Jaky vybrat master keyboard?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od fova » 09 pro 2010 13:42

Yetti píše:Zdá se mi ale, že Yamaha zvuk hodně zaníká v kapele.
Presne tak.
Korg ma zvuky ostrejsi a tak vice vynika/vycniva. Osobne mam takovy zvuk radsi nez jemnejsi a mekci Yamahy, ale je dulezite zvazit, jakou roli bude ten nastroj hrat u vas v kapele.

Pokud to ma byt hlavni nastroj, kteremu se ostatni musi prizpusobit, tak spise Korg, ktery prebije ostatni nastroje a vycniva nad nimi. Pokud vsak pozadujes spise doprovodne podklady napr. pro solovou akustickou kytaru, tak tam bude vhodnejsi Yamaha.


Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od boro » 25 lis 2011 13:23

boro píše:Hodil by sa na to Fatar VMK 88 plus? - vazi iba 7,7kg :-)
Hupox píše:Ja ho mam. Hra sa na tom celkom dobre, len hrozne to ma tlacitka na prepinanie zvukov.
Dovolim si uviest, ze VMK 88 som si kupil a ze mam pocit, ze sa mi pri mojom klavirnom hrani rozpadava pod rukami.
Oproti robusnemu doepferu je to lahka plastova hracka. Presne pre moje potreby sa hrat. Doepfer som prestal pouzivat.

Resist
Příspěvky: 21
Registrován: 20 pro 2011 08:46

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od Resist » 28 pro 2011 17:29

http://www.notape.net/product/show_product/409829 alebo http://www.notape.net/product/show_product/23002944 alebo nejaky co mi poradite vy .. chcem klavesy na ktorych je uz zabudovane mpc, cena max 400 € ..

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od 120BPM » 23 led 2012 23:50

Chtel jsem se zeptat jestli ma nekdo zkusenosti se STUDIOLOGIC ACUNA 88 master keyboard. Vypada to zajimave a ma to jeste vetsi moznosti s pripojenym iPadem co by se mi libilo do budoucna a nestoji to moc penez co se mi libi ze vseho nejvic.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od Hupox » 05 dub 2012 11:26

boro píše:
boro píše:Hodil by sa na to Fatar VMK 88 plus? - vazi iba 7,7kg :-)
Hupox píše:Ja ho mam. Hra sa na tom celkom dobre, len hrozne to ma tlacitka na prepinanie zvukov.
Dovolim si uviest, ze VMK 88 som si kupil a ze mam pocit, ze sa mi pri mojom klavirnom hrani rozpadava pod rukami.
Oproti robusnemu doepferu je to lahka plastova hracka. Presne pre moje potreby sa hrat. Doepfer som prestal pouzivat.
Ano hra sa na to celkom fajn, len tie ovladacie tlacitka su hrozne. Nechapem ako mohli toto tak odflaknut. Tie gumene somarinky na tociacich ovladacoch uz mam fuc .. a prepinace obcas sa zaseknu .. no hrozne!!
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
ejv
Příspěvky: 134
Registrován: 06 led 2012 15:42

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od ejv » 11 dub 2012 22:24

Resist píše: http://www.notape.net/product/show_product/409829 alebo http://www.notape.net/product/show_product/23002944 alebo nejaky co mi poradite vy .. chcem klavesy na ktorych je uz zabudovane mpc, cena max 400 € ..
Pripajam sa. Bol som uz rozhodnuty pre akai mpk49, ale cital som na muziker fore o nekompatibilite ovladaca s PC, a hlavne o zlej latencii.
+ nejake negativa aj tu ostatni-hardware/midi-keyboard-edirol-p ... t7313.html (aj ked neviem o co sa vlastne jedna).

Teda by som potreboval poradit, alebo vysvetlit, o ake problemy pri mpk49 vlastne ide, a ci je to pravda s tou latenciou.

Rozsiril som vyber na :
M-Audio Axiom61 MKII http://muziker.sk/midi/master-keyboardy ... -mkii.html
M-Audio Axiom Pro 61 http://muziker.sk/midi/master-keyboardy ... ro-61.html ( je tu rozdiel fakt len v tom HyperControle ? - teda u FL asi nevyuzijem)
Novation Impulse 61 http://muziker.sk/midi/master-keyboardy/impulse-61.html
a spominany Akai MPK49 http://muziker.sk/midi/master-keyboardy ... pk-49.html

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od pavlii » 12 dub 2012 09:46

Nechápu, co s tím má co do činění latence :-/ Jinak zmíněný odkaz na negativa se týká roku 2008, což bych moc vážně dneska už nebral (jako přečíst ano a při ozkoušení se na dané věci případně zaměřit, nicméně všechny již mohou být dávno minulostí).

P.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od dusanmsk » 12 dub 2012 10:45

Resist píše:http://www.notape.net/product/show_product/409829 alebo http://www.notape.net/product/show_product/23002944 alebo nejaky co mi poradite vy .. chcem klavesy na ktorych je uz zabudovane mpc, cena max 400 € ..
Axiom 61 prvu verziu mam doma a som spokojny. Upozornujem ale, ze to mam ako tukatko k daw a na klavir nehram, skor len podla sluchu a na oddych. Klaviatura je podla mna zlaty stred, nie je to blato ako kdejake casio alebo ine (s)hracky, ale kladivo to samozrejme tiez nie je ( na druhu stranu kto by si kupoval k daw kladivo netusim ... ). Pady som snad nikdy nepouzil, ale su rozumne citlive, reaguju uz od lahkeho dotyku po silnejsi uder linearne. Citlivost klaviatury sa da nastavit v niekolkych krivkach, od velmi makkej kde si clovek prsty zlame po fakt tvrdu, kde uz maly dotyk znamena plne velocity. Tusim to ma aj aftertouch, ale to som nikdy nepouzil. Ako klavesy k daw plne postacujuce riesenie.

Uživatelský avatar
ejv
Příspěvky: 134
Registrován: 06 led 2012 15:42

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od ejv » 12 dub 2012 11:50

pavlii píše:Nechápu, co s tím má co do činění latence :-/
ja sa tomu nerozumiem .. http://forum.muziker.cz/viewtopic.php?t=13406
pavlii píše:již mohou být
tak ale to ma moc nepresvedcilo ..

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od Hammond » 12 dub 2012 12:26

Nemate niekto osobnu skusenost s kontrolerom dodavanym k Arturia AE The Laboratory 61?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od pavlii » 12 dub 2012 15:21

ejv píše:
pavlii píše:Nechápu, co s tím má co do činění latence :-/
ja sa tomu nerozumiem .. http://forum.muziker.cz/viewtopic.php?t=13406
pavlii píše:již mohou být
tak ale to ma moc nepresvedcilo ..
No nezdá se mi, že by filosof2 ze zmíněného fóra byl 100% jistý tím, co píše; z principu věci bych nevěřil tomu, že USB připojení využívané pro MIDI komunikaci zanáší do přijímaných/vysílaných dat vyšší latenci než standardní připojení přes MIDI IN/OUT pomocí zvukovky/MIDI převodníku. Ano, USB/MIDI připojení dělalo někdy problémy (viz dlouho řešený Cubase a "ignoreportfilter"), ale to už dlouho neplatí, pokud vím.

Mno já tu nejsem od přesvedčování :lol: tohle je otázka na výrobce, jestli o všech problémech věděl a případně je opravil (novější ovladač, firmware apod.).

P.

mudrnudl
Příspěvky: 12
Registrován: 25 črc 2011 14:13

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od mudrnudl » 26 dub 2012 10:40

zdravim, nechcem zakladat novu temu
som novacik a potrebujem nejake klavesy na skladanie muziky
dostal som doporucene toto:
http://www.studio.sk/m-audio-midi-klave ... en49-mkii/
vraj v danej cene je to to naj a ja do toho neplanujem ani vlozit viac, len sa chcem spytat, ci je to naozaj v danej cenovej kategorii dobry volba
dost ma po precitani uvodneho clanku sklamalo, ze tieto klavesy su len dynamicke, ale pise sa tam, ze aj tie maju aspon par urovni/stupnov "hlasitosti"
dalej by som sa rad spytal na nejaky lacny (okolo 10eur?) pedal k tomu, taky, ktory neurazi...
tvori sa na win xp (zatial) v mixcrafte
klavesy budu pouzivane na vsetky nastroje (od bicich cez piano, gitary a rozne trubky az po elektronicke zvuky)
dufam, ze som napisal vsetko
vopred dakujem za rozumne odpovede

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od EXCOM » 26 dub 2012 12:25

mudrnudl : pozri od Rolandu A-500 Pro
ten ma aj dynamiku aj aftertouch

http://www.on-board.sk/%7B0%7Da500-pro- ... athegory=8#

Odpovědět