Sidechaining v Cubasu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 15 lis 2006 16:17

Ono by to spíš mělo znít "na parametr namapuješ CC"

klikneš pravým na parametr který chceš automatizovat a vybereš CC, které generuje ta audio stopa, prostě tak jako jako by jsi nastavoval ovládání přes midi.

pokud to teda chápu správně.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 16:35

elektri: ano, tak to bolo myslene :)

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 15 lis 2006 16:41

kexik: teď jen nemůžu najít žádný plugin, který by to uměl. Všechny dotazy na "Audio to midi nebo CC VST" vedou na ten konvertor od WIDI, který se snaží o kompletní převod audia do midi, ale nedokáže to co potřebujeme.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 16:42

prinajhorsom skombinovat s dalsim, note to CC pluginom. ale pohladam. nejake som myslim aj skusal, ale bolo to davno a zabudol som ako to dopadlo.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 16:45



Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 16:51


Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 16:56


elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 15 lis 2006 18:21

ať se snažím jak se snažím, tak mi to vůbec nejde, ten "soma evenloper" se mi v Cubase vůbec nezobrazí.

Na audio stopu dám plugin, nastavím hodnotu CC, ale nejsem schopen tím ovládat vůbec nic.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 15 lis 2006 18:32

mozna to pujde nejak pres generic remote... mam napad. diky za nasmerovani.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 15 lis 2006 18:34

elektri píše:kexik: teď jen nemůžu najít žádný plugin, který by to uměl.
8)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 19:05

no, zamrzli ste v bode, kde vam fakt nemozem pomoct... ciste cubase zalezitost

ale opakujem, tie pluginy potrebuju par desiatok ms na analyzu audia, takze realne budu attacky okolo 100ms. na basu by to ale malo stacit

fruity je samozrejme dalej, nakolko vie ten riadiaci signal dalej nasobit, invertovat, logaritmovat, atd... pouzivam na ekvalizaciu basy/kopaka, ine pouzitie som neskusal (napada ma riadit hlbku kompresie napriklad, ale fakt netusim ci to zvlada nejaky vst kompresor tak rychlo)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 15 lis 2006 20:11

kexik: peak controller je fakt prijemna vec, ale potradal jsem vetsi kontrolu odectenejch dat. treba nastavit si min. a max. hodnotu a tak. mozna jsem jen neco prehlid. chtel jsem treba invertovat data, ale zaroven nechtel, aby by signal prenasel cokoliv <100.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 lis 2006 10:19

brooklyn: pre<100 (povedzme) si nastavujes treshold priamo v peak plugine (nie vo vseobecnych parametroch pre kontroler)
tusim to ale nehadze cisla v cc formate ale percenta? ja to nastavujem podla ucha/oka
pravda, ovladanie by mohlo byt presnejsie, to ale plati o celom FL vseobecne

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 27 pro 2006 12:38

Kluci, co tu řešíte? :-) RICARDO to na minulý stránce napsal dobře, jsou tam 2 jasně funkční varianty sidechainingu (klasická a emulovaná pomocí VST). To co tu řešíte mi připadá něco jako "Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě" :-)

Odpovědět