Aké klávesy poradíte? (asi tak do 8000SK :-)
anderson: no a ve fruity, zapnul jsi to jak jsem ti psal na straně 2 této diskuze? když to připojíš poprvé do pc přes usb, tak předpokládám že jsi to nainstaloval, pokud to chtělo driver...no musíš to mít samozřejmě zapnuté...potom zapneš fruity loops - čím novější verze, tím lépe, dej si 6 nebo 7, ve starších už si nepamatuju jak to je - no a po zapnutí fruity dáš Options, potom MIDI settings...a zde bys měl v sekci Input vidět nejspíš nápisy Zvukové zaoízení USB...to tam možná budeš vidět několikrát...no a pokud to tam vidíš, tak máš vyhráno - teď už pouze klikneš na ten nápis Zvukové zařízení USB a stikneš tlačítko Enable. To udělej pro jistotu u všech zažízení s tímto názvem, pokud jich tam bude víc, jak jsem psal. Když nedáš to Enable, tak to nebude fungovat...když to uděláš správně, tak potom můžeš nastavení zavřít, s něčím pohnout a měla by blikat ve fruity kontrolka MIDI a to znamená, že to funguje...
andreson: no vidiš, to jsem rád...s tím mačkáním kláves, to má nejspíš na svědomí ta tlaková citlivost, kterou ten keyboard určitě má...někde by to možná šlo nastavit (jukni do manuálu, bývá to tam napsáno) a nebo zkus stáhnout asio buffer na co nejmenší hodnotu, tak max. 5ms, třeba to pomůže...možná za to může také ta vst aplikace v které to zkoušíš, nebo něco ve fruity, to už nevím - mám dojem, že mě to dělají klávesy také, ale jen v některých vstčkách, ale už nevím, myslím, že pomohlo to snížení latence...když to nepomůže, tak ti snad někdo jiný s tímto poradí, ale zkus co jsem napsal a pak napiš, jestli hlavně to snížení latence pomohlo...
anderson: podobne klavesy vedia viacej velocity kriviek, tj zavislosti vyslanej velocity od sily uderu. ako sa krivky prepinaju v pripade tvojich klaves, musi byt uvedene v manuali. pokial pouzivas fruity 7, v midi nastaveni mas moznost nastavit velocity krivku MYSOU aku len chces
(pripadne sa da velocity vypnut, potom budu klavesy hrat stale rovnako nahlas bez ohlad na silu uderu, co pri niektorych typoch samplov (dychy napriklad) nie je na skodu)
takisto si na velocity parameter mozes namapovat nieco ine nez velocity, zabavny je napriklad cutoff

takisto si na velocity parameter mozes namapovat nieco ine nez velocity, zabavny je napriklad cutoff

paráda ..uz hrajú rovnako
..vypol som velocity ... a pouzímvam FL 6, 7 som este nestihol nejak zohnať..
a este jedna primitivna otazka ..načo služi master volume? (nejak som nepostrehol zmeny ked som s tým narábal)
a este jedna este primitívnejsia otázka .. načo slúži to druhe koliesko ktore sa nevracia do povodnej polohy.. ModWheel je to sami zdá ..
thx
musím sa do toho este dostat lebo zatial som total lama :-/

a este jedna primitivna otazka ..načo služi master volume? (nejak som nepostrehol zmeny ked som s tým narábal)
a este jedna este primitívnejsia otázka .. načo slúži to druhe koliesko ktore sa nevracia do povodnej polohy.. ModWheel je to sami zdá ..
thx
musím sa do toho este dostat lebo zatial som total lama :-/