ovladanie knobmi pluginov bez midi learn

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

ovladanie knobmi pluginov bez midi learn

Příspěvek od Solarfall » 07 čer 2006 11:15

pouzivam dake efekty a syntaky v cubase a tie nemaju midi learn.

chcel by som si povedzme nastavit knoby svojho evolution 449 na ovladanie nejakeho eq pluginu ale netusim ake CC mam nastavit kedze plugin nema midi learn... da sa to nejak zistit?

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 07 čer 2006 11:29

pouzi plugin Energy Xt, ten ma midi learn uplne na vsechno..
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 čer 2006 11:32

to si mi moc nepomohol. :roll:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 čer 2006 11:44

vst-cko by malo midi aj vysielat, koli automatizacii, nie? tak si zaves na vystupny midi port pluginu nejaky midi monitor plugin a toc knoflikmi, v okne midi monitora by mali vyskakovat cc aj s hodnotami...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 čer 2006 13:06

hmm kexik kedz ty nie si cubaseman tak mi asi nebudes vediet poradit ako to *konkretne* urobit.... teda aky plugin mam kam strcit aby som zistil co to vst vysiela, teda ak vysiela ... ci to nie je nahodou nejaka ina VST automatizacia...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 07 čer 2006 13:15

2solarfall: dá se to zjistit třeba tak, že na MIDI stopu s VST nástrojem pustíš Record a zakroutíš nějakým knobem VST nástroje. Když se pak koukneš na zaznamenané kontrolery, mohl bys tam vidět číslo toho, kterým jsi hýbal. Pokud tam nebude, není daný ovládací prvek zřejmě namapován na žádný MIDI kontroler a půjde externě ovládat jen přes Remote.

P.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 čer 2006 13:28

pavlii:dnes to skusim...
co to znamena "pùjde externì ovládat jen pøes Remote" ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 07 čer 2006 13:42

2solarfall: protože když není ovládací prvek namapován na MIDI kontroler, vysílá jen nějaký příšerný SysExy, takže jediná smysluplná práce ohledně ovládání pak je aktivovat Remote Control a přes MIDI to ovládat takhle. Neplést s kontrolery!!! Viz moje články tady - Remote sice využívá MIDI připojení, ale jedná se o vlastní způsob pomocí jiného protokolu, než MIDI.

P.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen » 07 čer 2006 17:26

moje rada nebyla od veci.. EnergyXt se da pouzit jako plugin v nem si otevres vst ktery potrebujes a podle potreby je namapujes.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 čer 2006 18:27

skus mozno pouzit midiccmap:

http://mdsp.smartelectronix.com/miditools/

ale to som dneska vyguglil, neviem ci to funguje...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 čer 2006 18:37

skusil som zatial pavliiho radu... ide to ale miesto CC mi tam zobrazuje textove nazvy..ako z toho vydolujem CC?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 čer 2006 08:23

2Solarfall: buď máš jejich seznam :-) protože je to snadard nebo by se mohla MIDI stopa dát otevřít v okně Controller Edit (tak nějak) a tam by už měly být napsané všechny (127) CC včetně jejich čísel i případných názvů. Dobré je taky mít na compu utilitku MIDI-OX, která monitoruje komunikaci na vybraném MIDI portu a tam se to dá zjistit taky (vypisuje jak čísla, tak i případný název kontroleru plus spoustu dalších věcí aktuálně nepotřebných). Podle mě se dá trochu zagooglovat a najít sernam MIDI kontrolerů - číslo+případný název.

P.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 08 čer 2006 08:35

myslis ze vacsina synthov ma standardne (napr.) na CC 10 cutoff filtra? to sa mi nezda, skusal som len tak pre srandu ultra analog, korg ms20 a discovery a moje zistenie je ze ultra analog a korg zobrazuju nazvy kontrolerov ale zda sa mi ze tie nazvy nie su uplne rovnake...
co bolo ale divnejsie tak som nebol schopny zaznamenat automatizaciu krutenim virtualneho knobu mysou z discovery... neviem preco... ale tento synth ma popis CC v manualy...
este budem nad tym spekulovat, vcera som na to nemal dost casu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 čer 2006 09:01

2Solarfall: ne, nemyslím - tohle opravdu sedět nemusí; podstatné je to, co najdeš v MIDI datech. Já jsem tvůj příspěvek pochopil tak, že nevíš, jaké číslo má ten který MIDI CC - nikoli kontroler z toho VST nástroje. Jde o to, že kdyby byla řekněme cutoff filtru namapovaná na CC 11 (Expression), tak v MIDI komunikaci budeš mít údaje o Expression a nikoli o Cutoff filtru! Takže když víš, čím jsi kroutil, tak si prostě pak zapíšeš, z jakým MIDI CC daný prvek synthu pracuje. Tohle jsem myslel, že nevíš zjistit.

P.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 08 čer 2006 09:16

hmmm..teraz som zostal zmateny... skusim este raz vysvetlit co chcem zistit.
vst synth alebo efekt ma knoby ktore chcem ovladat svojim hw controllerom. neviem ale zistit ake cislo CC mam priradit hw knobu aby som mohol ovladat sw knob. doteraz som to nezistil pretoze ked si nahram mysou automatizaciu tak miesto cisla CC mi to hodi len nazov. a nemyslim si ze to su standardne nazvy.
oba synthy mali tie nazvy trosku ine. vymysleny priklad tocil som cutoffom na ms20 a vypisalo mi po filt_cut a ked som tocil cutofoom na ultra analog tak mi to vypisalo filtercut.
toto si len teraz vymyslam a nemozem si to overit ale zda sa mi ze to tak bolo. mozno budem naozaj potrebovat nejaky ten midi monitor....

Odpovědět