P.
ovladanie knobmi pluginov bez midi learn
2Solarfall: tak jo, vrátíme se o ten kousek zpátky
jaký MIDI CC odpovídá dakému knobu na VST nástroji můžeš zjistit tak, že zapneš nahrávání MIDI (nikoli automatizace!!!!) a zahýbeš tím knobem. Když se pak koukneš na obsah té MIDI stopy (nejlépe v List Editoru nebo Controller Editoru), měl bys tam mít nahrané změny nějakého CC (pokud to pro daný VST nástroj funguje). Podle toho čísla CC provedeš nastavení na svém HW kontroleru (já to tak dělám např. na mém Radium 61 nebo Control Freak) a je vychechtáno
Názvy opravdu nemusí být standardní, ale List Editor vypisuje i adresu CC, což je ten jediný a podstatný údaj pro tebe.
P.
P.
solarfall: tie nazvy nie su standardne, kazdy plugin si ich nazyva po svojom a su definovane vnutri pluginu. takisto pouzitie cc nie je prisne standardizovane, standard je hodne volny, snad s vynimkou sustainu, ten je prakticky vzdy na 64. neni medzi tymi pluginami co ta trapia nieco free, ze by som sa s tym pohral?
BTW: ono možná akademická debata by byla, jestli se do MIDI stopy zaznamená kroucení knobem VST nástroje (například), pokud je tento možný ovládat z HW kontroleru. Ono je totiž docela dobře možné, že VST nástroj může na CC data reagovat, ale sám je nevysílá - tohle bych si musel vyzkoušet nebo někde zjistit. Podle mě je to v principu možné - takže tím pádem MIDI stopa nic nezaznamená, pokud se bude knobem kroutit...pokud se v ní ale budou data příslušného CC vyskytovat, nástroj na ně bude reagovat. Což by byla docela podpásovka, pokud u toho nástroje není napsáno, jaký knob je svázán s kterým MIDI CC
Tohle mě jen tak na okraj napadlo....
P.
P.
Jsou VSTi, který (pokud se naroutujou u stopy na MIDI IN) dokážou při práci vysílat a? už CC nebo SysEx ... to je vyzkoušený. Problém nastává pokud ani tohle řešení nefunguje. Když jsem se tím před časem zabejval, tak jsem se dostal až k manuálu zmíněnýho Intaktu, kde jsem o MIDI implementaci nenašel ani řádek, což mě zarazilo. Možná je to jen neznalostí SW, ale snad by se to od ostatních NI zas tak nelišilo.
vey: hodne sprosta otazka, ale pouzivas vsti verziu intaktu? dxi podla stareho standardu totiz automatizaciu nepodporuju... nepises aky pouzivas host, mozno ze tvoj host nerozlisuje formaty pluginov a ty natahujes dx verziu (ak je intakt podobny kontaktu tak pri instalacii si ide vybrat, ake verzie sa maju nainstalovat)
stiahnite si utilitku vst spy z tadialto
http://www.tobybear.de/p_other.html
nasosa vst adresar a o vstckch vypise spustu veci. okrem ineho aj to ci podporuju midi event out... bohuzial mapku CC nie
http://www.tobybear.de/p_other.html
nasosa vst adresar a o vstckch vypise spustu veci. okrem ineho aj to ci podporuju midi event out... bohuzial mapku CC nie
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál