AKAI Rhytm Wolf a Tom Cat

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
hubert

Re: AKAI Rhytm Wolf a Tom Cat

Příspěvek od hubert »

To čo som napisal platí......Korg nástroje používam viac ako dvadsať rokov a prešli mi rukami všetky workstation od M1....to že to ty nevieš neznamená že to nejde. Len tolko

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

To je možné s tím Korgem, nicméně už před 15 lety jsem používal chvíli třeba PA50 Korg samohrajku, souběžně s Yamaha PSR740 a 1500, letěla z domu velmi brzy co jsem poznal, že nejen bicí udělané na Yamaze na obecném MIDI standardu, hrají na odlišně mapovaným Korgu PA50 hodně jinak. A zase naopak, to udělané na Korgu hrálo naprosto jinak přiřazený na Yamahách. Ten samý problém mám dnes u nových Korgů. Měl jsem M50, X50, Krome, Kross, nyní M3 a žijí si spíše svým vlastním midi životem, než standardem MIDI mapování... Proto jde M3 do bazaru a musel jsem vzít jako řídící sequencer Yamahu, kde nemám vlastně žádný problém s napojením a synchronizací čehokoliv dalšího, kromě Korgů. Je to škoda, protože Karma sekvence i patterny třeba v M3 jsou vesměs fantastický, obrovský zdroj hudební inspirace. Yamaha je proti tomu v této oblasti jen slabý dance odvar solidních hudebních nápadů. Ale midi kompatibilita je u Yamahy 100% a programování rychlý, pro mne X-krát rychlejší než u Rolanda (třeba FA06 nebo Fantom G, co jsem měl loni) a Korgů.

Ivan.ps

Příspěvek od Ivan.ps »

Mal som v rukách Korg P60, PA600, PA900 a absolútne neviem o tom, že by mal Korg iné mapovanie bicích. A to som s bicími v týchto nástrojoch dosť často pracoval, nakoľko som si robil vlastné doprovody atď... C1 kopák, D1 snare, Fis1/Gis1/Ais1 hajtka, F1 až D2 prechody od kotlov po najmenšie priemery, atď...

hubert

Příspěvek od hubert »

To ano, ale bicie generovane karmou pouzivaju aj zvuky na inych tonoch ktore uz nie su zoradene podla GM mapy...

countrymetalman

Dík hubert za upřesnění, to jsem měl na mysli.

Musel bych předělávat stovky hotových Karma patternů i kompletních setupů, ale stejně by to bylo bez výsledku, protože basová linka obvykle využívá v každém Karma setupu (něco jako variace u samohrajek) v rámci i jediné performance jiný midi kanál i třeba zvukový program. V reále to vypadá tak, že chvíli jedou bicí a basová linka z Akai RW modulu, chvíli interní z M3 nebo taky nic, když mám ten kanál přesměrovaný v M3 na EXT a přitom to jde mimo rozsah mapování u RW.. U Yamah jsem zjistil, že už i všechny tovární setupy s tím Akai jedou v pohodě hned.

Apropo zvykl jsem si na ten přece jen naprosto akusticky přirozený, čitelný a příjemný analogový zvuk RW natolik, že potřebuji už jen zjistit, zda u toho novýho Akai analog synthesizeru lze ty 3 nezávislé analog sekce trigerovat přes midi ve 3 různých kanálech samostatně nebo ne. Pokud ano, ihned jdu do toho :-) Resp. doufám, že jen co dokoupím všechny ty AKAI geary coby background sequencer jednotku, tak někdo z výrobců nehodí na trh workstation nebo samohrajku, kde už bude integrovaná sekce analog drums a analog bass, přiřaditelné v rámci standardního 16 channel midi setupu do user performancí..

Adam

Příspěvek od Adam »

takhle viděl Metalkántry Wolfa před rokem : )

u tohoto Akai dle ukazky mohu rict pouze to, ze je to jen dalsi hracka, neco jako Waldorf a ty jejich male cerne moduly nebo Korg Volca nebo Roland AIRA a jejich virtualni nahrazka jisteho svateho gralu... Radeji si zajedu pro nejaky stary presetovy modul bez displeje, pokud budu chtit syrove el bici, co by aspon trochu zvukove byly schopny konkurovat nejakym tem osvedcenym profi analog basum, leadum, padum... Kdyby to bylo zvukove tak snadne nahradit ten skutecne profesionalni analogovy sound nekterych tech vintage, ale i novych masinek, tak by se nemusel vubec vyrabet a tak draze prodavat treba Voyager, Tempest, Prophet atd. Nejlepsi na tom cinskem trhu hracek je podle mne to, ze kalkuluji s tim, ze se lidi masove nachytaji na to, ze co kdyby to hralo skoro stejne dobre jako ty drahe profesionalni geary... tak to kazdej aspon za par korun koupi a vyzkousi, cinani a domovsky vyrobce maji zisk a aspon je pak co prodavat po bazarech na druhe strane... :)

ostatní hardware :

ostatni-hardware/akai-rhythm-wolf-t20794-30.html

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Za tú dobu sa trochu "oteplili" vzťahy s Čínou.

dendy

Příspěvek od dendy »

len poznamka k tomu waldorfu a neviem o tom ze by mal waldorf nejake "hracky".. waldorf porovnavat s akaiom je uplne mimo misu, waldorf spolu s korgom robi v sucasnosti najzaujimavejsie syntaky od analogov, cez digitaly az po sw synthy

hubert

Příspěvek od hubert »

Tak Waldorf nerobi zrovna mainstreamove produkty takze verim ze pre kseftoveho hraca je na okraji zaujmu. O to viac je prekvapive to absolutne nekriticke obhajovanie Akai RW. V kazdom pripade hlavne je ze je spokojnym uzivatelom.
Len trochu sudnosti pri posudzovani ostatnych produktov by to chcelo. Lebo je dost zaujimave ze CMM je jediny ktory tu kritizuje a vyhlasuje za smejd 99% sucasnej produkcie. Pravda je ze vacsina vyrobcov dnes vyraba v cine...Ale podivne je ze sa ho dakto zastava a hlada chybu v tych co tu kritizuju akurat ten Akai:)
A o argumente ze nema nikto pisat svoj nazor ked mu nastroj nepresiel rukami si tiez myslim svoje. Lebo CMM tu sice tvrdi co mu vsetko preslo rukami a ako strasne vela casu stravil nad programovanim. Ale inde potom zase napise ze neprisiel na to ako urobit uplne trivialne veci. Takze co sa tyka jeho hlbokeho poznania nastrojov dovolujem si vyslovit zasadne pochybnosti. Nuz ale taky je dnes svet, papier a internetove fora znesu vsetko.

A este poznamka, tesim sa na moment ked CMM otoci hore nohami konecne ten RW a pozrie sa kde bol vyrobeny...

dendy

Příspěvek od dendy »

hubert :-)))))

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

hubert píše: Lebo je dost zaujimave ze CMM je jediny ktory tu kritizuje a vyhlasuje za smejd 99% sucasnej produkcie.
veru, veru svätá pravda to je.....nič okrem XP-30 pre neho nie je dobré a ešte RW, plus A1, ale aj to je len otázka času, nakoniec zostane aj tak len XP-30

petermikuláš
Vybavení

hubert píše: Lebo CMM tu sice tvrdi co mu vsetko preslo rukami a ako strasne vela casu stravil nad programovanim. Ale inde potom zase napise ze neprisiel na to ako urobit uplne trivialne veci. Takze co sa tyka jeho hlbokeho poznania nastrojov dovolujem si vyslovit zasadne pochybnosti.
ja mám pochybnosti aj o jeho pôsobení v kapele, ktorá mala skladbu v TOP10 európskej hitparády, nakoľko som sa nedozvedel názov tej skupiny, ani skladbu, ktorú mali v tej TOP10 európskej hitparády

petermikuláš
Vybavení

hubert píše: A este poznamka, tesim sa na moment ked CMM otoci hore nohami konecne ten RW a pozrie sa kde bol vyrobeny...
To bude zážitok vidieť tam ten nápis Made in China.

dendy

Příspěvek od dendy »

europska top 10 country-metalu ktorej sa zucastnilo 9 kapiel.. cmm skoncil desiaty .. :-D

countrymetalman

Adam: děkuji za příspěvek, ano, to je zrovna hodně k věci a správně načasované. I já sám jsem se teď taky až zděsil, jak strašně mizerně ty první ukázky AKAI na youtube zněly, takže je už i mně jasné, a doufám, že většině taky, že z ukázek na youtube poznáš naprostý hovno, jak se daný nástroj chová ve skutečnosti, v živé produkci s kapelou třeba.

Jak jsem vlastně k tomu Akai vůbec došel? Všechny Akai ukázky a názory v diskuzích (na těch ukázkách založené) byly strašné, mizerie, negativní. Ale když už jsem při testování (přes stage monitory) zkoušel s odstupem několikrát po sobě všelijaké automaty, protože jsem hledal pořád něci s lépe se prosazujícím zvukem bicího automatu než co mi kdy vylezlo z běžných samohrajek a workstationů nebo z těch digitálních automatů Boss DR, Korg Electribe, Alesis SR, tak jsem vyloučil z analogových alternativ Volca (protože mi přišlo sluchem, že třeba na M3 se dají podobně znějící bicí sady taky nastavit) a při každým testnutí Akai RW se mi zdálo, že to zní hodně tučně a sytě, fakt jako nějakej starej vintage analog drums nebo prostě tak analogově, že je to schopný zvukově konkurovat i třeba tý ráně do činelu, jak tu píšete, že přehluší vždy všechno. Tak jsem to nakonec koupil a dodnes nechápu, jak se může nepovedenýma ukázkama totálně shodit zvukově podle mne naprosto vintage like věc. Nemusí se ten zvuk líbit každýmu, tomu kdo dělá moderní muziku s modermíma zvukama určitě nebude, ale kdo rád klasiku, jazz, blues, country, rock a akustický styly, tam to sedne jak ulitý. Ihned po srovnání na živo letěl z domu Alesis SR a všechny midi doprovody ze samohrajek (včetně těch top jako Tyros nebo PA3X) si pouštím už výhradně přes ten RW, i doma přes studio equipment je to zřetelný rozdíl, že místo digitální imitace bicích jsou to zvukově více jako nikoliv jako nasamplovaná skutečná bicí souprava, ale jako kdysi bývaly ty tranzistorové oscilátory na první "elektrické" bicí soupravy a automaty. Otázka je, zda takovýto specifický elektrický zvuk bicích je vhodný třeba do lidovky. Určitě stylově není, ale pořád je to na živé hraní vhodnější z důvodu té analogové průraznosti a čitelnosti v každým hudebním mixu, podobné skutečným bicím, než třeba zvuk jazz kitu v nějakém workstationu nebo samohrajce na míru na lidovky, ale s digitálním tenkým neprůrazným zvukem, který nemá šanci se prosadit, třeba k živejm dechům skoro vůbec. Provedení china, ano vím, je mi jasné, že je to provedením šunt, už teď reagují citlivé pady tak, že občas náhodně zdvojují úder... ale když mechanicky na tom nic nepoužiješ, jako modul je to zatím OK.

Odpovědět