ovladanie knobmi pluginov bez midi learn

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 čer 2006 09:21

2Solarfall: tak jo, vrátíme se o ten kousek zpátky :-) jaký MIDI CC odpovídá dakému knobu na VST nástroji můžeš zjistit tak, že zapneš nahrávání MIDI (nikoli automatizace!!!!) a zahýbeš tím knobem. Když se pak koukneš na obsah té MIDI stopy (nejlépe v List Editoru nebo Controller Editoru), měl bys tam mít nahrané změny nějakého CC (pokud to pro daný VST nástroj funguje). Podle toho čísla CC provedeš nastavení na svém HW kontroleru (já to tak dělám např. na mém Radium 61 nebo Control Freak) a je vychechtáno :-) Názvy opravdu nemusí být standardní, ale List Editor vypisuje i adresu CC, což je ten jediný a podstatný údaj pro tebe.

P.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 08 čer 2006 09:25

no to som skusal... nazapol som automatizaciu na VST nastroji (R a W) ale len na midi stope. skusal som tocit tymi knobmi a pri prehravani sa nic zvukovo ani vyzualne nedialo :( ale do list editoru som nepozeral. dnes vecer na to este pozrem.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 čer 2006 09:49

solarfall: tie nazvy nie su standardne, kazdy plugin si ich nazyva po svojom a su definovane vnutri pluginu. takisto pouzitie cc nie je prisne standardizovane, standard je hodne volny, snad s vynimkou sustainu, ten je prakticky vzdy na 64. neni medzi tymi pluginami co ta trapia nieco free, ze by som sa s tym pohral?

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 08 čer 2006 09:59

to je jedno aky plugin, ide mi o princip... ak sa ti chce tak vyskusaj hociaky synth a efekt

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 čer 2006 10:01

ok, stiahnem si nejaky midi monitor a skusim co som ti radil niekde vyssie a dam vediet co a ako...

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 08 čer 2006 11:40

Pokud můžu vstoupit do vaší debaty ..., tak já mám obdobný problém s Intaktem, kde se nazaznamenává automatizace ani z něj nelze nahrát žádná data. Ostatní NI co používám jsou v pohodě.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 čer 2006 13:27

BTW: ono možná akademická debata by byla, jestli se do MIDI stopy zaznamená kroucení knobem VST nástroje (například), pokud je tento možný ovládat z HW kontroleru. Ono je totiž docela dobře možné, že VST nástroj může na CC data reagovat, ale sám je nevysílá - tohle bych si musel vyzkoušet nebo někde zjistit. Podle mě je to v principu možné - takže tím pádem MIDI stopa nic nezaznamená, pokud se bude knobem kroutit...pokud se v ní ale budou data příslušného CC vyskytovat, nástroj na ně bude reagovat. Což by byla docela podpásovka, pokud u toho nástroje není napsáno, jaký knob je svázán s kterým MIDI CC :-( Tohle mě jen tak na okraj napadlo....

P.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 08 čer 2006 13:30

pavlii: teraz si na to kapol. o tom tu hovorim ;)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 čer 2006 13:35

2Solarfall: nojo, pokud je to tenhle případ, tak jsi bez manuálu k VST nástroji docela nahranej - experimentama se na to dá asi taky přijít, ale docela vopruz (i když možností je nějakých 120, pokud nepočítám možné RPN/NRPN, ale to snad asi ne.....).

P

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 08 čer 2006 14:06

Jsou VSTi, který (pokud se naroutujou u stopy na MIDI IN) dokážou při práci vysílat a? už CC nebo SysEx ... to je vyzkoušený. Problém nastává pokud ani tohle řešení nefunguje. Když jsem se tím před časem zabejval, tak jsem se dostal až k manuálu zmíněnýho Intaktu, kde jsem o MIDI implementaci nenašel ani řádek, což mě zarazilo. Možná je to jen neznalostí SW, ale snad by se to od ostatních NI zas tak nelišilo.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 čer 2006 14:59

vey: hodne sprosta otazka, ale pouzivas vsti verziu intaktu? dxi podla stareho standardu totiz automatizaciu nepodporuju... nepises aky pouzivas host, mozno ze tvoj host nerozlisuje formaty pluginov a ty natahujes dx verziu (ak je intakt podobny kontaktu tak pri instalacii si ide vybrat, ake verzie sa maju nainstalovat)

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 08 čer 2006 15:16

Používám Intakt VSTi + Cubase/Nuendo.
Dneska po práci se tím začnu znova zabejvat ... schválně jestli na něco příjdu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 čer 2006 15:20

stiahnite si utilitku vst spy z tadialto

http://www.tobybear.de/p_other.html

nasosa vst adresar a o vstckch vypise spustu veci. okrem ineho aj to ci podporuju midi event out... bohuzial mapku CC nie ;)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 čer 2006 05:08

solar: a nemel bys to jednodussi proste pres generic remote? s vyjimkou modularnich zalezitosti jako kontakt by to melo jit u vseho...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 čer 2006 05:10

mimochodem, midi prirazovani v qbase je fakt nocni mura :]

Odpovědět