Název noty "H" ???
vidim, ze se radi vykecavate.
jeden kukanec na wikipedii - http://en.wikipedia.org/wiki/Note - a otazka je vyresena.
In parts of Europe, including Germany and Poland, the natural symbol transformed into the letter H: in German music notation, H is B♮ (B-natural) and B is B♭ (B-flat).
strucne a jasne: ♮ se zmenilo na H.
jeden kukanec na wikipedii - http://en.wikipedia.org/wiki/Note - a otazka je vyresena.
In parts of Europe, including Germany and Poland, the natural symbol transformed into the letter H: in German music notation, H is B♮ (B-natural) and B is B♭ (B-flat).
strucne a jasne: ♮ se zmenilo na H.
nechapem tomu ako si moze niekto mysliet ze svet je taky stupidny a ze je to CHYBA.
Proste anglosaske krajiny (nemecko, anglicko, tym padom aj USA a vynimocne aj Polsko atd.) maju B, v niektorych krajinach v Europe sa transformovalo B na H, predpokladam ze to bolo preto lebo bol dost chaos v terminologii a trebalo uplne odclenit staru skolu od novej (v latincine napriklad bolo male b ako znizeny ton B). Taliani kvoli dominancii opery napriklad stale maju zauzivane Do - Re - Mi - Fa - Sol - La - Si, uplne na zaciatku boli pismenka A - G.
# b
Proste anglosaske krajiny (nemecko, anglicko, tym padom aj USA a vynimocne aj Polsko atd.) maju B, v niektorych krajinach v Europe sa transformovalo B na H, predpokladam ze to bolo preto lebo bol dost chaos v terminologii a trebalo uplne odclenit staru skolu od novej (v latincine napriklad bolo male b ako znizeny ton B). Taliani kvoli dominancii opery napriklad stale maju zauzivane Do - Re - Mi - Fa - Sol - La - Si, uplne na zaciatku boli pismenka A - G.
# b
demsky to je uplna blbost cos napsal. prave ze nemecko ma H
jinak teda ja myslim, ze kdyz se kouknete do ty tabulky tak je to jasny.. v nemeckym radku je taky B
ale je to ais 
jestlize teda pouzivaly B pro ais musely vzit dalsi pismeno a po G nasleduje H
taky to neni uplny vysvetleni, ale treba to nejak souvisi s jinym ladenim???
jinak teda ja myslim, ze kdyz se kouknete do ty tabulky tak je to jasny.. v nemeckym radku je taky B

jestlize teda pouzivaly B pro ais musely vzit dalsi pismeno a po G nasleduje H

Na podobných věcech pracoval palubní počítač v červeném trpaslíkovi.Tudy píše:Už jsem to někde psal, kamarádovi se díky této kytarové pomůcce podařilo vymyslet strunu "J"
HOLLY: Já se nenudím. Dopoledne jsem pracoval na novém systému, který způsobí převrat v hudbě.
LISTER: Neke, Holly!
HOLLY: Ano, zdecimoval jsem ji. Takže místo oktávy je to decima. Vynalezl jsem dva nové tóny: I a J.
LISTER: Tohle je blbost, nemůžeš vymyslet nový tóny.
HOLLY: Už se stalo. Teď je to: (Zpívá) Do Re Mi Fa So La Wou Bou Si Do. Do Si Bou Wou La So Fa Mi Re Do.
RIMMER: Co je tohle za nesmysl?
HOLLY: Stupnice. Dosáhne nového zvuku. Nástroje se zvětší, aby obsáhly i moje dva nové tóny. Triangl bude mít čtyři strany. Klaviatura piána bude dlouhá jako zebra na přechodu. Ženám se samozřejmě zakáže hrát na čelo.
a za stávání na šest prej může Franc Josef. Ten prej byl hrozný ranostaj
Jo, takhle je to. Clanek jsem sice nenasel ale vzpomel jsem si - nemci pouzivali B pro zvyseny A, takze kdyz se oznaceni tonu na stupnici mezinarodne ustalilo dosadilo se za skutecny B dalsi volne pismeno H - aby se to nemcum nepletlo a mohli si dal v klidu pouzivat B pro zvyseny A.biscuit píše:....jinak teda ja myslim, ze kdyz se kouknete do ty tabulky tak je to jasny.. v nemeckym radku je taky Bale je to ais
jestlize teda pouzivaly B pro ais musely vzit dalsi pismeno a po G nasleduje Htaky to neni uplny vysvetleni, ale treba to nejak souvisi s jinym ladenim???
Dobrá, ale stále v tom postrádám logiku, proč zrovna němci pro Ais použili písmeno B a pro ostatní zvýšené tony již zvláštní písmeno není. Logicky mohla být německá varianta řešena po půltńech a byly by to pak noty:
A = A
B = Ais
C = B(H)
D = C
E = Cis
F = D
G = Dis
H = E
I = F
J = Fis
K = G
L = Gis