Dotaz na harmonii
Dotaz na harmonii
Když zahraji na klávesách dva akordy současně - dle předlohy v kvartovém kruhu - jedná se o harmonii? Nebo je harmonie to, že zahraji tyto dva akordy postupně za sebou? Nebo se jedná o harmonii v obou uvedených případech? A aby to nebylo tak jednotvárné, můžete mi napsat něco zajímavého z harmonie pro začátečníka? Díky moc, Petr
Re: Dotaz na harmonii
Co dva, když zahreješ najednou 5 akordů, to je teprve harmonie.
)

Harmonia je fajn. Vrelo doporucujem ! Aspon obcas.petr.sadek píše:A aby to nebylo tak jednotvárné, můžete mi napsat něco zajímavého z harmonie pro začátečníka? Díky moc, Petr
Ja som bol v pionierskom tabore v Harmonii , ked som bol maly .. Fakt tam bolo fajn .. Odporucam ..
Na začiatok aspoň toľko, že harmónia = súznenie. Nie len tónov... Môže byť krásne, alebo aj menej krásne a tiež môže byť obludné. Podobne, ako medziľudské vzťahy. Ale všetko je relatívne...
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
ak si dobrý v matike, tak si pozri toto:
ak skôr v muzike tak toto: http://www.milansvoboda.com/skripta.html
Podívej se, když zahraješ dva akordy současně, tak to bude zase akord sice složitější , ale pořád akord. Když zahraješ ty samé akordy po sobě, tak to může být náznak harmonie a nebo třeba taky hotová harmonie, pokud se má skládat ze dvou akordů. Záleží to jaký máš záměr. A tyhle základní věci si ujasni, všechno je to určitě na netu.
ale to je iba Modra Harmonia. Ta je znama iba na Slovensku !Pytkin píše:Ja som bol v pionierskom tabore v Harmonii , ked som bol maly .. Fakt tam bolo fajn .. Odporucam ..
Potom existuje este Cervena, Zelena, Zlta, Fialova, Oranzova Harmonia...

To je presne ono - Zlta harmonia.... priamo z Azie....
"Na dlani a presne" som tam nasiel 6 viet...