KORG KRONOS

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
hubert

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od hubert »

U mna to bude 27.6.......nejako ten termin KORG furt posuva.....povodne to malo byt uz 11teho

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

tie zvuky, to neni nejaky joke, alebo to je kompresiou? elektricke piana trocha pripominaju Lounge Lizard 3, tak zdialky

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Najlepsie je si to osahat a spravit si vlastny nazor.. Za seba ale poviem, ze ma tie velke kombajny moc nepritahuju..

hubert

Příspěvek od hubert »

Jo jo treba si to prist vyskusat a az potom hodnotit zvuk....neviem co je to tu za trend ze sa na zaklade par videi na nete lame palica nad nastrojom a clovek si neda ani tu namahu aby ho detailnejsie spoznal...hned v tom pocuje nejake VSTcko.....fakt zaujimave.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

protoze VSTicko v tom Imho nejaky je ;) i kdyz zrovna docela dobry. Me by to zajimalo slyset vedle Oasysu, jestli tomu neco nekde ubrali, aby to bylo levnejsi.

Minimalne jeden ten synth me tam docela dost zajima. Narozdil od starych waveshapingovych masin uz s tim jde delat vetsi kouzla. Uvidime. Na 100% jsem presvedcen, ze to nepotrebuju a pockam si 2-3 roky az to budou chronicky obmenovaci gearu prodavat za polovinu a poridim si ho potom ... :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

hubert

Příspěvek od hubert »

No ved ja nic proti VSTckam nenamietam....v podstate je to dnes najrozsirenejsia technologia nastrojov....a je jedno ci je to soft v krabici nastrojovej alebo pocitacovej....islo mi skor o to ze sa na zaklade par ukazok nieco zaskatulkuje do nejakej kategorie....Kronos je podla mojho nazoru naozaj dost zaujimavy nastroj nie len svojou naozaj prepracovanou koncepciou ako workstation ale aj ako syntak s viacerymi druhmi syntez a hlavne moznostou ich vzajomneho kombinovania pri vytvarani novych zvukov...a naviac masivna FX jednotka. Je pravda ze podobne kombajny su dnes dost na ustupe....ale v tomto nastroji sa podla mna prvy krat stretli vsetky dostupne moderne technologie jedneho vyrobcu bez akychkolvek kompromisov a vynucovania si kupovat drahe HW expansion karty pre to aby som dostal niektore zvuky do nastroja. Oni to tam proste vsetko narvali....a prave tymto je to podla mna nastroj dost pokrokovy. Skoda ze prichadza az v dobe kedy sa uz skor ludia od konceptu workstaion otacaju definitvne k pc ci mac....uvidime....Ja rozhodne ako KORG pozitivny nad tymto nastrojom palicu nelamem.

dendy

Příspěvek od dendy »

Korg si zasluzi velky respekt za to ako sa snazi na vsetkych frontoch prichadzat stale s niecim novym... To sa dnes uz len tak nevidi... Od malych lacntch analogov, cez iOS appky, az pomtento megakombajn...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

tak to ano, spomedzi Yamaha/Korg/Roland je najkreativnejsi, ale asi nalepky "korg zvuk" sa tak skoro nezbavia, hlavne pri akustickych patchoch ktore zneju syntakovsky nezalezi na mega/gigabajtoch

a co sa tyka tych diem, uz by som bol rad, keby sa prestali tvarit cool pri akejkolvek "korg basovej linke" s variabilnou rezonanciou, beznym bicim loopom, do toho nejake wavestation sajrajty, a akoze chemical electric piano/korg hammond organe, ze toto je najmodernejsi sound available on this planet.

hubert

Příspěvek od hubert »

preco by sa mal zbavovat Korg produkt nalepky Korg zvuk? To ma zniet Korg ako Kurzweil? Alebo vsetky nastroje maju zniet ako Kurzweil? Nerozparavajme tu o Korgu ako o nejakej srackovej firme pre boha....maju na konte dost uspesnych produktov za svoju eru....a aj z nedavnej minulosti...takze hovorit o Korg zvuku ako o nejakej podradnej vlastnosti je trochu zvlastne....ano akusticke piana mali dost dlho odlisne...dnes je to uz inak....A som rad ze Korg bude zniet vzdy ako Korg....inak by to uz nemalo zmysel vyrabat....

dendy

Příspěvek od dendy »

Taky Radias je imho apsolutny kral medzi dsp-based synthami...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

no on ten Korg sound, snad kromě toho piana, který se fakt asi nikdy nenaučí udělat pořádný, je spíš pozitivum. Yamaha a s lehkým odstupem i Roland je pro mě synonymum "crap sound", Korga jsem vždy bral jako slušnou záležitost (teda kromě mizérie jménem Electribe).

Workstation je fakt asi přežitek, ale pořád existuje spousta lidí co neumí používat počítač. Proto se nebojím brát Kronos jako přímou konkurenci Jupiteru 80. Na kategorie workstation vs. performance synth nevěřím. Workstationů mám několik (K2000, K2600, SY99, 01w, VFX-SD) a nepozoruji nějaký rozdíl v práci oproti "performance oriented" nástrojům. Pokud člověk hraje rukama, stejně je schopnej použít pouze kolečka, velocity, pedály a aftertouch, ale to se dá dělat jak na Kronosu tak Jup80, ve studiu potřebuju multitimbrální krabici, která může být zavřená někde ve skříni, stejně to tam pošlu po MIDI z DAW.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

hubert

Příspěvek od hubert »

No iste je to tvoj pohlad na vec...ja ako clovek co nastroje predava vidim ze ludia tieto kategorie dost rozlisuju.,...takze ja si zase pre zmenu trvam na svojom.Je jasne ze workstation sa da rovnako dobre pouzit ako performance nastroj.,..specialne Kronos je aj v tomto smere vyborne vybaveny, nic menej je to plnohodnotna pracovna stanica ktora umoznuje urobit na jednom nastroji komplet robotu bez nutnosti zapnut pc. A tu tedaJP-80 nema co ponuknut....takze IMHO su to dooooost odlisne nastroje.
Naposledy upravil(a) hubert dne 24 čer 2011 11:21, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

a.tom.x píše:Workstation je fakt asi přežitek, ale pořád existuje spousta lidí co neumí používat počíta.
to je vec pristupu.. ja som dlhe roky robil na kompoch.. posledny rok uz som bol ale tak znechuteny (asi tym ze pracujem ako programator sedim za kompom v priemere 10 hodin denne a uz nevladzem potom este sediet za kompom a vnenovat sa hudbe) ze platforma iOS a specialne nanostudio bolo pre mna spasou - ale keby neexistoval ipad asi by som tiez rozmyslal prave nad takym workstationom .. a kronos ma uzasne moznosti, zatial ani ziadne daw na ipade sa na to nechyta, takze myslim si ze pre je to nielen pre ludi co nevedia pouzivat pocitace ale aj pre ludi ktori to, v ramci hudobnej tvorby, z nejakeho dovodu NECHCU robit :)

Odpovědět