ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow.

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od matucha » 20 zář 2011 17:30

Me to tak facha v C6, nevim jak to je u starsich.


Takze:

SHIFT na vstupech priradi IN1, IN2, IN3...
SHIFT ALT na vstupech priradi na vsechny kanaly vybranej vstup

SHIFT na vystup naroutuje vsechny kanaly do vybranyho vystupu jak rikas

SHIFT na inserty/sendy nefacha, ale SHIFT ALT jo.
Naposledy upravil(a) matucha dne 20 zář 2011 17:37, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 20 zář 2011 17:31

Brooklyn: zkusil jsem to bez ztrojeni a nejede mi to... zkousim to ted presne jak mas napsany a uvidim, ale nechapu proc to tak ma byt a to me stve...:)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 zář 2011 17:34

Magion píše:Brooklyn: zkusil jsem to bez ztrojeni a nejede mi to... zkousim to ted presne jak mas napsany a uvidim, ale nechapu proc to tak ma byt a to me stve...:)
mne to jde. musi bejt predtim mixer schovanej (pokud ho mas porad otevrenej, tak vynech uplne prvni prikaz v makru). & v mixeru musi bejt zapnuto 'hide channels set to can hide'. potom mi to facha stoprocentne. pouzivam k tomu ale mixer c. 2 nebo 3, mixer 1 si nechavam beze zmen. (pro zmenu mixeru, kterej bude makro ovlivnovat, edituj opet prvni prikaz.)

(hlavne nehledej v cubendu moc logiky :] )

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 20 zář 2011 17:42

Bingo :idea:
nejelo mi to i tak, ale kdyz jsem mix skryl a nastavl can hide, tak jo.
jo taky si to dam na mixer 2
jeste posteluju a zkusim ted ostranit to ztrojeni - to je tam podle me uplne nanic...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 zář 2011 17:46

Magion píše:Bingo :idea:
nejelo mi to i tak, ale kdyz jsem mix skryl a nastavl can hide, tak jo.
jo taky si to dam na mixer 2
jeste posteluju a zkusim ted ostranit to ztrojeni - to je tam podle me uplne nanic...
super!

a jeste si muzes odstranit ten posledni prikaz na dialog 'uloz aktualni mixer view'. muze se hodit v zavisloti na tom, jak pracujes, ale pro me je to spis krok navic, kterej pripadne odbavim mysmo, kdyz vim, ze mam v mixeru zobrazenou kombinaci kanalu, kterou budu v budoucnu chtit presne takhle znova vyvolat. (coz neni vzdycky.)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 zář 2011 17:47

matucha píše:Me to tak facha v C6, nevim jak to je u starsich.


Takze:

SHIFT na vstupech priradi IN1, IN2, IN3...
SHIFT ALT na vstupech priradi na vsechny kanaly vybranej vstup

SHIFT na vystup naroutuje vsechny kanaly do vybranyho vystupu jak rikas

SHIFT na inserty/sendy nefacha, ale SHIFT ALT jo.
tak ja si asi stahnu demo c6 na vyzkouseni :]

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 20 zář 2011 17:56

jo jede to i bez ztrojeni :D
to ukladani presetu se mi zatim zda taky zbytecny - dal jsem si ho pryc.
ale vratim si to na hlavni mix. prijde mi to prehlednejsi - proste mi zmizi to co nechci ale jinak nastaveni mixu je takove s jakym zrovna pracuji.
zda se mi to pohodlnejsi.
leda to jeste nejak vychytat s workspace
zasadni podminkou je , ze mix je nastaven na zacatku can hide - to je pruda :roll:
tj: upravim makro - toto dam na zacatek a melo byt to jet ve vsech pripadech... zkusim

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 zář 2011 18:02

Magion píše:jo jede to i bez ztrojeni :D
to ukladani presetu se mi zatim zda taky zbytecny - dal jsem si ho pryc.
ale vratim si to na hlavni mix. prijde mi to prehlednejsi - proste mi zmizi to co nechci ale jinak nastaveni mixu je takove s jakym zrovna pracuji.
zda se mi to pohodlnejsi.
leda to jeste nejak vychytat s workspace
zasadni podminkou je , ze mix je nastaven na zacatku can hide - to je pruda :roll:
tj: upravim makro - toto dam na zacatek a melo byt to jet ve vsech pripadech... zkusim
tak potom ukaz svoje vysledny makro, dik :]

(proc sem to nechtel na hlavnim mixu -- kdyz chces rychle zobrazit zase mix se vsema kanalama, musel bys v projektu rychle oznacit vsechny stopy a spustit makro... to mi prijde zdlouhavy, tak bych si jinej mix rezervoval na tuhle vec. ale samozrejme je jedno, jestli mix 1, 2 nebo 3.)

matucha: tak je to jisty, tyhle zrcadleni pluginu a sendu jsou jen od c6 dal.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 20 zář 2011 18:13

Brooklyn: no to staci jen na mixu odznacit can hide a mas tam zase vsechno zpatky.

dam makro az bude ready ( musim otevrit manual :shock: )

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 20 zář 2011 18:41

kurna to je z odpustenim nahovno.
spousta prikazu funuguje jako toggle - jednim zmacknutm zapnu, druhym vypnu.
tj jeden a ten stejne prikaz ( napr "mixer - can hide" ) dela pokazdy neco jinyho . zalezi na vychozim stavu, kterej si v makrech nedokazu zjistit.
aby sli makra dobre programovat, mely by tam byt prikazy typu "set ...neco nejak..." a hotovo. ( napr set hide ON)
nebo alespon klasicky if... ( kdybych si alespon Cubase mohl zjistit co jak ma nastavany a podle toho zareagoval).
-
uz chapu proc v cubase nemam hledat logiku...
jeste zkusim zabojovat ale uz me docela zprudilo :roll:

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 20 zář 2011 18:49

Musim se zvdycky zprudit, abych to pak prekousl...

První vlaštovka:

makro na skrývání vybraných stop
funuguje jen když máte otevřený mixer, pokud nemáte, nic se neděje... stačí si ho otevřít
všechny jakkoliv vybrané stopy z mixu zmizi, opětovným spuštěním makra se zkryté stopy objeví :wink: vrátí se p§vodní stav mixu

Mixer- Channel: Can Hide: Reset All
Mixer - Command target: Selected Only
Mixer - Channels: Can Hide: Set
Mixer - Hide: Can Hide

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 zář 2011 19:15

Magion píše:kurna to je z odpustenim nahovno.
spousta prikazu funuguje jako toggle - jednim zmacknutm zapnu, druhym vypnu.
rozumim... prave proto bych si rezervoval treba mix c.2 na tyhle operace: na nem bude uplne vzdy 'can hide' zapnuty.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 20 zář 2011 19:21

Druhá vlaštovka:

upravené makro na zobrazení pouze vybraných stop:

Mixer-Command targert: All Channels
Mixer- Channels: Can Hide: Set
Mixer-Command targert: Selected Only
Mixer-Channels: Can Hide: Clear
Mixer- Hide: Can Hide

toto makro je podstatně jednodušší než původní, nicméně pro správný chod ( při kombinování s první vlaštovkou :wink: )
je potřeba používat (a udělat) ještě jedno makro - na opětovné zviditelnění všech stop:

Mixer- Hide: Can Hide
Mixer-Command targert: All Channels

pak by to mělo fungovat jakkoliv. pokud to někomu bude blbnout dejte vědět a zkusím to doladit.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 20 zář 2011 19:26

brooklyn: ale jak to chces docílit aby ssi byl jist, že je vždy zapnutý? to je právě to co mě s... že se to jedním příkazem furt přehazuje

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 zář 2011 19:28

Magion píše:kurna to je z odpustenim nahovno.
spousta prikazu funuguje jako toggle - jednim zmacknutm zapnu, druhym vypnu.
tj jeden a ten stejne prikaz ( napr "mixer - can hide" ) dela pokazdy neco jinyho . zalezi na vychozim stavu, kterej si v makrech nedokazu zjistit.
aby sli makra dobre programovat, mely by tam byt prikazy typu "set ...neco nejak..." a hotovo. ( napr set hide ON)
nebo alespon klasicky if... ( kdybych si alespon Cubase mohl zjistit co jak ma nastavany a podle toho zareagoval).
-
uz chapu proc v cubase nemam hledat logiku...
jeste zkusim zabojovat ale uz me docela zprudilo :roll:
mimochodem booleovsky (nebo jak se tomu rika) operace jde delat v project logical editoru. tohle sem smichanim dvou presetu udelal: je to preset pro logical editor, potom sem si udelal makro, jehoz jedinej prikaz je "spust tenhle preset v logical editoru" a priradil klavesu. co to dela -- vyberes eventy a v ramci nich se smaze vse, co je 'muted'.

Obrázek

Odpovědět