mono track - stereo out

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 úno 2006 09:00

2Ptytkin: jj, to mě právě taky zarazilo - tuším jsem to do relativně nedávné doby vůbec nevěděl, páč jsem nějak zrovna nepracoval s takovou kombinací zdroj - efekt, aby se to projevilo :-/

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 22 úno 2006 09:50

Vse co je potreba vedet o mono in - stereo out je v pavliiho novem clanku o efektech. Muzu jen potvrdit ze routovani mono stopy do group stopy a nasledne stereoefektovani je jedine rozumne reseni (v SX). S jednou nevyhodou - freeze na efekt nelze pouzit.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2006 18:28

hypoteticka otazka .. mono plugin insertnem do stereo stopy .. vystup zo stopy bude mono ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 úno 2006 18:34

hmm .. tak som to vyskusal .. do stereo grupy som dal mono efekt .. a zistil som ze efekt efektuje len lavy kanal .. pravy je neefektovany ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 úno 2006 12:47

2Pytkin: předběhl jsi mě :-)

P.

phoniq
Příspěvky: 21
Registrován: 19 pro 2005 18:31

nahrávání stereo

Příspěvek od phoniq » 28 úno 2006 10:27

Tak co se týče nahrávání kytary do sterea, tak bych asi volil VST instrument GUITAR RIG 2 od firmy NATIVE INSTRUMENT. (upozorňuji, že tahle druhá verze je nepopsatelně lepší než ta první). Obsahuje všechny základní věci, které budeš potřebovat (simulaci repráků, komb, simulaci zesilovačů, různé efekty, distorztion, chorus, reverb, booster, flanger, wah-wah, zkrátka vše, co pro normální nahrávání stačí.

Je tady akorád jeden zádrhel. musíš to hodit jako master efekt, nejde to nastavit jako klasický VST na track. Toho je trošku škoda, protože ten efektovaný výsledek neslyšíš už při nahrávání, ale až ve zpětném přehřátí.

Přeji hodně zdaru

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 úno 2006 10:54

To je zvláštní, já přes Guitar Rig nedávno hobloval a rovnou jsem to slyšel. A je fuck jestli je nekde na stope nebo na mastru. Akorat to chce za nej jeste nejaky lepsi gate. :shock: :roll:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 28 úno 2006 11:14

2peteness: proč za něj?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 28 úno 2006 11:46

pavlii píše:2peteness: proč za něj?
protože to simuluje zesáky a komba. To tam dela bordel

phoniq
Příspěvky: 21
Registrován: 19 pro 2005 18:31

zapojení zvukárny

Příspěvek od phoniq » 28 úno 2006 20:47

Ten zvuk efektu na stopě můžeš potom i během hraní, záleží na zapojení výstupu ze zvukárny. Jestli to máš zapojené jako monitory, tak to uslyšíš hned. Jestli to máš ovšem jako P/A repro, tak to je slyšet až potom

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 úno 2006 23:03

P/A repro ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 01 bře 2006 07:41

P/A repro? Co je sakra zase tohle za termín - když jsme u Cubase???

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 bře 2006 00:12

to bude daka advanced feature :) na ktoru sme my stari kocuri este nedosli :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 02 bře 2006 08:55

2Pytkin: checht! :-D já teda jako vím, čemu se říká PA, ale to je bez lomítka ;-) a krom toho to se softwarem tak nějak moc nesouvisí.... no ale třeba se něčemu přiučíme :-)

P.

phoniq
Příspěvky: 21
Registrován: 19 pro 2005 18:31

P/A

Příspěvek od phoniq » 05 bře 2006 10:45

Myslel jsem to tak, že záleží na tom, jaký zvolíš routing na zvukárně. Pokud máš zvukárnu s více "alternativními" výstupy, tak si můžeš zvolit buď MASTER OUT (pro P/A amplification resp. repro) nebo si můžeš vybrat MONITOR OUT (pro monitor). Když to přehnaně zjednoduším, tak je to něco podobného jako kdyby jsi řešil efekt na mixu (pre post). Samozřejmě to není to stejné, jen jsem to k tomu přirovnal.

Otázka zní, jakou máš zvukárnu????

Odpovědět