Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12668
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od dendy » 06 zář 2010 15:13

jo to inak vystihuje celu logiku steibergu.. mali 1 nedomyslenu vec (instrument rack F11) a namiesto toho aby to cele prerobili a spravili poriadne tak pridali 2 nedomyslenu vec (instrumet track) .. kazdej nieco chyba, v kazdej sa neda daco co sa da v tej druhej.. takze namiesto 1 univerzalnej premyslenej veci 2 polovicate riesenia ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od pavlii » 06 zář 2010 15:40

Ano - i tak se to dá shrnout :wink: Mě osobně nepřišlo na Instrument Track nic pozitivního (spíše naopak) hned po přečtení tohoto v manuálu....

P.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 751
Registrován: 26 led 2008 00:18

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od nixx » 06 zář 2010 15:55

Co je na Instrument Racku (F11) nedomyslenyho? Je to naprosto cisty a logicky reseni...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od Pytkin » 06 zář 2010 16:17

mne tiez pride intrument channel uplne v pohode .. ale dendymu vadi , ze ma instrument kanaly a midi stopy .. ze je toho vela v mixe .. mne to trebars nevadi .. midi stopy si vypnem .. tie v mixe vobec nepotrebujem ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12668
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od dendy » 06 zář 2010 16:29

pytkin ano.. plus vzdy ma otravovalo ze ked som pridaval vst-cko musel som otvorit rack, pridat ho tam, pridat midi stopu (ja viem od urcitej verzie ju uz prida automaticky), nastavit midi stope routovanie do spravneho vstcka .. a potom automatizaciu VST-cka som mal zase inde (na inej stope) ako noty a audio .. proste ostara.. a zase az pridali instrument track tam mi chybali prave tie multichannel veci ked clovek vyslovene potrebuje viac roznych midi stop.. preto mi to cele prislo take ze ani jedno idealne riesenie ani druhe idealne riesenie, oboje take nejake polovicate nedomyslene.. a tym ze 1 vec spravili dvojako tak to este viac matuco posobi na ludi co zacinaju s cubase ;)

ale tak proti gustu ziadny disputat samozrejme, kazdemu vyhovuje daco ine .. cisto moj sukromny pohlad navyse ciastocne offtopic v ramci podstaty tohto treadu :mrgreen:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od Pytkin » 06 zář 2010 17:22

dendy : od ktorej verzie prida midi stopu automatickz , ked pridas instrument do racku ? to som v ziadnej verzii nevidel ..

automatizacie su vzdy na inych "stopach" .. oni to niesu stopy , len automatizacie kresli pod vlnou ..

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 751
Registrován: 26 led 2008 00:18

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od nixx » 06 zář 2010 17:25

Cubase 5 prida MIDI stopu automaticky. Nevim, jak jsou na tom starsi verze. Pokud si dobre pamatuju, tak SX3 to nedelala.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 06 zář 2010 18:09

pavlii píše:Ano - i tak se to dá shrnout :wink: Mě osobně nepřišlo na Instrument Track nic pozitivního (spíše naopak) hned po přečtení tohoto v manuálu....

P.
souhlasim. podle me je to jedno z mnoha opatreni z balicku 'modelujeme cubase pro lidi, co chteji zmacknout jeden cudlik a hned si s necim hrat'; sem patri i takovy blbosti jako loop mash. ono by to bylo dobry a ja zjednodusovani rozhodne vitam, ale steinberg to tim jen zkomplikoval a jeste vic zneprehlednil. takze to neni ani pro zacatecniky, a lidi zbehly to jenom otravuje. meli by se nejak rozhodnout, kam smerovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od Pytkin » 06 zář 2010 18:45

nixx píše:Cubase 5 prida MIDI stopu automaticky. Nevim, jak jsou na tom starsi verze. Pokud si dobre pamatuju, tak SX3 to nedelala.
ked spravis instrument track ? alebo ked pridas instrument do VST racku (F11) ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od Kermitak » 06 zář 2010 18:53

Kdyz pridas do VST racku, tak se ti udela track uz v C4.

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od Bedobus » 06 zář 2010 21:48

Mne to nepridava, asi sa to ma niekde nastavit ci co, teda ked sa mysli inspektor (C5). Do mixeru to prida tolko stop, kolko je ich nadefinovanych na vystupe vst instrumentu, resp. kolko je ich aktivovanych vo vst racku. Instrument Track pouzivam, ked ma Vst instrument iba jeden vstup/vystup.Ma to tu vyhodu ze je uz vsetko naroutovane a nemusim nic nastavovat. Vst rack, ked je vst instrument multitimbralny napr. Kontakt. Vtedy si vytvorim midi stopy a na nich musim nastavit vstup/vystup a midi kanal.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od pavlii » 06 zář 2010 22:00

A to je přesně ono - VSTi multitimbrální nemá pro Instrument Track význam (pracuje se pouze s jedním kanálem). To je IMHO velká nevýhoda oproti řešení s MIDI stopou.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od Pytkin » 07 zář 2010 01:23

Kermitak píše:Kdyz pridas do VST racku, tak se ti udela track uz v C4.
Hmm .. Tak to bude asi tym , ze ja pouzivam len NUENDO .. tak sme zrejme objavili dalsi rozdiel Nuendo vs. Cubase .. V nuende sa nic samo neprida ..

Atoss
Příspěvky: 165
Registrován: 31 pro 2006 15:19

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od Atoss » 08 zář 2010 16:43

dendy píše:to je na automatizaciu parametrov...
VST Instrument Device je na automatizaci parametrů? Tím myslíš Volume, Pan, ....? Vždyť tuhle automatizaci přece přidáváš do VST audio stopy (=VST Instrument Audio Channel)?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12668
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Rozdíl Instrument Track a přidání VSTi přes F11

Příspěvek od dendy » 08 zář 2010 18:15

no je to mozne neviem ja som mal cubase naposledy pred ccca rokom spustene :) mal som taku matnu spomienku ze ked sa vst vkladalo cez F11 do instrument racku tak midi bola jedna stopa, vst audio dalsia a automatizacie vst parametrov boli prave pod stopou vst instrument device.. ale mozno sa mylim pamat mi uz moc nesluzi v tomto veku .. :)

Odpovědět