sam si si odpovedal - ak si novacik a chces investovat max 120E, tak je to uplne dobra volba. casom zistis, ze najlepsie je to mnozstvo tocitok...mudrnudl píše:zdravim, nechcem zakladat novu temu. som novacik a potrebujem nejake klavesy na skladanie muziky
vraj v danej cene je to to naj a ja do toho neplanujem ani vlozit viac, len sa chcem spytat, ci je to naozaj v danej cenovej kategorii dobry volba
to samozrejme neznamena, ze je to nejaka uzasna alebo kvalitna masina. je to pristroj, s ktorym sa zacina....
Clovece, ved len zacinas a uz nahanas parametre... dynamika je zaklad ! aftertouch je pre schopnych klavesakov a da sa na 70% nahradit tocitkami.dost ma po precitani uvodneho clanku sklamalo, ze tieto klavesy su len dynamicke, ale pise sa tam, ze aj tie maju aspon par urovni/stupnov "hlasitosti"
dalej by som sa rad spytal na nejaky lacny (okolo 10eur?) pedal k tomu, taky, ktory neurazi...
ziadny neurazi. hlavne zaciatocnika. je to len obycajny slapaci spinac. male cierne placky su lacne, skladne a behaju pod nohou. piano-style pedale su drahsie, menej skladne a behaju menej. ale aj tie behaju. podla mojich skusenosti staci aj cinsky noname. nez ho zoderies, pretecie vela vody. "znackove" su aj tak casto iba cinske s nalepkou.
tymto si ma trosku pobavil ja mam doma masinu z opacneho konca spektra, ale na gitary a solo trubky si dodnes netrufnem. pochopis, az trochu pokrocis.klavesy budu pouzivane na vsetky nastroje (od bicich cez piano, gitary a rozne trubky az po elektronicke zvuky)