Aké klávesy poradíte? (asi tak do 8000SK :-)

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 bře 2007 14:59

tak, uz od 3.14 verzie ide generic midi controler ok... bacha, ak zapnes FL a az POTOM usb klaves, tak fl ho nenahodi... musis zapnut klaves a az potom fl... ale podobne sa asi bude chovat kazdy DAW soft

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 28 bře 2007 15:04

kexik: to mě docela štve...něco dělám a nemám zapnutej kontroler a potom když si vzpomenu že ho chci použít, musim projekt uložit, vypnout fl, zapnout kontroler, zapnout fl, nahrát znovu projekt...

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 28 bře 2007 15:21

toto mi robí Cubase ale zvykol som si ... ak chcem len upravovať bez kontroleru, tak ho nepripojím, ale ak si chcem zamuzicírovať, tak ho musím zapnúť pred spustením Cubase ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 bře 2007 15:29

ja ho mam zapnuty furt uz zhruba 3 roky. dobra modra nocna lampicka, aby som sa nebal :)

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 28 bře 2007 17:21

kexik: taky ho nechám občas zapnutý dost dlouho, i klávesy, ale stejně to radši když si na to vzpomenu vypínám - prostě mám strach, aby mi moji miláčkové neumřeli nějak předčasně :) ale kdo ví, třeba je tam to tlačítko on/of jenom na parádu...

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 10:33

Příspěvek od anderson » 28 bře 2007 17:51

nho tak uz sa teším ked mi to príde :D ...dost sa teším aj na tie softy čo k tomu dávajú

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 10:33

Příspěvek od anderson » 13 dub 2007 13:29

uz ich mám konečne doma ale neviem ich zaboha rozchodíiť... nedju zatial ani v FL ani v Reasone :-/ ..pomozte pls (navyse je tam len anglicky manual tak neviem setko presne rozluctit , vlastne len malo viem toho rozlustit: )

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 dub 2007 13:36

ake klavesy? konkretne?

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 10:33

Příspěvek od anderson » 13 dub 2007 17:59

EMU-X Board 61..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 dub 2007 21:43

anderson : to je len otazka konfiguracie . ak to nezvladnes , tak to poriesime dako .. si z BA ?

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 13 dub 2007 21:52

anderson: no a ve fruity, zapnul jsi to jak jsem ti psal na straně 2 této diskuze? když to připojíš poprvé do pc přes usb, tak předpokládám že jsi to nainstaloval, pokud to chtělo driver...no musíš to mít samozřejmě zapnuté...potom zapneš fruity loops - čím novější verze, tím lépe, dej si 6 nebo 7, ve starších už si nepamatuju jak to je - no a po zapnutí fruity dáš Options, potom MIDI settings...a zde bys měl v sekci Input vidět nejspíš nápisy Zvukové zaoízení USB...to tam možná budeš vidět několikrát...no a pokud to tam vidíš, tak máš vyhráno - teď už pouze klikneš na ten nápis Zvukové zařízení USB a stikneš tlačítko Enable. To udělej pro jistotu u všech zažízení s tímto názvem, pokud jich tam bude víc, jak jsem psal. Když nedáš to Enable, tak to nebude fungovat...když to uděláš správně, tak potom můžeš nastavení zavřít, s něčím pohnout a měla by blikat ve fruity kontrolka MIDI a to znamená, že to funguje...

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 10:33

Příspěvek od anderson » 14 dub 2007 10:50

jasnéé uz to ide :D ... neviem prečo ale predtým mi tam ukazovalo len jedno USB zariadenie , to som dal enable a nič ..a dnes zapnem komp, aj fruity a ukazovalo uz 2 ... tak som dal obidve enable a uz to ide :) :) ..lenze neviem ci to ide dobre , lebo musím tie klavesi dost silno stláčať aby hrali nahlas

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 14 dub 2007 10:57

andreson: no vidiš, to jsem rád...s tím mačkáním kláves, to má nejspíš na svědomí ta tlaková citlivost, kterou ten keyboard určitě má...někde by to možná šlo nastavit (jukni do manuálu, bývá to tam napsáno) a nebo zkus stáhnout asio buffer na co nejmenší hodnotu, tak max. 5ms, třeba to pomůže...možná za to může také ta vst aplikace v které to zkoušíš, nebo něco ve fruity, to už nevím - mám dojem, že mě to dělají klávesy také, ale jen v některých vstčkách, ale už nevím, myslím, že pomohlo to snížení latence...když to nepomůže, tak ti snad někdo jiný s tímto poradí, ale zkus co jsem napsal a pak napiš, jestli hlavně to snížení latence pomohlo...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 dub 2007 15:24

anderson: podobne klavesy vedia viacej velocity kriviek, tj zavislosti vyslanej velocity od sily uderu. ako sa krivky prepinaju v pripade tvojich klaves, musi byt uvedene v manuali. pokial pouzivas fruity 7, v midi nastaveni mas moznost nastavit velocity krivku MYSOU aku len chces :) (pripadne sa da velocity vypnut, potom budu klavesy hrat stale rovnako nahlas bez ohlad na silu uderu, co pri niektorych typoch samplov (dychy napriklad) nie je na skodu)
takisto si na velocity parameter mozes namapovat nieco ine nez velocity, zabavny je napriklad cutoff :)

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 10:33

Příspěvek od anderson » 15 dub 2007 00:10

paráda ..uz hrajú rovnako :D ..vypol som velocity ... a pouzímvam FL 6, 7 som este nestihol nejak zohnať..

a este jedna primitivna otazka ..načo služi master volume? (nejak som nepostrehol zmeny ked som s tým narábal)

a este jedna este primitívnejsia otázka .. načo slúži to druhe koliesko ktore sa nevracia do povodnej polohy.. ModWheel je to sami zdá ..
thx

musím sa do toho este dostat lebo zatial som total lama :-/

Odpovědět