přizpůsobení MIDI mřížce
Re: přizpůsobení MIDI mřížce
Nota a hodinky su urcite aj pri midi. Tiez som to kedysi riesil...
toho som sa bal.. mozno potom ked to bude zmenene vyexportovat midi file .. a natiahnut dnu .. to by sa mohlo zastabilizovat ..Carrione píše: Dobrý postup. Part se opravdu mění, ale jakmile to přepnu nazpět na notičku, tak party opět vrátí na svou původní délku.
Pokusil jsem se i o export a vložení do původního i nového projektu. A nemá to na MIDI stopu vliv. Nepodařilo se mi tímto postupem dosáhnout přizpůsobení MIDI stopy. Když jsem se pokusil nadále pracovat s časovou mřížkou místo barů, tak ta mi samozřejmě nereaguje na Quantize. Už mi z toho jde hlava kolem 

Asi mi nieco uniklo, lebo na to je banalne riesenie. Stlac select 3x [zvycajne klvesa "1"], objavi sa ti sipka s takymi hodinkami, ak sa dobre pamatam. Tymto mozes lubovolne natahovat midi event. Ziadny export nie je potrebny.
Jo - zrejme bude potrebne to rozsekat [klavesa 3] na niekolkotaktove segmenty, ponatahovat do tempo mriezky a zlepit [kl. 4]. No a na zaver kvantizovat, ale tym sa hodne strati pocit, ze to niekto nahraval.
Jo - zrejme bude potrebne to rozsekat [klavesa 3] na niekolkotaktove segmenty, ponatahovat do tempo mriezky a zlepit [kl. 4]. No a na zaver kvantizovat, ale tym sa hodne strati pocit, ze to niekto nahraval.
Vau, no to je přesně ono. Jak jsem tušil bylo to jednoduché jak .... . Jen to najít.
tento tool som nikdy nepouzil
aspon vieme na co je 

-
- Profesionál
mozna jsem te spatne pochopil, ale MIDI part muzes prece pomoci nastroje, kterym se jinak timestretchuje audio, stejnym zpusobem timestretchovat, ale v tomhle pripade objektove: MIDI udalosti se ti roztahnou / smrsknou v prislusnym pomeru.
Možná nás hned na úvod svedlo na scestí totok: "...Nechci měnit tempo skladby pomocí Time Warpu..." čímž nechci říct, že bez téhle informace bychom na to přišli hned 
P.

P.
-
- Profesionál
tady nejde o timewarp (timewarp je jina f-ce): tohle je obyc selection tool v modu 'sizing applies timestretch' pouzity na MIDI part (tempo skladby se nemeni).
-
- Profesionál
aha, koukam, ze uz jste na to prisli. spousta lidi, co v tom dela leta, tyhle veci nezna, asi bych mel udelat nejakej prehled 'figlu'. treba jak jednoduse v celym projektu zamenit sampl za jinej -- to skoro nikdo nevi (vymena audio-kopaku za jinej sampl, tak rychle jako v sampleru, anyone?) tech veci je spousta. nebo pouzivani workspaces, to lidi taky casto neznaji.
To by mohlo být užitečné. Výměna samplu - Ghost Part? Říkám správně nebo to jde i jednodušeji (když už jsme u toho)?
P.
P.