Profi Hudební umělec-stagnace, pomoc, rady, nevím jak dál
Re: Profi Hudební umělec-stagnace, pomoc, rady, nevím jak dá
Díky moc další skvělé názory. Máte pravdu když se teď dívám na celou věc daleko víc mě táhne myšlenka mít to opravdu jako koníka a být štastný a naplněný než přijít na to, že živit se tím může být dost hnusný styl... Tudíž člověk je pak spíše loutka než sám sebou. Díky že jste mi dodali inspiraci a hlavně motivaci a prozření PROČ A PRO CO to vůbec dělám. Protože to neskutečně člověka baví... To je ta podstata.. No upřímně než jsem napsal svoje pocity byl jsem dost vygumovanej životním stylem top raperů na youtube doslova zfanatizován tím že to chci taky mít a v ten moment jsem úplně zapoměl proč to vlastně děláš.... Člověk holt potřebuje někdy nakopnout a slyšet názor jinýho mistra z oboru.
E - MU 0404 USB, HSMW001, AKG 400, Akai mpd 18, Mackie MR-8, Samsung sync master 2243 24", Asus 3800, 2GB Ram,.... http://www.bandzone.cz/darceanddjkpe nebo http://www.myspace.com/mcdarce
Ono hlavne nemozes brat medialny obraz svetovych raperov ako nejake dogma. Vo vacsine pripadov su to vlastne chudaci. Ale to plati prakticky v kazdom zanri.
- synth_synth_synth_synth
Ahoj – můj názor ….. předrevoluční kapely ,zpěváci a zpěvačky mají tu výhodu doby /minulé – nostalgie atd./……dnes jak už se tady psalo -díky možnostem může tvořit kdokoli a je toho tuna - napříč všemi žánry … pouze chytlavé …šokující …mají šanci /klasik odpustí/ něco co zaujme a má alespoň základní úroveň …… …Rytmus – udělal zásadní změnu …šokoval… osvěžil…změnil…a samozřejmě tomu i přizpůsobil svou image ….. bohužel to má i odvrácenou stranu - jako když dojí superstar
Protože v okamžiku když se staneš se svým projektem pro někoho zajímavým tak tě bude celej konglomerát lidí kolem jednoduše dojit dokud budeš dávat
Protože většina organizátorů a labelů a rádií atd. zajímá na prvním místě zisk – ....je to hnus ale když na Santu Klause vystrčíš holej zadek a ještě k tomu zarepuješ tak budeš na titulní straně v tisku …v TV budeš mít prostor svou novou image dále rozvíjet ….a dokonce se dočkáš dost slušné sledovanosti na YT s příslibem dalších 100 remiksů a rýmejků 
Jinak někteří jsou ještě dál a jsou schopni vydojit jak zajímavé projekty tak opak./shitparáda atd./Hyenismus po česku/
Držím palce a hodně štěstí
Protože v okamžiku když se staneš se svým projektem pro někoho zajímavým tak tě bude celej konglomerát lidí kolem jednoduše dojit dokud budeš dávat

Jinak někteří jsou ještě dál a jsou schopni vydojit jak zajímavé projekty tak opak./shitparáda atd./Hyenismus po česku/
Držím palce a hodně štěstí
Mat svoje sny, verit im a ist si za nimi je podla mna uplne super. Nevzdavaj sa toho !!
Da sa povedat ze si stastny clovek pretoze to milujes (aspon sa tak zda z tvojich prispevkov) a zijes tym. Je kopec ludi ktori sa snazia o nieco podobne ale vnutorne to uz davno vzdali. To su skutocni nestastnici
Zaroven je celkom radostne si uvedomit ze okrem hudby existuje vela 'malych' veci, ktore ta taktiez urcite robia stastnym
. Napriklad dat si nejake dobre jedlo,vypadnut niekam von, stretavat sa s ludmi ktorych mas rad, blbnut na nejakych akciach/aktivitach, ucit sa nieco nove, zeny
...Ak vela zazivas, kumuluje sa v tebe vela novych pocitov ktore tvoria potom dobru zakladnu pre hudobnu inspiraciu a napady.
Takze bez, bav sa a uzivaj si zivot nie len pri tvorbe hudby !

Da sa povedat ze si stastny clovek pretoze to milujes (aspon sa tak zda z tvojich prispevkov) a zijes tym. Je kopec ludi ktori sa snazia o nieco podobne ale vnutorne to uz davno vzdali. To su skutocni nestastnici

Zaroven je celkom radostne si uvedomit ze okrem hudby existuje vela 'malych' veci, ktore ta taktiez urcite robia stastnym

Takze bez, bav sa a uzivaj si zivot nie len pri tvorbe hudby !
Jedna rada: nezapominek na networking.
Když jeden na koncert, spřátel se se všema z branže co tam potkáš. Tvůj přístup je trochu problém, nepiješ, nehulíš, apod. Buď v pohodě, v klidu, lidi kolem sebe měj rád, dívej se na jejich pozitivní stránky a kvalitu toho, co oni dělaj. Když odjedeš z koncertu - polož si otázku: budou mě lidi z branže, co tam byli, chtít vidět znova? Pokud tě vnímaj jako cool týpka, se kterym se dá dobře pokecat a zapařit, tak to máš hodně jednodušší.
Dál: slušný texty v rapu? No to snad jedině takovej ten rap pro křesťany
A pak: hledej nový styly, třeba odvozený od Rapu, co se za hranicema rozjížděj. Tam je šance něco udělat. Směřuj k něčemu novým. Emulace existujícího, třebas dokonalá, nikoho nebere...
Když jeden na koncert, spřátel se se všema z branže co tam potkáš. Tvůj přístup je trochu problém, nepiješ, nehulíš, apod. Buď v pohodě, v klidu, lidi kolem sebe měj rád, dívej se na jejich pozitivní stránky a kvalitu toho, co oni dělaj. Když odjedeš z koncertu - polož si otázku: budou mě lidi z branže, co tam byli, chtít vidět znova? Pokud tě vnímaj jako cool týpka, se kterym se dá dobře pokecat a zapařit, tak to máš hodně jednodušší.
Dál: slušný texty v rapu? No to snad jedině takovej ten rap pro křesťany

A pak: hledej nový styly, třeba odvozený od Rapu, co se za hranicema rozjížděj. Tam je šance něco udělat. Směřuj k něčemu novým. Emulace existujícího, třebas dokonalá, nikoho nebere...
hmm, pěná rada DO ŽIVOTA, hulit a chlastat dělat bordel, dělat průsery, vostudy ... prostě Být PORAVY ROCKENROLLA !!!!!!!!!!!

No, tomuhle způsobu prezentace a chování už zvoní hrana... Mám pocit, že doba se zásadně mění, respektive měníme se my jako bytosti.Symphonic píše:Tvůj přístup je trochu problém, nepiješ, nehulíš, apod.
Mě už by dneska nenapadlo zhulit se nebo zfetovat a jít na podium, myslím, že to poslední co lidi dneska potřebujou je vidět afektovanýho pozéra, kterej si myslí, že "jede", ale vono to pak ze záznamau za střízliva nějak nefunguje... Myslím, že můžu jít na dřeň v rámci show, válet se po zemi a bejt opojenej napojením se nahoru a to naprosto čistej, je to opravdovější a je to přesně to, co já dneska hledám a co chci... ABY VĚCI BYLY OPRAVDOVÝ, abych viděl kapelu nebo interpreta, kterýmu to věřím, a kterej samozřejm ěmusí mít i FAKTOR X a talent. Buď sám sebou!
Nicméně marihuana jo, ale spíše jako inspirace v klidu z aurčitým účelem, ne jako stylový doplněk.
Drogy jdou mimo mě a nikdy se jich nedotknu i když je to blbá cigareta alko nebo fet
E - MU 0404 USB, HSMW001, AKG 400, Akai mpd 18, Mackie MR-8, Samsung sync master 2243 24", Asus 3800, 2GB Ram,.... http://www.bandzone.cz/darceanddjkpe nebo http://www.myspace.com/mcdarce
Hele já jsem poslední, kdo by někoho přemlouval do drog.
Ale je otázka, jak chceš komunikovat ve stylu jako je rap s lidma (posluchačema) , který maj vidění světa, hodnoty atd. nastavený uplně jinak než ty... Myslíš že je zajímá to co zajímá tebe? Maj stejný problémy jako ty? Nebo proč tvoje problémy jsou zajímavý pro ně?
Možná by sis na tom mohl postavit ale image: Rapovat o tom, jak nechlastáš, nehulíš a nepiješ apod
To je dost bizar na to aby to mělo úspěch
Ale je otázka, jak chceš komunikovat ve stylu jako je rap s lidma (posluchačema) , který maj vidění světa, hodnoty atd. nastavený uplně jinak než ty... Myslíš že je zajímá to co zajímá tebe? Maj stejný problémy jako ty? Nebo proč tvoje problémy jsou zajímavý pro ně?
Možná by sis na tom mohl postavit ale image: Rapovat o tom, jak nechlastáš, nehulíš a nepiješ apod

- ReaktoplazmAR
taký will smith vždy rapoval slušne
.. kedysi dávno som mal velmi rád US3, a čosi pamatám tak tiež rapovali slušne a aké pecky to boli..

jasně, určitě i na slušnosti jde rap postavit. osloví to hlavně mladší publikum a pak je otázka jak se k němu dostat... obecně jsem z tvýho rapu cítil spíš ukřivděnost a problémy. na tom není nic špatně, spousta muziky je nasraná na svět a potřebuje se z toho vyřvat. ale k tomu aby to fungovalo nejlíp je účinný právě sprostý slovo...
myslím, a už to tady padlo, že problém je, že se moc snažíš a je to vidět. není to úplně uvolněný. i projev klipy atd... vůbec to nemusí být tak profi - naopak, spoustu lidí osloví právě spíš lidskej neprofi projev s nadhledem a vtipem. přílišné snažení zabíjí umění i hudbu. ta flow musí být příjemná hlavně tobě. pak to bude příjemný i posluchačům...
myslím, a už to tady padlo, že problém je, že se moc snažíš a je to vidět. není to úplně uvolněný. i projev klipy atd... vůbec to nemusí být tak profi - naopak, spoustu lidí osloví právě spíš lidskej neprofi projev s nadhledem a vtipem. přílišné snažení zabíjí umění i hudbu. ta flow musí být příjemná hlavně tobě. pak to bude příjemný i posluchačům...
inak toto by FAKT mohla byt cesta... jasne sa aj v textoch vyhranit voci drogam a chlastu... to by mohlo byt zaujimaveSymphonic píše:
Možná by sis na tom mohl postavit ale image: Rapovat o tom, jak nechlastáš, nehulíš a nepiješ apod![]()
Do třetice svých příspěvků přidám ještě jedno moudro:
Dělej jednoduché věci neobyčejným zpùsobem.
Jako příklad uvedu australského kytaristu Tommyho Emmanuela. Tenhle chlápek, mimochodem samouk, zjistil, že jako elektrický kytarista v kapele (se spoustou aparatury) asi neprorazí a tak se vrátil k obyčejné španělce a začal na ní pořádně cvičit.
Za nějakou dobu se zdokonalil tak, že na tu kytaru najednou zahraje to, co "normálně zahrají 2 až 3 obyčejní hudebníci".
A tím se z obyčejného kytaristy, kterých jsou po celém světě miliony, stal kytarovou celebritou, která ukazuje své mimořádné umění po celém světě.
Sice nevyprodává velké sportovní haly, ale tím, že má spousty opravdových fanoušků, kteří chápou jeho vyjímečnost a kteří mu rádí zaplatí za jeho koncerty, nahrávky a videoškoly hry na kytaru, má se tenhle Tommy Emmanuel i finančně asi dost dobře.
Pro mne je velkým vzorem nejenom jako kytarista. A možná že nejenom pro mne, protože užívat si života, dělat to, co nás baví, cestovat po světě, a mít velkou partu loajálních fanoušků bychom chtěli asi všichni.
Dělej jednoduché věci neobyčejným zpùsobem.
Jako příklad uvedu australského kytaristu Tommyho Emmanuela. Tenhle chlápek, mimochodem samouk, zjistil, že jako elektrický kytarista v kapele (se spoustou aparatury) asi neprorazí a tak se vrátil k obyčejné španělce a začal na ní pořádně cvičit.
Za nějakou dobu se zdokonalil tak, že na tu kytaru najednou zahraje to, co "normálně zahrají 2 až 3 obyčejní hudebníci".
A tím se z obyčejného kytaristy, kterých jsou po celém světě miliony, stal kytarovou celebritou, která ukazuje své mimořádné umění po celém světě.
Sice nevyprodává velké sportovní haly, ale tím, že má spousty opravdových fanoušků, kteří chápou jeho vyjímečnost a kteří mu rádí zaplatí za jeho koncerty, nahrávky a videoškoly hry na kytaru, má se tenhle Tommy Emmanuel i finančně asi dost dobře.
Pro mne je velkým vzorem nejenom jako kytarista. A možná že nejenom pro mne, protože užívat si života, dělat to, co nás baví, cestovat po světě, a mít velkou partu loajálních fanoušků bychom chtěli asi všichni.

Ahoj Tome, osobně to vidim tak, že je potřeba se
Zamyslet a položit si otázku. A to zdali je měřítko kvality ve sledovanosti.
Ty si umělec který svou tvorbou plave proti trendu. Pokud chceš aby se o tobě
Vědělo více, musíš proto dělat více. Osobní kontakty jsou velmi důležité
a to, že tě někdo ignoruje...co si čekal...Další věc je že si one man band,
Což může být výhoda jindy naopak. Dostávám se teď k poslední věci a to je,
Že co si neuděláš nemáš a to já osobně vidim jako výhodu v tom co dělám
Konkrétně já. Dříve jsem chtěl moc dělat s lídmi CZ scény , dneska mě to přešlo.
Rap unas az na několik málo výjimek je pořád dost dětinský co se projevu,
Vyzrálostí, mužnosti týče. Proste muj nej cz raper je nironic, je to černoch
Nejde o angličtinu, k která je zvučná, ale o muzikálnost a vyzralost. Někdy
Je potřeba změnit málo jindy zásadně ne směr, ale třeba způsob jakým top děláš.
Drzim ti palce!
Zamyslet a položit si otázku. A to zdali je měřítko kvality ve sledovanosti.
Ty si umělec který svou tvorbou plave proti trendu. Pokud chceš aby se o tobě
Vědělo více, musíš proto dělat více. Osobní kontakty jsou velmi důležité
a to, že tě někdo ignoruje...co si čekal...Další věc je že si one man band,
Což může být výhoda jindy naopak. Dostávám se teď k poslední věci a to je,
Že co si neuděláš nemáš a to já osobně vidim jako výhodu v tom co dělám
Konkrétně já. Dříve jsem chtěl moc dělat s lídmi CZ scény , dneska mě to přešlo.
Rap unas az na několik málo výjimek je pořád dost dětinský co se projevu,
Vyzrálostí, mužnosti týče. Proste muj nej cz raper je nironic, je to černoch

Nejde o angličtinu, k která je zvučná, ale o muzikálnost a vyzralost. Někdy
Je potřeba změnit málo jindy zásadně ne směr, ale třeba způsob jakým top děláš.
Drzim ti palce!
dnes by som rap aj ked som to nikdy nechapal robil uplne inak skladatelsky, aj zvukovo. samotna ako si to nazval profesionalita nestaci a uz vobe nie byt slusny, ludia su stado, potrebuju skandal, problemy aby si o tom mohli pokecat, na to sa dobre buduje jednak reklama a o tom vsetkom vedia nahravacie spolocnosti ktore to kontroluju a serviruju len to co dostanu prikazom z hora kedy sa ma vysielat v tv, radiu a co a kolko. ked ta zacnu masirovat vsadepritomnou reklamou, budes si v mhd aj podupkavat rytmus ktory si nikdy nemal rad a oni o tom vedia, takze kazdy moze zabudnut na to ze dal do hudby vsetko. dnes zijeme v dobe kde hudba prakticky nema ziadnu cenu. niekde v statoch v n.y. na najvychytanejsej ulici kde hraju tie najvacsie spicky Jazz, nezarobia za dvojhodinove vystupenie niekedy ani na hot dog. kazdy hudobnik to ma ale v pici ked to mysli vazne a hra, produkuje, nahrava, zvuci dalej. a zenska ako manzelka je pre hudobnika hrob a zly koniec