přizpůsobení MIDI mřížce

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Carrione
Příspěvky: 26
Registrován: 02 srp 2002 11:19

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Carrione » 05 zář 2011 13:10

Hammond píše:Ja by som tu MIDI stopu natiahol do noveho projektu, tak pohladal co najpresnejsie tempo (za predpokladu, ze sa tempo nemeni v ramci stopy), potom by som nastavil metronom na prislusne bpm, spavil qvantizaciu, nasledne tempo zmenil podla potreby povodneho projektu, stopu ulozil a nasledne natiahol naspat do povodneho projektu.
To rozhodně stojí za pokus, díky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2011 13:11

pavli : tak si to niekedy skus .. nejde to .. rozdiely sa stale menia .. a ulietne to .. jemu nejde o kvantizaciu ale zmenit dlzku , pritom nemoze menit tempo lebo tam ma ostatne tracky ..

Carrlione : inak dost dobre nechapem , ako si mohol nieco nahrat k inym stopam , ale tie si nepocuval .. ak by si ich pocuval, tak by si predsa musel to nahrat synchronne ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2011 13:12

hammond : ale ako tie midi noty das do noveho ?

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Hammond » 05 zář 2011 13:13

A tu celkovu dlzku nejde nastavit pomocou "time stretching" ako pre audio? Niesom teraz doma, takze si to neviem overit...

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Hammond » 05 zář 2011 13:13

Pytkin: export midi file > ctrl+n > import midi file?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2011 13:14

carrione : napada ma ako by to slo urobit .. Cubase ma pri midistope taku noticku .. cize noty sa viazu na beaty .. vies to prepnut na hodinky .. cize sa to bude viazat na timecode .. ty tam mas teraz noticku ... tak to prepni na hodinky aby si tam mal timecode .. potom mozes menit BPM a vsetky ostatne party sa ti budu skracovat/predlzovat podla toho ci zvysujes , alebo znizujes BPM .. ked to bude mat rovnake , tak to zase prepnes na noticku .. a malo by to ostat tak ako to je , a potom len vratis BPM naspat ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2011 13:15

hammond : timestretchin na midi neni asi .. ale uz som tu spominal ze by to slo asi Logical Editorom .. asi sa to uz vola inak ..

jo a pri exporte do mifdi fajlu sa ti prenesie aj bmp a casova mrieska .. cize ked to natiahnes , mas to tak , ako si to mal ..

Uživatelský avatar
Carrione
Příspěvky: 26
Registrován: 02 srp 2002 11:19

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Carrione » 05 zář 2011 13:19

Pytkin píše:Carrlione : inak dost dobre nechapem , ako si mohol nieco nahrat k inym stopam , ale tie si nepocuval .. ak by si ich pocuval, tak by si predsa musel to nahrat synchronne ..
Pozor v projektu nemám jiné stopy, tudíž jsem při nahrávání bez zapnutého metronomu nemohu akusticky ověřit nesoulad. Prostě jsem přišel do studia, zapnul nahrávání na novém prázném projektu, nezapnul metronom a nahrál MIDI v jiném BPM cca 90 - 100 do 120 bpm.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2011 13:20

carrione : aha .. mal som pocit ze to chces dostat k nejakym inym stopam ..

takze to sprav tak.. zapni metronom .. na stope prepni notu na hodinky .. a men tempo , az to bude sediet .. zaciatok len posun ..

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Hammond » 05 zář 2011 13:21

Pytkin píše: ...pri exporte do mifdi fajlu sa ti prenesie aj bmp a casova mrieska .. cize ked to natiahnes , mas to tak , ako si to mal ..
To ano, ale uz to bude nakvantifikovane, takze sa to chyti na novu mriezku.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Hammond » 05 zář 2011 13:23

Carrione píše: Pozor v projektu nemám jiné stopy
Tak potom co ti brani neprisposobit midicko mriezke, ale mriezku midicku? Proste pohladaj tempo a potom to pripadne kvantifikuj.
edit: uz ma Pytkin predbehol..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2011 13:24

hammond : nebude to na kvantifikovane .. ved rozmyslaj trochu .. bude to natimovane rovnako .. das do do MID, natiahnes MID a je to to iste ..

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Hammond » 05 zář 2011 13:26

Pytkin: Pravdu mas, to mi nedoslo :oops:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2011 13:27

ale pomoze zmena na tie hodinky .. to uvolni od BPM a prehodi na time .. len som si neni isty , ci ked sa to da naspat si zoberie nove taktovacie udaje , alebo sa vrati na tie povodne ..

hmm .. a este som si neni isty , ci hodinky a nota su len pri audio stopach , alebo aj pri midi .. ak to je len pri audiu , tak holt je po ptakach ..

Uživatelský avatar
Carrione
Příspěvky: 26
Registrován: 02 srp 2002 11:19

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Carrione » 05 zář 2011 13:34

Pytkin píše:carrione : napada ma ako by to slo urobit .. Cubase ma pri midistope taku noticku .. cize noty sa viazu na beaty .. vies to prepnut na hodinky .. cize sa to bude viazat na timecode .. ty tam mas teraz noticku ... tak to prepni na hodinky aby si tam mal timecode .. potom mozes menit BPM a vsetky ostatne party sa ti budu skracovat/predlzovat podla toho ci zvysujes , alebo znizujes BPM .. ked to bude mat rovnake , tak to zase prepnes na noticku .. a malo by to ostat tak ako to je , a potom len vratis BPM naspat ..
Dobrý postup. Part se opravdu mění, ale jakmile to přepnu nazpět na notičku, tak se part opět vrátí na svou původní délku.
Naposledy upravil(a) Carrione dne 05 zář 2011 13:39, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět