Zatím jsem našel v různých internetových zdrojích na AKAI Rhytm Wolf spíše samou kritiku, než reálné příklady nasazení ve studiu i na scéně, kam podle mne tyto nástroje právem patří. A to i do náročnějších a profesionálních podmínek co se týče zvuku, ale i ovládání a technických možností zapojení a synchronizace s ostatními nástroji. Možná je to chyba těch, co si to koupili a nedokáží si to správně nastavit, což pak samozřejmě dost dobře nefunguje, ale co byste taky nastavili, když v manuálu není prakticky nic navíc, než to, co se dá intuitivně pochopit i z názvů tlačítek... Nebo spíše chyba AKAI, že do dnešního dne nikde nezveřejnili, jak se dá Rhytm Wolf a Tom Cat zapojit třeba k centrálnímu řídícímu workstationu nebo jinému bicímu automatu, odkud se spouští patterny, aby ale zvuky šly z toho analogového AKAI !!! Právě jsem úspěšně rozjel zapojení, kde centrál workstation Korg M3 a jeho 4 nezávislé sequencery hrají basové linky a rify se zvuky z M3 jako obvykle, ale bicí patterny trigerují analogové bubny v Rhytm Wolfu, odkud se pak bere i audio signál bicích do mixu separátně. Chce to pouze přemapovat v midi editaci čísla not bicích v patternech, nastavit správně midi kanály a přepnout bicí kanál na EXT midi out, aby nehrály současně i ty interní bicí sady. Rozdíl v kvalitě zvuku je docela dramatický, v neprospěch i těch nejlepších bicích samplů v M3. Nechápu, proč do svých top modelů workstationů firmy rovnou už konečně nedají aspoň jednu sadu analogových bicích,aspoň takhle základní jako je Rhytm Wolf. Kronos je taky nemá, ani Fantomy...

Zde přikládám MIDI implementation chart s midi čísly a značkami tónů, podle kterých si můžete upravit bicí patterny na svém prakticky každém workstationu, co umí midi out sync a pak je používat s analogovým zvukem bicích z Rhytm Wolfu:

(A já už mám závazně objednaný i AKAI Tom Cat, a Korgy Volca serie jsem vrátil do prodejny, už kvůli zvuku, který se z M3 dá dostat v podobné 'analog' kvalitě...)