KORG KRONOS

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od gari » 03 pro 2014 14:54

Podľa webu a s porovnaním toho čo má Kronos X:

Nový dizajn vonkajšieho obalu, nejaké vylepšenia v OS 3.0, ako je ovládanie, či vyobrazenie určitých funkcií, ako napr. vidno farebné odlíšenie v Set Liste a možnosť väčšieho či menšieho písma - toto by malo byť dostupné od verzie 3.0, teda domnievam sa že možno to bude možné aj na starších Kronosoch a Kronosoch X. Ako rozšírenie prináša klavírovú SGX-2 syntézu, ktorá ponúka nové Berlin Grand Piano s nanovo nasnímanými samplami a novou funckiou rezonancie strún. SGX-1 ostane ale zachovaná. Je tam ďalej nainštalovaných niekoľko knižníc zvukov, ktoré predchádzajúce Kronosy nemali.

Hardwarové vylepšie, čo sa týka kapacít a paramterov zrejme nebude, veď SSD a pamäť v Kronosoch X sú obrovské. Displej bude mať drag-funkciu, ktorú osobne nepovažujem za nejaké závratne užitočné vylepšenie... Možno to ale niekto ocení..
Naposledy upravil(a) gari dne 03 pro 2014 15:20, celkem upraveno 1 x.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od hubert » 03 pro 2014 15:14

No, je to postavene na novom hardware, nova doska a novy procak. Cize ocakavam ze v jednom momente uz update systemu bude len pre novu generaciu....

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od gari » 03 pro 2014 15:24

Takze rychlo nakupit nahradne suciastky na starsie modely :)

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od gari » 09 pro 2014 00:56

Takze OS 3.0.2 uz je dostupny aj na Kronosy a Kronosy X. Prave som ho nainstaloval a paci sa mi. Ponuka uz vyssie menovane veci, ocenujem urovnove ukazovatele v trackoch, timbroch, oscilatoroch a efektoch. Prinasa aj dalsie uzitocne veci, ktore ma prekvapili. Pisu ze je tam takmer vsetko, co ma novy Kronos, okrem updatovanych zvukov a novych kniznic samplov. Ale aj tie budu vraj neskor dostupne.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 654
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od markuc » 04 zář 2015 12:22

Kronosáci, mám jeden dotaz - včera se nám úplně novej Kronos seknul během koncertu a už nenabootoval, vždycky tak do třetiny té červené čáry a pak chybová hláška, že máme odpojit USB zařízení, který tam ale žádný nebylo .. máte s tím někdo zkušenost ? Existuje nějakej restart, nebo hurá do servisu ?
Díky za odpovědi.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od hubert » 04 zář 2015 12:38

Posledný update systemu by to mal riesit...

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 654
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od markuc » 04 zář 2015 12:41

Aha, myslel jsem, že čerstvej nástroj z obchodu MÁ poslední update systému .. ale díky za informaci. Dá se tento update provést i v tomto nenabootovaném stavu ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od hubert » 04 zář 2015 12:43

Nastroj z obchodu nemusi mat cerstvy update...hlavne ked je velmi cerstvy:) Postup updatu je sucastou updatovacieho zipu...tam sa vsetko docitas

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od Peetronius » 31 srp 2016 13:48

Ahoj Kronosáci,

před pár dny jsem si koupil 4GB ram do mašiny, abych mohl updatnout kronos první generace a nahrát si EX17 + EX18 (Berlin grand piano + nějaký nový banky). Načetl jsem hned první german piáno a po zmáčknutí drum track tlačítka se mi nerozjel bicí rytmus, ale ty "noty" byly zahrané na nějaký synth. Mám pocit, že se mi nějak přemapovaly zvuky. Navíc v manuálu EX18 je výčet nových zvuků, u kterých mi tak 50% chybí. Koupil jsem si i space4keys banky a přijde mi, že některý zvuky nehrajou jak by měly.

VE ZKRATCE: potřebuji uvést kronose do factory defaults. Nestačí mi nahrát PRELOAD.PCG, ale uvést kronose do stavu, co vyjel z fabriky. Kompletně smazat user nastavení, klidně i downgradovat OS na ten základní. Můžete mi pomoci? Co nejjednodušeji.



Díky

korg kronos
Příspěvky: 1
Registrován: 27 pro 2016 15:11

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od korg kronos » 27 pro 2016 15:21

nazdar lidičky moh by mě někdo poradit ohedně kronosu chtěl sem instalovat novou verzi 3.1.0 do klaves ale bohužel se nezdařilo poradil by ste mi někdo

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od marion » 27 pro 2016 16:22

Ahoj, stiahni si novu verziu a uloz obsah foldra ktory si stiahol na usb kluc rovno do rootu. V Kronos daj Global a sipku vpravo hore pre menu kde daj Update system software. Vloz USB do Konos a daj ok. Vsetko ostatne prebehne samo.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: KORG KRONOS

Příspěvek od gari » 28 pro 2016 11:00

Korg Kronos: Pri kazdom update najdes aj postup (v EN samozrejme) akym sa to robi. Osobne to pre istotu citam pri kazdom update, aby som nieco nahodou ne..., kedze updaty nie su tak caste a mozes to zabudnut. A vzdy si sprav aktualnu zalohu zvukov, baniek, atd... vyhrad si na to idealne jeden usb kluc a ked sa nahodou nieco pokasle, tam to vzdy najdes.

Odpovědět