Sidechaining v Cubasu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 27 pro 2006 17:58

poklop: diskuze pokrocila a resime tu ted ovladani jednoho vst parametru jinym vst parametrem obecne.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 čer 2007 02:38

kexik: tak jsem to rozbehal pres generic remote a ten midi sniffer... diky.

(tedy muzu pomoci klicovaciho signalu ovladat jakykoliv vst parametr, vcetne parametru daw, jako panning, savle atd.; jako ve fruity.)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 22 čer 2007 09:17

Brooklyn / juanita juarez: super by bylo, kdyby slo ovladat podobne jako sidechain kompresor tak i jine parametri nejakou savli. Udam priklad: Kdyz kopne kopak aby se znemil napr. cut off filtru se zmeni pri kopnuti kopaku.

Jeste jedna vec k sidechainu - ta ducking komprese funguje skvele, ale slysel sem v songach, ze se jim vypne kopak a pritom ten pad se stale prerusuje tim kompresorem tzn. ovlivnuje to neco co jede rytmikou stejne jako kopak ale neni to slyset. Chtelo by dat tam treba kopak kterej bude nejak namutovanej, ale nebude stazena savle. Pac kdyz stahnu savli - signal tak to prestane sidechainovat :) je to i celkem logicky.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 čer 2007 10:06

2Tom: od toho tu je PRE/POST není liž pravda? :-D

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 čer 2007 12:34

TOM-Thak píše:Brooklyn / juanita juarez: super by bylo, kdyby slo ovladat podobne jako sidechain kompresor tak i jine parametri nejakou savli. Udam priklad: Kdyz kopne kopak aby se znemil napr. cut off filtru se zmeni pri kopnuti kopaku.
ehm... viz vyse? :]

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 čer 2007 12:35

pavlii píše:2Tom: od toho tu je PRE/POST není liž pravda? :-D

P.
ano.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 čer 2007 13:30

2Brooklyn: napsal jsem to trochu blbě - z mé strany to nebyla otázka ;-)

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 čer 2007 14:26

Brooklyn / juanita juarez píše:kexik: tak jsem to rozbehal pres generic remote a ten midi sniffer... diky.

(tedy muzu pomoci klicovaciho signalu ovladat jakykoliv vst parametr, vcetne parametru daw, jako panning, savle atd.; jako ve fruity.)
to znie luxusne... mozno keby si to trocha popisal, ludi to bude zaujimat

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 čer 2007 15:41

kexik: stale tam je jeden problem: kdyz pridam druhou instanci stejneho pluginu, DAW jde nekompromisne a bez varovani ke dnu. a navic: jestli to dobre chapu, v generic remote muze byt jeden globalni MIDI IN, vice ne (opravte me, jestli to tak neni). jinymi slovy, muzeme pouzit jen jeden kanal, kde bude zaveseny "volume to CC" plugin, a v dusledku tim v danou chvili vyrazujeme moznost naroubovat knoby MIDI kontroleru na VST pluginy.

bud jak bud, zatim mi to funguje takhle:

na audio kanal zavesim jako insert volume to CC plugin a navolim prislusny (libovolny) vystup.

v generic remote (devices>device setup) navolim jako midi in misto svych klaves / control surfacu / apod. zmineny volume to CC plugin; parametr 'midi status' prepnu na 'controller', 'address' musi odpovidat kanalu, ktery jsme zvolili v pluginu a po kterem se vysilaji CC data. potom jednoduse, stejne jako kdyz mapujeme parametry na knoby fyzickeho MIDI kontroleru, spojime v dolni casti obrazovky takto navoleny zdroj MIDI informaci na ... na cokoliv, co zvolime. tedy jakykoliv parametr jakehokoliv VST v projektu, a vubec cokoliv, co DAW dovoluje automatizovat. (ano, kopak tak muze triggerovat napr. "File > Open File" :])

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 26 čer 2007 14:09

tak jsem to rozchodil...

staci pro kazdy kanal, kde je zaveseny audio2midicc plugin, pridat v 'devices' dedikovany generic remote (add>generic remote) a namapovat ho na parametr.

nice!

jeste by to chtelo audio2cc plugin s vice moznostmi upravy toho, co posila ven (jako to umi prave peak controller ve fruity).

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 02 črc 2007 10:20

K tomu, co jsem potreboval - tzn. udelat ducking kompresi na nastroj aniz by ten signal, ktery rika kompresoru kdy zabrat, byl slyset. Udelal sem to jednoduse a funguje to spolehlive :D normalne kopak ktery mi ovlivnoval v cubase basu tak jsem naduplikoval basu sem taky naduplikoval aby ten sidechain byl na jinym kanale (TC native bundle). Pak sem zamutoval druhy kick a ted jednoduse kdyz prijde basa bez kopaku nekde v prechodu ci v dire, tak tam dam druhou basu kterou ovlivnuje namutovany kick. Sem netusil, ze kdyz to namutuju tak kompresor bude normalne zabirat jako kdyby tam prochazel regulerne signal :) Toz dobra vychytavka na vsechny sidechain basy / FX šumy, Clap efekty a nevim, co este vsechno se v tehle progressive Trancech / Elektrech apod. pouziva.

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 20 črc 2007 15:18


peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 05 říj 2007 22:16

Můžete mě plíz osvětlit princip funkce side chainu? Nerozumím podstatě. Hrubou představu mám asi takovou, že kompresor používám např. na basu a tuto kompresi řídím jiným signálem např. kopákem. Kopák je zřejmě v tomto případě keyinput. Nastavím si úroveň (treshold) od které budu basu komprimovat. Není mě jasné zda - li je treshold vztažen k base nebo ke kopáku.
Děkuji.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 05 říj 2007 23:14

peetr1 píše:Můžete mě plíz osvětlit princip funkce side chainu? Nerozumím podstatě. Hrubou představu mám asi takovou, že kompresor používám např. na basu a tuto kompresi řídím jiným signálem např. kopákem. Kopák je zřejmě v tomto případě keyinput. Nastavím si úroveň (treshold) od které budu basu komprimovat. Není mě jasné zda - li je treshold vztažen k base nebo ke kopáku.
Děkuji.
ke kopaku - jinak by key input k nicemu neslouzil a slo by o klasickou kompresi.

jinak to chapes spravne.

peetr1
Příspěvky: 84
Registrován: 07 lis 2005 20:36

Příspěvek od peetr1 » 06 říj 2007 07:37

j děkuji , raději se zeptám.

Odpovědět