přizpůsobení MIDI mřížce

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Hammond » 05 zář 2011 13:35

Nota a hodinky su urcite aj pri midi. Tiez som to kedysi riesil...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2011 13:44

Carrione píše: Dobrý postup. Part se opravdu mění, ale jakmile to přepnu nazpět na notičku, tak party opět vrátí na svou původní délku.
toho som sa bal.. mozno potom ked to bude zmenene vyexportovat midi file .. a natiahnut dnu .. to by sa mohlo zastabilizovat ..

Uživatelský avatar
Carrione
Příspěvky: 26
Registrován: 02 srp 2002 11:19

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Carrione » 05 zář 2011 14:28

Pokusil jsem se i o export a vložení do původního i nového projektu. A nemá to na MIDI stopu vliv. Nepodařilo se mi tímto postupem dosáhnout přizpůsobení MIDI stopy. Když jsem se pokusil nadále pracovat s časovou mřížkou místo barů, tak ta mi samozřejmě nereaguje na Quantize. Už mi z toho jde hlava kolem :)

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od boro » 05 zář 2011 14:52

Asi mi nieco uniklo, lebo na to je banalne riesenie. Stlac select 3x [zvycajne klvesa "1"], objavi sa ti sipka s takymi hodinkami, ak sa dobre pamatam. Tymto mozes lubovolne natahovat midi event. Ziadny export nie je potrebny.

Jo - zrejme bude potrebne to rozsekat [klavesa 3] na niekolkotaktove segmenty, ponatahovat do tempo mriezky a zlepit [kl. 4]. No a na zaver kvantizovat, ale tym sa hodne strati pocit, ze to niekto nahraval.

Uživatelský avatar
Carrione
Příspěvky: 26
Registrován: 02 srp 2002 11:19

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Carrione » 05 zář 2011 16:09

Vau, no to je přesně ono. Jak jsem tušil bylo to jednoduché jak .... . Jen to najít.


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Pytkin » 05 zář 2011 17:40

tento tool som nikdy nepouzil :) aspon vieme na co je :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od pavlii » 06 zář 2011 00:03

Jj, dobře nám tak :-)

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 06 zář 2011 15:16

mozna jsem te spatne pochopil, ale MIDI part muzes prece pomoci nastroje, kterym se jinak timestretchuje audio, stejnym zpusobem timestretchovat, ale v tomhle pripade objektove: MIDI udalosti se ti roztahnou / smrsknou v prislusnym pomeru.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od pavlii » 06 zář 2011 15:49

Možná nás hned na úvod svedlo na scestí totok: "...Nechci měnit tempo skladby pomocí Time Warpu..." čímž nechci říct, že bez téhle informace bychom na to přišli hned ;-)

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 06 zář 2011 16:59

tady nejde o timewarp (timewarp je jina f-ce): tohle je obyc selection tool v modu 'sizing applies timestretch' pouzity na MIDI part (tempo skladby se nemeni).

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 06 zář 2011 17:02

aha, koukam, ze uz jste na to prisli. spousta lidi, co v tom dela leta, tyhle veci nezna, asi bych mel udelat nejakej prehled 'figlu'. treba jak jednoduse v celym projektu zamenit sampl za jinej -- to skoro nikdo nevi (vymena audio-kopaku za jinej sampl, tak rychle jako v sampleru, anyone?) tech veci je spousta. nebo pouzivani workspaces, to lidi taky casto neznaji.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: přizpůsobení MIDI mřížce

Příspěvek od pavlii » 07 zář 2011 00:47

To by mohlo být užitečné. Výměna samplu - Ghost Part? Říkám správně nebo to jde i jednodušeji (když už jsme u toho)?

P.

Odpovědět