Alesis A6 Andromeda

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od Jabba » 07 čer 2009 18:02

esu píše:Ale teda ta "věc" co je na fotkách, taková ta obří krabice co vypadá jak přípravek na laborky studentů elektrotechnické průmyslovky, co to proboha je za úlet :D Už se vidím jak to vleču do zkušebny
Ja byl zase prekvapenej, jak je ten modular "kompaktni a upravenej" ;) Vzdycky vidim jen ruzne poskladany dreveny krabice a tohle vypada jako normalni produkt ;)

Uživatelský avatar
esu
Příspěvky: 66
Registrován: 05 čer 2009 11:48

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od esu » 07 čer 2009 18:59

no nevim jestli "kompaktní a upravenej" jsou ty nejlepší termíny, ale rozhodně je pravda, že je příjemný, že takhle hardcore synth je aspoň nacpanej v jedný velký krabici :mrgreen:
" hudba se dělí pouze na dva druhy... hudba dobrá a hudba špatná..."
(i5QC, TC48, A6, A7)

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od Saly » 08 čer 2009 10:38

To Jabba: Omlouvam se za offtopic ale ten tvuj dlouhy prispevek z minuly stranky je rec jak vino........dycky je mi do breku, kdyz vidim jak rodina zabiji neci sny a zajmy, a zajimalo mne, jak je s tim kdo schopny se popasovat. Mas muj obdiv. Ja jsem se s necim podobnym trapil jeste donedavna a vyresil jsem to tak, ze jsem koupil velkej barak v totalni prdeli, kde budu mit na vsechno klid a prostor, od rodiny pres zvirata, stary auta az po bigbit.........samozrejme kazda sranda neco stoji, takze z prace do prace najedu kazdy den pres sto kilaku a nikdy si asi nekoupim zadny z tech uzasnych novych syntaku, ale stoji to za to. Mimochodem ja si zase na hajzlu ctu manualy........Jinak ten tvuj pokus o vtip, zvlast ten druhej, nebyl ani pokus ani vtip, ale svata pravda.

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od Jabba » 08 čer 2009 16:50

Saly píše:To Jabba: Omlouvam se za offtopic ale ten tvuj dlouhy prispevek z minuly stranky je rec jak vino........dycky je mi do breku, kdyz vidim jak rodina zabiji neci sny a zajmy, a zajimalo mne, jak je s tim kdo schopny se popasovat. Mas muj obdiv.
Kdyz ono je to tezky no. Ja jsem mel pracovnu.... a celkem dlouho jsem si ji i udrzel, ale k cemu je mi pak rodina, kdyz budu celej den v praci a po praci do 3 do rana zavrenej v nejaky mistnosti kam nikdo nesmi ;( ... Ono se to zase casem upravi - tesim se na duchod ;) Ted to holt musim chvili vydrzet tak, ze nemuzu mit veci pripraveny az budu mit cas, ale ja musim bejt pripravenej mit cas ;) Proto jsem se preorientoval na krabicky a pokud mozno baterkovy ;)

Souziti dou lidi (kor chlapa a zensky) je vzdycky o kompromisech a kdyz je tam jeste dite, tak uz je to tuplem o tom ze je to v prdeli na dlouhou dobu ;) Na druhou stranu je potreba si uvedomit, ze jsou tam vzdycky i ostatni a ty se taky nejak cejtej... tezko muzu chtit po manzelce, aby se nonstop starala o decko a bejt zavrenej nekde ve zkusebne, kdyz je taky moje... Staci, kdyz ho mam par hodin a uz jsem unavenej jak kdybych kopal prikop.. a ona je s nim celej den.
Kazdopadne doufam, ze se to casem napravi a az bude trosku starsi, zase si budu moct dovolit mit nekde neco na stojanu .. kdyz uz bude mit hlavu na to, abych mu vysvetil, ze kdyz to znici, tak mu vlastnorucne utrhnu pazoury ;)

.. ty si ctes manualy? ;)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od peteness » 08 čer 2009 17:25

esu: ja mel taky Mikrokorga, docela spokojenost a vetsinu tech nesvaru, co pises mi taky vadila a soucasny MK XL to taky nema uplne idealne reseno. Musim ale pochvalit Korg R3, je to podobna koncepce a uz je tam treba co se tyce ovladani - Hlavni dial knob ma normalni logicke cleneni (bass, lead,...), u kazdeho knobu je maly display, kde je hned videt co se edituje i parametr. Vedle toho je vetsi display, ktery strankuje, tudiz clovek si rychle zvykne, kde ma co hledat. Hlavni je ale rozdil v engine a ten je o dost dal a k lepsimu. Dobra vec je nepreberne mnozstvi distortionu, z toho 2 az 3 jsou pekne a pouzitelne. . Jde to pouzit na tvrdsi nebo "kytarove" zvuky. Nebo delsi reverb i s modulaci je slusny. No a ma USB, takze ho pouzivam s notasem jako takovy mensi nezavazny setup s Reasonem, nebo kdyz se mi nechce klikat, jenom R3 + sluchatka do postele.

Uživatelský avatar
esu
Příspěvky: 66
Registrován: 05 čer 2009 11:48

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od esu » 08 čer 2009 19:52

peteness: ta R3 je parádní ! koukal jsem na promovideo, moc zajímavé, akorát cenově je už jinde no, nový co jsem koukal se pohybuje kolem 15 tisíc... ale teda... tos mě navnadil :D
" hudba se dělí pouze na dva druhy... hudba dobrá a hudba špatná..."
(i5QC, TC48, A6, A7)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od Jabba » 08 čer 2009 21:24

peteness píše:Musim ale pochvalit Korg R3
Hlavne ma normalne velky klavesy... Ale jak rika ESU, uz je to cenove nekde jinde. Je otazka, jestli uz pak nestoji za to si trosku priplatit a nemit neco vetsiho - i kdyz to umi hodne veci.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od peteness » 08 čer 2009 22:47

Jabba: Otazka je to vzdycky a kazdy si na ni musi sam odpovedet......ja ten R3 chvalim, protoze po zkusenostech s ruznyma VA mi tenhle engine v Radias/R3 prijde barevne nejpeknejsi a nejdal od VST pluginu a je to vlastne ten syntak, co jsem hledal. Krom toho je to male lehoucke, skladne, taham to i po hotelech. Samozrejme to ma velmi omezene spektrum zvuku a urcite to neni vsevjednom......asi bych ho nazivo neumel pouzit vedle Andromedy a dost tezko i ve studiu. Nekdy clovek ale zjisti, ze analog moc trci z mixu a je lepsi (se skripenim zubu) tam dat misto nej virtualni emulaci. V tomhle je R3 slusny a zni profesionalne.

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od Jabba » 08 čer 2009 22:56

peteness píše:Jabba: Otazka je to vzdycky a kazdy si na ni musi sam odpovedet......ja ten R3 chvalim,
Vsak Jo, ja jsem to nemyslel vubec nijak zle.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od EXCOM » 08 čer 2009 23:19

Jabba píše:
Saly píše:To Jabba: Omlouvam se za offtopic ale ten tvuj dlouhy prispevek z minuly stranky je rec jak vino........dycky je mi do breku, kdyz vidim jak rodina zabiji neci sny a zajmy, a zajimalo mne, jak je s tim kdo schopny se popasovat. Mas muj obdiv.
Kdyz ono je to tezky no. Ja jsem mel pracovnu.... a celkem dlouho jsem si ji i udrzel, ale k cemu je mi pak rodina, kdyz budu celej den v praci a po praci do 3 do rana zavrenej v nejaky mistnosti kam nikdo nesmi ;( ... Ono se to zase casem upravi - tesim se na duchod ;) Ted to holt musim chvili vydrzet tak, ze nemuzu mit veci pripraveny az budu mit cas, ale ja musim bejt pripravenej mit cas ;) Proto jsem se preorientoval na krabicky a pokud mozno baterkovy ;)

Souziti dou lidi (kor chlapa a zensky) je vzdycky o kompromisech a kdyz je tam jeste dite, tak uz je to tuplem o tom ze je to v prdeli na dlouhou dobu ;) Na druhou stranu je potreba si uvedomit, ze jsou tam vzdycky i ostatni a ty se taky nejak cejtej... tezko muzu chtit po manzelce, aby se nonstop starala o decko a bejt zavrenej nekde ve zkusebne, kdyz je taky moje... Staci, kdyz ho mam par hodin a uz jsem unavenej jak kdybych kopal prikop.. a ona je s nim celej den.
Kazdopadne doufam, ze se to casem napravi a az bude trosku starsi, zase si budu moct dovolit mit nekde neco na stojanu .. kdyz uz bude mit hlavu na to, abych mu vysvetil, ze kdyz to znici, tak mu vlastnorucne utrhnu pazoury ;)

.. ty si ctes manualy? ;)
jak ja ti rozumiem a citim s tebou 8)

A6 je velmi zaujimavy nastroj, len mna moc neocaril.. pre mna nepriniesol nic nove...

Uživatelský avatar
esu
Příspěvky: 66
Registrován: 05 čer 2009 11:48

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od esu » 10 čer 2009 16:06

Možná že právě s tím úmyslem byla A6 dělaná, neudělat nějakou megadíru do světa inovativností, ale dotahuje to, co zatím na poli vícehlasých synthů vzniklo k dokonalosti. I když třeba způsob řešení ovládacího panelu mě osobně přijde naprosto ojedinělej a přiznám se, že to byl jeden z hlavních faktorů, co pro A6 promlouval, když jsem se rozhodoval, co koupit za synth :) Způsobem generování signálu je to (jak jsem se o ní někde dočetl) dinosaurus, jsou tam staré poctivé elektronky :twisted: otevřené téma zůstává ale kvalita signálu... neměl jsem možnost posoudit naživo jak znějí mašiny s digitálním principem tvorby signálu ve srovnatelné třídě, jak moc velký rozdíl je analogový spojitý signál versus digitální skokový ... tipl bych že na normální smrtelnické aparatuře to asi markantní rozdíl nebude, ale na něčem "huge" už by to mohlo být znát, fakt nevím, plácám do větru :D
" hudba se dělí pouze na dva druhy... hudba dobrá a hudba špatná..."
(i5QC, TC48, A6, A7)

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od bodyia » 10 čer 2009 21:22

esu: Buď v pohodě, Andy i ve srovnání se starou školou uspějě a tech inovací je tam spousta - šílená modulační matrice, sequencer, arpeggiator, výborně vybavené oscilátory, dva filtry, pre/post mix, feedback.. - jak by řek' Parouback: "Pánové, kdo z vás to má"?;). A asi poprvé by se ptal k věci, jinej stejně vybavenej analog neexistuje.
Není to synťák, do kterýho se okamžitě zamiluješ, kdybych ji tehdá neměl doma na dýl, tak bych ji asi nekoupil. Což samozřejmě není na škodu. Když přijdeš k Minimu nebo k CS30 a nevíš, co tam máš dělat, taky budeš lehce konsternovanej. U Andy je tohle ještě krát 100, většina prvků sice na panelu je, ale možná lehce nepřehledně, pro spoustu věcí se musí do menu... prostě pochopení logiky chvilku trvá. Pak je to silná zbraň. Při jedný prezentaci jistý 'znalec' prohlásil, že bez interní efektovky Andy vůbec nehraje, což se obávám, že četl v diskuzích k Novationu a nějak si to popletl - tady je to právě naopak - teprve pak je vidět její síla a obzvlášť při využití solo výstupů, viz zmiňovaný test s MiniMoogem na Amazoně.de. Občas si říkám, že pro veškerou moji tvorbu bych si vystačil s Andromedou, Voyagerem a K2500, obsáhlo by to 95% požadavků a 5% kompromis snad ani kompromis není. Pochopitelně zbytek neprodám, to bych se musel zbláznit nebo potřebovat nutně prachy třeba na stavbu družice.
Tím vším chci jen říct, že Andy je skvělá mašina (o čemž obecně svědčí i fixní, resp. mírně rostoucí cena na second hand trhu), která zastane spoustu práce, dá se s ní vyblbnout a přitom hraje výborně, zároveň ale díky složitosti tam není tak znatelnej fun factor na první pohled.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od Ondrash » 12 čer 2009 21:22

Jojo. Souhlasím s Bóďou. Jsem fakt rád, že jsem si Andromedu taky pořídil. Někdy není jednoduchý najít ten správný zvuk, ale když se to povede výsledek je neuvěřitelnej,

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od Ondrash » 12 čer 2009 21:41

Ještě se vyjádřím k R3ce. Vlastně k celému Radiasu. Nemůžu si pomoct, ale Radias je úžasnej synth. Ať si zaplácáte frekvenční spektrum jak to jen jde, tak si tam Radias vždycky místo najde. Myslím si, že se Korgu tenhle virtuál nadmíru povedl. Pevnej, moderní, chemickej zvuk, krásně se doplňuje s jinými synthy. Mám Radiase v M3ce, ale pokud uvažujete o téhle syntéze, doporučuju jít do velkého Radiasu. MikroKorg hraje dobře, ale není tak tučnej, charakter je trochu jiný i když je to stejná syntéza. Od té doby co Radias mám a naposlouchal jsem si ho, tak se teď nepřestávám divit, jak moc je ve skladbách používanej. A ty malé klávesy na MicroKorgu... stále je varianta ho připojit přes Midi k něčemu většímu.... :)

Uživatelský avatar
esu
Příspěvky: 66
Registrován: 05 čer 2009 11:48

Re: Alesis A6 Andromeda

Příspěvek od esu » 12 čer 2009 23:37

Ondrash píše:... stále je varianta ho připojit přes Midi k něčemu většímu....
to už je zas škoda midikontroleru mi to přijde :D
" hudba se dělí pouze na dva druhy... hudba dobrá a hudba špatná..."
(i5QC, TC48, A6, A7)

Odpovědět