ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow.

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 zář 2011 19:30

Magion píše:brooklyn: ale jak to chces docílit aby ssi byl jist, že je vždy zapnutý? to je právě to co mě s... že se to jedním příkazem furt přehazuje
no tim, ze tenhle mixer budes pouzivat jen pro zobrazeni vybranejch stop, takze nebudes mit potrebu prepinat tohle nastaveni. pro ostatni veci ti zbyvaji dva dalsi mixery.

[ edit: uz chapu, jak to myslis (zkusil jsem to tvoje makro a nejak mi to nefacha; to puvodni mi jde, zachova mi narozdil od toho updatovanyho vzdycky zapnuty toggle hide channels set to 'can hide'. jen mam jako prvni prikaz "mixer 3". ]

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 20 zář 2011 20:15

tak to jo :)
(ono totiz kdybys mel makro: mixer, maixer-can-hide: set, tak by to nic neresilo... ale pokud si to bude hlidat rucne-ocne, tak neni co resit...)

Jinak Logical editor_ to jsem nikdy ani neotvřel, ale vypadá to docela zajímavě.
Co to všechno umí?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 zář 2011 21:52

Magion píše:tak to jo :)
(ono totiz kdybys mel makro: mixer, maixer-can-hide: set, tak by to nic neresilo... ale pokud si to bude hlidat rucne-ocne, tak neni co resit...)

Jinak Logical editor_ to jsem nikdy ani neotvřel, ale vypadá to docela zajímavě.
Co to všechno umí?
koukl jsem se na presety, zkus to, evidentne je to hodne mocnej nastroj.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 zář 2011 23:41

Magion píše:Brooklyn: divam se na to tvoje makro a moc nechapu proc tam mas ty prikazy 3x nebo 4x za sebou stejny... :?: To je naschval?
"FYI, the repeats are in there for timing. They don't really do anything but allow the system time to catch up. The larger the session, the slower the gui reacts. But the keys will fire off fast no mater what. I found that when the gui was slow steps were getting missed/skipped and it wasn't working."

a jeste sem nasel na SoS: "...I suspect the problem lies with the Macro sending the next command before the previous one has completed, which is something that could be addressed by Steinberg...."

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od carloff » 21 zář 2011 07:51

Zjednoduseny mixdown tracku
CTRL+A Shift+G a export
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od delay » 21 zář 2011 08:43

Brooklyn / juanita juarez píše:rychlotip: nasmerovani vice kanalu do jednohu busu naraz:
---------------------------------------------------------------------

potrebujete nasmerovat x kanalu (treba bici) do nove vytvoreny groupy najednou? oznacte prislusny kanaly a jednomu z nich standardni cestou nasmerujte output do nove vytvoreny groupy -- ale drzte pritom SHIFT. nasmerujou se tak vsechny oznaceny kanaly.
Super, tohle mi pomůže :)

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 21 zář 2011 11:36

brooklyn: chápu

trochu OT: mám v C6 (legal) trochu problém: občas když kliknu na nový event, zůstane mi vybraný i event, který jsem měl označený předtím. dělá to někdy, když stříhám a přehrávám. je to strašně nepraktický, protože když mi zůstane starej vybranej event, tak pak edituju oba dva zaráz ( například zkracuju, mažu...).
Dělá to tak v 10 procentech případů kliků. Je to dost pruda, protože vždycky musím pro jistotu kliknout na event dvakrát, abych měl jistotu, že mám označenej jenom tento jeden event. :evil:
Máte s tímto někdo podobný zkušenosti?
(nevím jestli to má na to vliv, ale projekt má cca 28 hodin, jen dvě stopy).

toto vyřešit, tak mi to workflow docela přetaktuje taky :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 21 zář 2011 14:57

Magion píše:brooklyn: chápu

trochu OT: mám v C6 (legal) trochu problém: občas když kliknu na nový event, zůstane mi vybraný i event, který jsem měl označený předtím. dělá to někdy, když stříhám a přehrávám. je to strašně nepraktický, protože když mi zůstane starej vybranej event, tak pak edituju oba dva zaráz ( například zkracuju, mažu...).
Dělá to tak v 10 procentech případů kliků. Je to dost pruda, protože vždycky musím pro jistotu kliknout na event dvakrát, abych měl jistotu, že mám označenej jenom tento jeden event. :evil:
Máte s tímto někdo podobný zkušenosti?
(nevím jestli to má na to vliv, ale projekt má cca 28 hodin, jen dvě stopy).

toto vyřešit, tak mi to workflow docela přetaktuje taky :)
dnes zkusim nainstalovat c6 a dam vedet. mas posledni update?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 22 zář 2011 14:48

dalsi dimenze moznosti se otvira s ext. programama pro automatizaci pohybu mysi / kliku / stisku klaves: treba freewarovy autohotkey.com. objevil jsem to teprve vcera (ackoli industry-standard v tomhle oboru quickeys uz existuje snad 20 let). udelal jsem si rychly makro prirazeny klavesam na pitch up a pitch down o semiton (tak, abych nemusel jezdit mysi na info timeline a tam to menit -- v ramci cubenda se tomu ani neda priradit keycommand). v tomhle makru vyjede mys na misto, kde je na obrazovce zobrazenej danej parametr, zmeni ho, a kurzor zase sjede do pozice, z ktery byl prikaz spustenej (rychlosti svetelnou, nebo proste okem temer nepostrehnutelnou). menim tak pitch o dost rychleji, skoro jako v trackerech. :] skoda jen, ze cubase neumi menit pitch tak, jako to delaji trackery, tj. realtimovym upsamplovanim (vyssi ton) nebo downsamplovanim (nizsi ton).

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 27 zář 2011 13:51

nevíte někdo jak lehce označit vše od kurzoru doprava ( včetně markerů) ?
v premiéře je třebas super stříhací funkce ( tuším B) při které když taháš za konec "eventu" - zkracuješ ho, tak posouváš i s veškerým ostatním materiálem na časové ose. strašně to šetří čas a člověk nemusí neustále přesouvat eventy, když edituje. to bych v cubase taky uvital (někdy - když člověk nepracuje s tempem, tak se to hodí)

je něco takové i v cubendu?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od TOM-Thak » 27 zář 2011 14:31

K těm bugům u C6 - po posledním upgradu mě zmizely čtverečky u automatizací takže je tam jen čára a nejsou vidět body na ose, už jsem si na to zvykl, ale občas mě to ještě se*e. Vidět jsou body jen při najetí nebo při zoomu, před updatem to tam bylo krasne videt jako velkej ctverecek v jakymkoli zoomu.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 27 zář 2011 16:08

TOM-Thak píše:K těm bugům u C6 - po posledním upgradu mě zmizely čtverečky u automatizací takže je tam jen čára a nejsou vidět body na ose, už jsem si na to zvykl, ale občas mě to ještě se*e. Vidět jsou body jen při najetí nebo při zoomu, před updatem to tam bylo krasne videt jako velkej ctverecek v jakymkoli zoomu.
jo, to je 'kosmeticka feature', a ne bug; ale mysli si to jenom steinberg.

vsichni ostatni to chapou jako bug :]

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 27 zář 2011 16:13

Magion píše:nevíte někdo jak lehce označit vše od kurzoru doprava ( včetně markerů) ?
v premiéře je třebas super stříhací funkce ( tuším B) při které když taháš za konec "eventu" - zkracuješ ho, tak posouváš i s veškerým ostatním materiálem na časové ose. strašně to šetří čas a člověk nemusí neustále přesouvat eventy, když edituje. to bych v cubase taky uvital (někdy - když člověk nepracuje s tempem, tak se to hodí)

je něco takové i v cubendu?
kdyz jsi v 'object selection' modu, tak kliknutim na event ho zvolis; kdyz drzis SHIFT a 2kliknes na event, vybere se danej event, ale taky uplne vsechny eventy na danym kanalu, ktery za nim (napravo) nasledujou.

kdyz to chces aplikovat na vsech kanalech naraz: edit > select > from cursor to end (prirad si keycommand).

no a na to posouvani tak, jak pises (zmena dylky eventu posune doprava / doleva vsechno za nim): zvol jako 'snap type' shuffle mode, to je presne ono.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od TOM-Thak » 27 zář 2011 16:18

Brooklyn / juanita juarez píše:
TOM-Thak píše:K těm bugům u C6 - po posledním upgradu mě zmizely čtverečky u automatizací takže je tam jen čára a nejsou vidět body na ose, už jsem si na to zvykl, ale občas mě to ještě se*e. Vidět jsou body jen při najetí nebo při zoomu, před updatem to tam bylo krasne videt jako velkej ctverecek v jakymkoli zoomu.
jo, to je 'kosmeticka feature', a ne bug; ale mysli si to jenom steinberg.

vsichni ostatni to chapou jako bug :]
Tak to sou fak nymandi..

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: ultimativni tipy&triky pro cubendo. pretaktujte workflow

Příspěvek od Magion » 27 zář 2011 16:54

brooklyn: dík :wink:
při schuffle se neposouvaji markery, takže to řeším pomocí select from curosr to end.

Odpovědět