AKAI Rhytm Wolf a Tom Cat

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
countrymetalman

Re: AKAI Rhytm Wolf a Tom Cat

Příspěvek od countrymetalman »

K úrovni příspěvků uživatele DENDY se už vyjadřovat ani nebudu, každý nechť si udělá obrázek, doporučuji moderátorům zaslat mu upozornění..., jako srandu ale třeba tohle beru: :D
dendy píše:ides do toho !! budeme sa k tebe chodit k nej pravidelne klanat.. aj dake obete na oltar donesieme.. mozeme napriklad poliat benzinom a podpalit Akai Rythm Wolf !!

Kurzweil - jsem skutečně neměl PC3, ale až ty poslední PC3 model LE, který jsem ihned vyměnil za plnou verzi PC3K, potom i SP4-7. Měl jsem k nim i SoundTower editory. PC3K jsem použil na pár kšeftech live, proseděl u toho desítky hodin, abych na tom něco schopnýho dostal zvukově, no asi se budu opakovat, není to špatný, klavíry vynikající, ale proč bych si to nechával, když na Korgu i Rolandu charakterem obdobný zvuky dostanu za zlomek času proti Kurweilu a jak M3, tak XP-30 (ale i např. Fantom G) mají proti Kurzu navíc některé super vzorky hlavně nástrojů, co člověk fakt nejvíc potřebuje na normální komerční revival a plesovou muziku. Navíc to, že i top model PC3K je made in China, ať si říká kdo chce co chce, bylo to na provedení vidět, třeba na displeji atd. Ale i klaviatura, XP-30 i M3 mají lepší... No a nezlobte se, kdo neslyší, že i imitace syntů na Kurweilu, včetně těch ukázek ve vlákně k PC3, neznějí jako analog, proti kterým mají opravdu chybějící dost velkou část úrovně 2. a 3. vyšších harmonických kmitočtů od každého tónu, tak tomu já ani asi nikdo jinej nepomůže, ale je to šťastný člověk, škoda, že jsem si tak zafixoval ty vintage analogy... Ale už i na Nordu Lead A1 znějí všechny kategorie poly i lead a bass syntů výrazně analogověji a lépe než nejen na PC3, ale i než na jakýmkoli sample Workstation enginu samozřejmě. Spíš by bylo divný, kdyby tomu bylo naopak :) Vždyť si stačí pustit i ukázku co sem dal DEDKO do vlákna Porovnání zvuku synťáků, na jeho SH-101. Krásnej plnotučnej analog zvuk ve všech možných nastaveních, tomu se pochopitelně žádný Workstation včetně PC3 ani nepřibližuje, Lead A1 trochu víc ano a jsme ve vlákně Akai, tak samozřejmě Rhytm Wolf by byl k SH-101 takřka ideální společník, i co se týče nekompromisního pure analog zvuku, zkuste si to :wink:

polkagrindcoreman

Příspěvek od polkagrindcoreman »

countrymetalman píše: Krásnej plnotučnej analog zvuk
Prepáčtě, trochu som neporozuměl medzi tími hlúposťami které tu iní užívátelia popísali, ten Akai A1 je úplne analógový alebo ma integrované obvodi ? Myslím či má originál transistorový charakter zvuku ...

countrymetalman

koukám, že si tady někdo rychle založil novou identitu na trolování: polkagrindcoreman :-)

Ten citát 'krásnej plnotučnej analog zvuk' se vztahuje k SH-101, ty trotle!!! :-))

countrymetalman

Prepáčtě, trochu som neporozuměl medzi tími hlúposťami které tu iní užívátelia popísali, ten Akai A1 je úplne analógový alebo ma integrované obvodi ? Myslím či má originál transistorový charakter zvuku ...
Prosím moderátora o zaslání upozornění dendymu, že používání druhé identity, kterou si dendy účelově založil pro trolování, je v rozporu s pravidly diskuze. Děkuji.

xdudy

Příspěvek od xdudy »

šmarjá neděl ze všeho takovou kovbojku

valdimer

Příspěvek od valdimer »

Jako fajn, že si i takovej křáp jako RW najde svý fanoušky a pro modaře to může bejt zábava, ale tim to končí a s čistým svědomým
bych ho fakt nikomu nedoporučil. Akai zaslouží jenom výsměch, evidentně se totiž nepoučili a jejich Tom Cat a Timbre prezentace na NAMM budiž toho důkazem. Stačí si pročíst reakce na Gearslutz. A to řikám jako analogovej purista. Opravdu nevim co v Akai dělaj a měli by se stydět, obvzlášť když i malá firma futureson.us z Texasu dokáže udělat takovou suprovou věc (furt ve vývoji sic).

countrymetalman

RW je zvukově i možnostma tak dobrý, že podle mě možná právě proto ho někteří označují za křáp, aby se tolik neprodával a nerozšířil a ubyla trochu konkurence.. Na Gearslutz jsem si to samozřejmě přečetl celý, no ty negativní ohlasy jsou většinou od těch, co RW vůbec nemají, max. ho někde otestovali na prodejně.
Po delší době používání rád shrnu, jak to vidím z mýho pohledu:
+ vynikající zvuk, analog pure, jak bubny tak basa, o třídu výraznější než např. digitální samply na současných i top workstationech
+ perfektní intuitivní a jednoduché ovládání
+ 16 user memory s A/B a 2x fillin mi stačí na komerční repec na celej večer
+ perfektní synchronizace, dá se to trigerovat z ext. sequenceru, např. workstationu, pokud použijete nastavení podle midi implementace co jsem dal v 1. příspěvku, trigeruje se bicí i bass, který se dá do mixu pouštět z nezávislého out výstupu
- minus žádný vzhledem k ceně nemá smysl hledat, ale i kdyby to stálo 4x tolik, nechal bych si to, není to čím nahradit

dendy

Příspěvek od dendy »

countrymentalman píše:podle mě možná právě proto ho někteří označují za křáp, aby se tolik neprodával a nerozšířil a ubyla trochu konkurence
lieky na to nezaberaju ? skus elektrosoky .. pripadne lobotomia (aj ked mam pocit ze tu si uz skusal)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

countrymetalman píše: + 16 user memory s A/B a 2x fillin mi stačí na komerční repec na celej večer
tak v dychovke je valcik , polka , tango .. mohli by ti stacit aj 3 user memory , ne ?

countrymetalman

dendy píše:lieky na to nezaberaju ? skus elektrosoky .. pripadne lobotomia (aj ked mam pocit ze tu si uz skusal)
nerozumím dendy, není to offtopic?

countrymetalman

Pytkin píše:tak v dychovke je valcik , polka , tango .. mohli by ti stacit aj 3 user memory , ne ?
jj, ale 3 je pořád víc, než jeden ducduc styl, který zjevně stačí tobě. Ideálně na zvuku bubnů z Pulse2 :mrgreen:

dendy

Příspěvek od dendy »

countrymentalman: myslim ze to nieje offtopic, je to priama reakcia na to co si pisal - vid oquotovany tvoj text na to moja reakcia.. takze to offtopic nieje .. offtopic je keby som napisal nieco uplne odveci co by nijak nesuviselo s tym co si napisal ty .. napriklad

"dnes je zamracene"

to by bol offtopic ..

hubert

Příspěvek od hubert »

CMM nam nejako zhustol aj tu aj na midi.cz...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

countrymetalman píše:
Pytkin píše:tak v dychovke je valcik , polka , tango .. mohli by ti stacit aj 3 user memory , ne ?
jj, ale 3 je pořád víc, než jeden ducduc styl, který zjevně stačí tobě. Ideálně na zvuku bubnů z Pulse2 :mrgreen:
netusim co je ducduc styl .. netusim ake bubny ma pulse2 .. ani som pulse2 v rukach nikdy nemal a nepocul ..
co ale urcite viem , je to ze si kokot .. tym je povedane vsetko ..

countrymetalman

dendy píše:countrymentalman: myslim ze to nieje offtopic, je to priama reakcia na to co si pisal - vid oquotovany tvoj text na to moja reakcia.. takze to offtopic nieje .. offtopic je keby som napisal nieco uplne odveci co by nijak nesuviselo s tym co si napisal ty .. napriklad

"dnes je zamracene"

to by bol offtopic ..
Opět mýlka dendy, dnes je skutečně zamračene, takže to není offtopic...

Ale to doufám nijak neovlivňuje skutečnost, že Akai RW je velmi solidní zařízení. Přestože inzeruju prodej třeba Korga M3, tak musím přiznat, že pokud přesměruju přizpůsobenou bicí a basovou linku z Karma sequenceru do RW, tak je to zvukově přece jen trochu jinde, samozřejmě lepší, přirozenější z toho RW, než původní i ty nejlepší basové zvuky a rytmické sady co jsou k dispozici v M3. Obdobně se chová i Yamaha, ta ale má bez problému přesměrování bicích sad i basových linek do oblasti C0-C2, ve které se přes midi trigeruje RW...

Takže pro laiky - lze např. pouštět vaše oblíbené background midi bicí a basové linky z nějaké Yamaha samohrajky, ale ven tahat zvuk ne z té samohrajky, ale zvukově pure analogové bicí i separátně basovou linku až z toho Akai RW. Jaký to má vliv na celkový zvuk, je nutno ověřit. Někomu se třeba bude líbit víc ta původní digitální nasamplovaná chemie v samohrajce nebo workstationu, mně ale ne. Ani žádnýmu mýmu spoluhráči...

Odpovědět