principu byla chyba (osobní dojem), že Steinberg toto přesouvání mezi audiostopami povolil. VST verze ti jasně řekla, že jako takhle teda ne, což se mi líbí v tom smyslu, že nemáš bordel v materiálu projektu. Takže já osobně bych to dělal stejně jako u VST: MONO materiál v MONO stopách a routovat je do group, pokud potřebuješ insert efekt stereofonního typu. STEREO materiál ve STEREO stopách.

Pokud mi někdo vysvětlí výhodu přesunu MONO partu do STEREO audio stopy, tak budu rád. Pokud by pak fungovaly stereo insert efekty tak, že výstup budou mít ve stereo, je to samozřejmě úspora routování :-) potom bych i danou featuru akceptoval :-)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 úno 2006 22:56

totkaj sme s kolegom zistili zaujimavu vec .. UAD ma aj mono aj stereo verzie pluginov .. mono plugin bol v stereo grupe ... a signal nesiel uplne rovno von .. na meraku neukazovalo zvislu modulaciu ale mierne ubiehala do strany .. ked sme dali stereo verziu toho pluginu , tak uz to slo korektne do stredu .. Zaujimave ..

S tymi efetami mi to pride inak divne .. preco plugin sam nevie , ci je na stereo stope alebo mono .. a nepusti sa sam v tom mode, ktory treba ..

Odpovědět