Aké klávesy poradíte? (asi tak do 8000SK :-)

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
BS

Příspěvek od BS »

peknej midi keyboard,. Akorat nechapu, proc E-MU priklada k MIDI keyboardu Proteus SoundModul, ktery bezi jen na E-MU zvukovkach,. kdezto k E-MU zvukovce kde by to kupujici ocenil ho nedaj.

EDIT: Ajo, tak ted koukam, ze oni ho davaji i ke zvukarnam. Hmm,no asi proto, ze uz vysel Proteus2, nebo nevim. Anebo mam haluz, a mam to nekde doma v krabici,lol. Sorry za OT.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

BS: já myslím že to není o zvukovce, ale o E-MU MIDI rozhraní... a to v těch kláveskách je :)
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

BS

Příspěvek od BS »

Shodan píše:BS: já myslím že to není o zvukovce, ale o E-MU MIDI rozhraní... a to v těch kláveskách je :)
HEhe,jo mas pravdu. To jsem nevedel. ted koukam na jejich web a u Proteusu pisou:
Requirements
Native USB port (for E-MU Xmidi 2x2 USB/MIDI Interface), or an installed E-MU Digital Audio System, E-MU USB Audio Interface or E-MU Xboard USB/MIDI Controller

Tak to potom jo..

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Já jsem se zrovna nedávno zajímal o Emulator X, tak to vím :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ja bych měl jeden dotaz - nebo vídku k většině midi keyboardum a to jest klaviatura. Na veletrhu jsem sahl na všechno možné a většinou jsou to matné
plastové pérující klapky ne nic pěkně hlubokého jako ma třeba Yamaha DX7 nebo Roland JP8000. Existuje tedy nějaký master keyboard s ucházející klaviaturou?

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

BS píše:peknej midi keyboard,. Akorat nechapu, proc E-MU priklada k MIDI keyboardu Proteus SoundModul, ktery bezi jen na E-MU zvukovkach,. kdezto k E-MU zvukovce kde by to kupujici ocenil ho nedaj.
... omyl, bejvavalo, ted se ke keyboardum dava ProteusVX nebo ProteusX1.5 ktery bezej i bez zvukovek s jakymkoliv EMU hardware (ten slouzi jen jako HW klic).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

anderson

Příspěvek od anderson »

Kermitak píše:Ja bejt vama tak si to osaham, me na to X-Boardu dost negativne prekvapily klavesy (v porovnanim s mym Edirolem, kterej taky neni buhvi co, ale aspon mi na omak neprisel takovej forovej)
zle sa stlačaju tieklavesy abočo? :D .... mne sa zatial len to nepači že nemá posuvne fadery

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

anderson: dyt sem to napsal, proste je to na omak takovy hrackoidni :) To se neda popsat, to se musi zkusit

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Kermitak: Tak jako tak si myslím že je to lepší než ty M-AUDIA. Na všem je něco... :?
anderson: Já mám na CME UF6 spoustu "posuvných faderů" a stejně je nepoužívám - mají "divnej chod" a je to hrozně nepřesný. Kolečka jsou lepší :wink:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Shodan píše:Kermitak: Tak jako tak si myslím že je to lepší než ty M-AUDIA.
Ja nerikam ze neni, o M-Audiu jsem se nezminoval, akorat mi prijde ze ty Ediroly jsou stejna cenova a je to o dost bytelnejsi kousek gearu.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Kermitak: jasne, M-AUDIA měl vyhlídnutý anderson... Ediroly se (z obrázků) líbí i mě (moje PCR-1 jsou trochu něco jinýho :wink:), ale nevím kde si je ošahat...

Keitaro333

Příspěvek od Keitaro333 »

Shodan: neviem aka feature je pre teba dolezita ale podla mna by si z CME UF6 prechodom na xboard rozhodne nesiel do lepsieho... mozno to je len moj pocit ze CME ma ovela lepsi feel klaves ako vsetky lacne nevyvazene klaviatury (a aj niektore drahe, vid napr. nevyvazeny motif ES...)

anderson

Příspěvek od anderson »

nho tak som si uz objednal Xboard 61 :D
..ked to uz budem mať doma , a zapojim to do USB tak by to malo ísť bez problémov v FL ??

Shodan

Příspěvek od Shodan »

anderson: V některých případech je třeba napřed nainstalovat driver a pak teprve zapojovat USB - bude to určitě napsaný v manuálu :wink: A ve FL by sis měl někde nastavit MIDI IN.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

anderson: myslim, že ve FL nebude problém...v těch novějších verzích 6,7 by se ti to mělo v MIDI settings objevit jako Zvukové zařízení USB a u toho dáš potom jenom Enable a hotovo...když potom s něčím zakroutíš nebo zmáčkneš klávesu, bude blikat světélko MIDI, podle kterého poznáš, že to přijímá midi data...

Odpovědět