KORG KRONOS

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 358
Registrován: 04 led 2014 00:48
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od petermikuláš »

Vlasto to mas pravdu veru. Pritom Kronos sa da teraz kupit novy za 2500 eur u Thomanna.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Benqo »

Oni to tak okresali, co sa tyka fyzickych kontrolerov, ze mam obavy, ze v dalsom produkte nedaju ani On/Off gombik 🤣🤣🤣

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od MDudas »

Mozno tam namiesto On/Off coskoro pribudne Face-Recognition - dnes uz je pomaly chip s kamerou a rozpoznavanim tvare lacnejsi, nez vypinac slusnej kvality... :D

Celkovo by som to videl na sadu kamier - naco potenciometre, ked staci hybat prstami vo vzduchu. Pripadne naklanam hlavu, mrkat ocami, rozhadzovat rukami, vyskakovat - to su MIDI ovladace buducnosti, nie nejaky blby hardware... :D

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Benqo »

A možno to bude len snímať aktivitu mozgu (alebo NEmozgu?) :D

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Vla-sta »

No, mě spíše přijde, že měli požadavky určitých hráčů na jednoduchý dobře hrající a dobře udělaný nástroj, kde mechanika bude stejná jako např. na řadě PA a použití jako druhý nástroj pro samohrajku. Pro mnoho lidí pohled na Kronose je jako pohled do pekla. Ale jak velký je takový trh, to si nedokáži představit...jenže i řada PA má Aftertouch :mrgreen:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Benqo »

Nautilus určite nie je jednoduchý nástroj. To nie je stage piano.

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Vla-sta »

No, právě že zvukově je to nabušená mašina, udělaný to bude solidně, ale nějak nechápu ten záměr s klaviaturou, to mi prostě nesedí....., musí tam být nějaké ale...

fb_veronika
Příspěvky: 1
Registrován: 12 bře 2021 23:37

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od fb_veronika »

Zdravím všechny, vlastním už 3 roky Korg Kronos. Bohužel se mi začalo dít, že při zapnutí se nenačtou a jakoby zmrznou. Musím vždy vypnout a znovu zapnout. Setkal jste se s tím někdo prosím? A co s tím lze dělat? Je potřeba nějaká aktualizace softwaru? Díky moc

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od MDudas »

Asi tu moc odpovedi nebude, tak dam skusenost od inej znacky -
- Kurzweil ma podobne problemy. Je to sposobene oxidaciou kontaktov medzi suciastkami vnutri. Casto tie ploche siroke multi-kable tam, kde vstupuju do nejakej dosky, stratia kontakt. Staci trosku suseny elektrotechnik - otvorit masinu, vytiahnut kable, osetrit Kontoxom, zasunut kable, masinu zavriet. Cca 20-30 minut roboty.

Moze to byt samozrejme aj X inch dovodov.
Ak sa to prejavuje tak, ze masina je po starte pod prudom, ale zamrza a po opakovanom spusteni sa chyti, tipujem toto.
(to zamrnutie moze byt napr. pokus systemu o pristup do pamate, ktory sa nedari, takze to bezi do nekonecna)

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Vla-sta »

Já vždy nejdříve doporučuji výměnu baterie na základní desce, ona má tak životnost 3 roky, už jsem ji měnil 2x a zatím to vždy z problémů pomohlo. Ty konektory jsou také dobrý tip. Když nepomůzou tyto věci, servis je ve Vyškově

Gabriel
Příspěvky: 8
Registrován: 29 bře 2021 10:35

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Gabriel »

Co říkáte na Kronos? Já jsem z něho dost rozpačitej, začínám litovat, že jsem si ho pořídil. Skělý zvuky, slušný hardware, ale příšerný funkce a hrozný uživatelský rozhraní pro živé hraní.

Teď zápasím s takovou věcí, které v pohodě zvládají i levné samohrajky. Rozdělil jsem klávesnici na dvě poloviny, do horní dal klavír a posunul o dvě oktávy (tedy o 24 půltónů, protože Kronos oktávy nezná, a zajímavé je, že má limit jen na 60 půltónů). Tedy nic náročného. Bohužel se tím pokazí zvuk klavíru a jeho součástí jsou příšerné pazvuky. Souvisí to s tou transpozicí, čím je větší, tím jsou ty pazvuky horší. Co s tím? Dělá to každý klavír který jsem zkusil, ale jiné nástroje to nedělají. Zkoušel jsem to dělení dělat jak přes Quick split tak ručně přes Keyboard zones.

Co dělám špatně?

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 358
Registrován: 04 led 2014 00:48
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od petermikuláš »

No neviem, ale takéto príspevky o "neschopnosti" Kronosu, tu už boli. Niečo mi to veľmi pripomína. Vyzdvihnúť samohrajky pred Kronosom je už iný level a tvrdiť, že neni moc vhodný na živé hranie, no neviem či to bude tým Kronosom alebo skôr uživateľom. Ale ako hovorím, niečo mi to silne pripomína.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 774
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od concord »

No do Kronosov sa nevyznam. Ale z toho co popisujes to vyzera na technicky problem. Tj. nerobis nic zle. Pricinu by som hladal inkde. Skus najprv transpoziciu piana bez splitu. Mas najnovsi update?

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Vla-sta »

Mě to přijde že přelaďuješ sampl. To by pak udělalo co píšeš

Gabriel
Příspěvky: 8
Registrován: 29 bře 2021 10:35

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Gabriel »

Používám cestu Combination / Timbre parameter / Pitch / Transpose. To by imho na samply šahat nemělo. Se samply se pracuje jinde.
A dělá to i "průvodce" Quick split. Navíc se to děje jen u klavírů. Kytary, dechy, synťáky, všechno v pohodě.
A jinak dobrý postřeh, ta transpozice to dělá i bez splitu. Stačí pustit Kronos, vybrat novou kombinaci a v ní transponovat klavír a už je to špatně.

V manuálu se k obrazovce Pitch píše:

Transpose, Detune (BPM Adjust)

These parameters adjust the pitch of the timbre.
• In a layer-type combination, you can set two or more
timbres to the same program, and create a richer sound
by using Transpose to shift their pitch apart by an octave
or by using Detune to create a slight difference in pitch
between the two.
• In split-type combinations, you can use Transpose to
shift the pitch (in semitone units) of the programs
specified for each key zone.
• If you wish to change the playback pitch of a drum
program, use Detune. If you change the Transpose
setting, the relationship between notes and drum sounds
will change.

Podle té poznámky k bubnům si myslím, že na sampl šahá detune, ale transpose by nemělo, to prostě vybere nový sampl.

Odpovědět