432 Hz vs 440 Hz
Re: 432 Hz vs 440 Hz
Jen pro info: celou tuhle propagandu 432 Hz vymyslel tento týpek: http://en.wikipedia.org/wiki/Lyndon_LaRouche
Akurat som natrafil na Chopina, tak porovnavam 432 Hz a 440 Hz verzie, hned ten zaciatok sa mi paci viac na 432.
Nova hymna ze je v 432 ?
Demsky: a vsimnul sis, ze do te 432 verze je jeste primichane praskani vinylu? 

Mozem povedat vtip, ze na Commodore 64 bola 25 Hz competition, ja som im napisal, ze 25 Hz je nizsie ako basa, tak oni ze to je polovica 50 Hz frekvencie pal, na polovicnu rychlost 

Také na mě působilo dobře Nocturno Bb Moll - 432Hz. Nicméně ke konci Nocturno Bb Moll - 440Hz se mně také moc líbilo.
Poctivě jsem si poslechl tuto skladbu v obou laděních.
Já z toho nic nevyvozuju, protože těžko říct čím to je. nemusí to být jenom laděním. neznáme nahrávací řetězec, jak se to míchalo. Taky nevíme jakou náladu měl hráč, když se pořizovaly nahrávky atd. Je zde mnoho proměnných.
Vůbec by mě zajímalo, jak se teda v historii ladily nástroje, když je nebylo čím měřit.
Jestli ladič neměl absolutní sluch, tak to je těžko. Asi existovaly kovové ladičky, ale ty se určitě hýbaly podle teploty a jak byly udělány.
Amorph: toho přimíchaného vinylu jsem si okamžitě všiml.
Pánové a dámy, přeji vydařený nový rok 2025 a taky vydařený první letošní víkend.
Tohle je můj první příspěvek letos.
Tony
Poctivě jsem si poslechl tuto skladbu v obou laděních.
Já z toho nic nevyvozuju, protože těžko říct čím to je. nemusí to být jenom laděním. neznáme nahrávací řetězec, jak se to míchalo. Taky nevíme jakou náladu měl hráč, když se pořizovaly nahrávky atd. Je zde mnoho proměnných.
Vůbec by mě zajímalo, jak se teda v historii ladily nástroje, když je nebylo čím měřit.
Jestli ladič neměl absolutní sluch, tak to je těžko. Asi existovaly kovové ladičky, ale ty se určitě hýbaly podle teploty a jak byly udělány.
Amorph: toho přimíchaného vinylu jsem si okamžitě všiml.
Pánové a dámy, přeji vydařený nový rok 2025 a taky vydařený první letošní víkend.
Tohle je můj první příspěvek letos.
Tony
Teraz uz jo, dal som si to na sluchatka, v robote je hluk a na male repraciky iMacu to nebolo pocut