KORG KRONOS

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Scorpi.03
Příspěvky: 46
Registrován: 30 črc 2010 11:28

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Scorpi.03 » 26 led 2012 13:42

Podívej se na Kytary.cz, tam by mohl být, jinak byl i v Audioteku v Brně.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 13:37

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od c9000 » 26 led 2012 17:28

Máme ho na prodejně v Hradci Králové. www.cmias.cz :wink:
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

delamitri
Příspěvky: 23
Registrován: 02 čer 2010 14:18

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od delamitri » 26 led 2012 18:33

A jakou verzi? Potreboval bych osahat plnou klaviaturu...

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Martin » 01 úno 2012 10:51

Vyzkoušel jsem Kronos.
Pro live super.
Pro skládání, multi režim velký průšvih.

představte si...
Děláte píseň (v režimu song), vyberete si první zvuk (např. elktrickou kytaru), nahrajete, vše OK.
Chcete pokračovat ve skládání, vyberete si track 2 a hledáte zvuk, (například lead, nebo bass,...) a najednou ty zvuky zní "jak z prdele"
Proč? Protože při prohledávání bank - dalších zvuků se vám nenačítají EFEKTY!
Zvuky tohoto nástroje jsou postaveny na skvělých efektech a ony se nechtějí načítat :lol: !

Naprosto žalostné a tristní pro takto drahý nástroj :!:
Tedy pro song (multi)v podstatě nepoužitelný nástroj

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od hubert » 01 úno 2012 11:32

silne slova.....

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 22:43

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od demsky » 01 úno 2012 11:47

Sa mi to nechce verit, ale pisu o tom aj v recenzii Sound on Sound, ze efekty nie tu skutocne multitimbralne, pretoze programy nemaju nezavisle efektove busy. Tak ale hadam nie su zvuky postavene len na sile efektoch.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 14:12

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od hubert » 01 úno 2012 12:11

Tak to ze je korg nepouzitelny nastroj v multirezime moze napisat len niekto kto strukturu korgu dobre nepozna a nepouzival ho....a ziaden korg v multirezime zrejme hrat nepocul. Je pravda ze Korg vyzaduje na pracu s efektami trochu viac usilia, nakolko sa striktne drzia svojej povodnej koncepcie radenia efektov. Oproti M3 teda posilnili pocet insert efektov na celkovych 12,master a total efekty zostaly zachovane ak sa nemylim.Z toho je zrejme ze pokial vedela uz M3 slusne hrat v multirezime s 5timi insert slotmi, tak Kronos s tym tiez nebude mat problem. Ide len o to ze ked si clovek vyberie nejaky zvuk na konkretny track tak si musi nakopirovat do volnych insert slotov tie efekty z povodneho zvuku ktore na nom potrebuje a nasmerovat vystup z tohto tracku na patricny insert....ano je to pracne a dalo by sa to vyriesit aj inak. Zial toto je to co sa da Korgu vycitat, ale slova ze je na multirezim nepouzitelny su trochu od veci. Zase az tak vela omnoho lepsich konceptov v tomto smere na trhu neexistuje. kazdy nastroj typu workstation je tak trochu o kompromise. A nie je ani jeden dokonaly....

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: KORG KRONOS X

Příspěvek od SoundsFine » 29 črc 2012 15:17

A je tu další verze Kronos X

Ale zpět k multirežimu. Kronos dokáže hrát v multi stejně dobře jako Roland, nebo Yamaha, nebo Kurzweil.
To co píšou SOS je ale naprostá pravda a pro tak "pokrokový" nástroj to není rozhodně dobrá reklama. 8)
Také si myslím, že práce s routingem efektů u Korgu (Kronos,M3, Triton Extreme) a automatickým načítáním efektů v režimu song je prostě průser.
Kdysi dávno ... nástroje Ensoniq a E-MU, Kurzweil K2000 to také nezvládaly, ale u těchto nástrojů byl efekt (insert) jen jakýsi "bonbónek na dortu".
Když se u Ensoniq Emu Kurzweilu vypnul efekťák nic se nestalo a zvuky byly pořád super, pevné, zajímavé, mocné, atd. Když vypnete efekty u Korg Kronos tak je to zcela nepoužitelné! Presety s Singl režimu jsou zcela zásadně postaveny na efekťáku (běžně 5 insertů na multisamplu). Když přepnete do režimu Song a ke zvukům se vám žádné inserty nepřiřadí, tak se můžete jít akorát klouzat... nebo říct klientovi: " Pardon pane, přijďte raději až zítra, já teď budu ručně přiřazovat a nastavovat parametry všech insertů k použitým presetům, které jsme vybrali do aranže, protože bez nich Kronos hraje pouze jako levná samohrajka od Casia.

Směšné nebo k pláči?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Pytkin » 29 črc 2012 15:27

no ja si myslim , ze dnes multirezim uz neni taky zaujimavy , ako kedysi .. Kedysi pouzivali ludia workstationy ako centraly mozog systemu .. Dnes sa vsetko zhrava do pocitaca do audia .. Staci na to bezny notebook ... Cize z nastrojov sa viac pouzivaju single zvuky .. pripadne hotove kombinacie .. Co sa tyka Kronosu , tak je mam pocit dost nadstandardne vybaveny co sa tyka efektov .. a je to v sucasnosti absolutny supernastroj ..

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od SoundsFine » 29 črc 2012 16:15

Pytkin píše:no ja si myslim , ze dnes multirezim uz neni taky zaujimavy , ako kedysi .. Kedysi pouzivali ludia workstationy ako centraly mozog systemu .. Dnes sa vsetko zhrava do pocitaca do audia ..
Nesouhlasím.
Pro práci s aranží v kombinaci s DAW, je nejlepší ponechat vše v midi co nejdéle, a k tomu potřebuješ co nejdokonalejší multi.
V SOS je to napsáno jasně a bez obalu.
Je pravda a je to čím dál více slyšet, že jsou lidi, co používají Kronos víceméně jako samohrajku.
Prohledávají paterny, (který jsou opravdu skvěle naprogramované), vysamplují patern a arpeggio ho do DAW, a Kronos zhasnou. :roll:
To je ale dost ujetý přístup k Super Workstation jak se chce Kronos nazývat...
Naposledy upravil(a) SoundsFine dne 29 črc 2012 16:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Pytkin » 29 črc 2012 16:16

mne to pride najrozumnejsie to dostat do DAWu a tam to finalne upravovat a efektovat ..

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od SoundsFine » 29 črc 2012 16:21

To jo.
Ale ty potřebuješ dostat třeba 5 zvuků (partů) z Kronose do DAW a co nejdéle s nimi ještě pracovat v Kronosu se všemi inserty.
Zvuky v Kronosu jsou úžasný, ale jsou úžasný jen se zapnutými inserty. A takto naprogramované zvuky potřebuješ vysamplovat do DAW.
Co chceš dělat, když se ti v režimu Song (práce se sekvencerem DAW) inserty nenačtou? Pak ty úžasné zvuky, které znáš se Singl režimu marně hledáš. Ve Fantomu, Motifu, Kurzweilu vše funguje i v multi!!!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Pytkin » 29 črc 2012 20:18

SoundsFine : no ale ved o tom hovorime .. Song mod vobec nepouzivas .. Vsetko bezis v Single ..

Pokial viem , tak Fantom a Motif maju rovnake problemy .. Kurcvajl nepoznam ..

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od SoundsFine » 29 črc 2012 23:51

To vůbec není pravda!
Mluvíme o plnohodnotné práci v Multi (většinou se to u nástrojů jmenuje režim "Song")!
Plnohodnotný znamená, že zvuky(presety) v režimu MULTI zní identicky jako zvuky v režimu Single (Song)
Jen pro upřesnění:
Motif XF zvládá 8-mi násobný plnohodnotný multi. (má 8 insertů- každý je složen ze sekce A,B (celkem tedy 16 insert FX) + parametrický EQ na každém kanálu 1-16) - funguje zde automatické načtení Insertu při načtení jakéhokoliv presetu do kanálu.

Fantom zvládne dokonce 16-ti násobný plnohodnotný multi.(má 16 insertů - tedy na každý kanál jeden) - také funguje automatické načtení Insertu při načtení presetu do kanálu.

Kurzweil PC3 má 16 insertů a také funguje automatické načtení Insertu současně s načtením jakéhokoliv presetu do kanálu. Inserty se přiřazují k presetům - do jejich úplného vyčerpání. Celkové Multi je tedy závislé na složitosti presetů.

Kronos zvládne až 12 insertů ALE NEUMÍ automatické načtení Insertů k Presetu. Takže všechno musíš dohledávat ručně - no prostě pakárna!!!
Když si projdeš presety v single mode, zjistíš, že jsou většinou postaveny na mnoha insertech. Každý preset má 3 až 5 insertů. Z toho mně vyplývá, že v průměru můžeš použít tak maximálně 3 plnohnotné zvuky v režimu Multi. A navíc k nim musíš dohledat efekty.
Přečti si recenzi SOS, pak si postav vedle sebe MOTIF XF +Cubendo a Kronos + Cubendo , zkus si práci v režimu Song a pochopíš ten mega průser u Kronosu!
"Ale jako samohrajka a karmohrajka ze které vysamluješ kompletně celý doprovod, nebo patern, nebo podklad pro zpěv je to slušný stroj. Kdo by se už dnes zabýval originální kompozicí, když v Kronos-hrajce už je vše udělané..."

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Pytkin » 30 črc 2012 09:16

hmm .. ak dobre chapem , tak tie ostatne nastroje mozu mat insert iba jeden a kronos 5 na jednom single zvuku ? ehh .. co je lepsie ? 1 alebo 5 ? ja by som teda volil 5 ..

praca v song je absolutne zbytocna .. vsetko zo singlu tocis do komputru .. cize v kronose mas 5 efektov .. v ostatnych len jeden .. Podla mna je to jasne ..

Odpovědět