KORG KRONOS
Re: KORG KRONOS
Podľa webu a s porovnaním toho čo má Kronos X:
Nový dizajn vonkajšieho obalu, nejaké vylepšenia v OS 3.0, ako je ovládanie, či vyobrazenie určitých funkcií, ako napr. vidno farebné odlíšenie v Set Liste a možnosť väčšieho či menšieho písma - toto by malo byť dostupné od verzie 3.0, teda domnievam sa že možno to bude možné aj na starších Kronosoch a Kronosoch X. Ako rozšírenie prináša klavírovú SGX-2 syntézu, ktorá ponúka nové Berlin Grand Piano s nanovo nasnímanými samplami a novou funckiou rezonancie strún. SGX-1 ostane ale zachovaná. Je tam ďalej nainštalovaných niekoľko knižníc zvukov, ktoré predchádzajúce Kronosy nemali.
Hardwarové vylepšie, čo sa týka kapacít a paramterov zrejme nebude, veď SSD a pamäť v Kronosoch X sú obrovské. Displej bude mať drag-funkciu, ktorú osobne nepovažujem za nejaké závratne užitočné vylepšenie... Možno to ale niekto ocení..
Nový dizajn vonkajšieho obalu, nejaké vylepšenia v OS 3.0, ako je ovládanie, či vyobrazenie určitých funkcií, ako napr. vidno farebné odlíšenie v Set Liste a možnosť väčšieho či menšieho písma - toto by malo byť dostupné od verzie 3.0, teda domnievam sa že možno to bude možné aj na starších Kronosoch a Kronosoch X. Ako rozšírenie prináša klavírovú SGX-2 syntézu, ktorá ponúka nové Berlin Grand Piano s nanovo nasnímanými samplami a novou funckiou rezonancie strún. SGX-1 ostane ale zachovaná. Je tam ďalej nainštalovaných niekoľko knižníc zvukov, ktoré predchádzajúce Kronosy nemali.
Hardwarové vylepšie, čo sa týka kapacít a paramterov zrejme nebude, veď SSD a pamäť v Kronosoch X sú obrovské. Displej bude mať drag-funkciu, ktorú osobne nepovažujem za nejaké závratne užitočné vylepšenie... Možno to ale niekto ocení..
Naposledy upravil(a) gari dne 03 pro 2014 15:20, celkem upraveno 1 x.
No, je to postavene na novom hardware, nova doska a novy procak. Cize ocakavam ze v jednom momente uz update systemu bude len pre novu generaciu....
Takze rychlo nakupit nahradne suciastky na starsie modely
Takze OS 3.0.2 uz je dostupny aj na Kronosy a Kronosy X. Prave som ho nainstaloval a paci sa mi. Ponuka uz vyssie menovane veci, ocenujem urovnove ukazovatele v trackoch, timbroch, oscilatoroch a efektoch. Prinasa aj dalsie uzitocne veci, ktore ma prekvapili. Pisu ze je tam takmer vsetko, co ma novy Kronos, okrem updatovanych zvukov a novych kniznic samplov. Ale aj tie budu vraj neskor dostupne.
Kronosáci, mám jeden dotaz - včera se nám úplně novej Kronos seknul během koncertu a už nenabootoval, vždycky tak do třetiny té červené čáry a pak chybová hláška, že máme odpojit USB zařízení, který tam ale žádný nebylo .. máte s tím někdo zkušenost ? Existuje nějakej restart, nebo hurá do servisu ?
Díky za odpovědi.
Díky za odpovědi.
Aha, myslel jsem, že čerstvej nástroj z obchodu MÁ poslední update systému .. ale díky za informaci. Dá se tento update provést i v tomto nenabootovaném stavu ?
Nastroj z obchodu nemusi mat cerstvy update...hlavne ked je velmi cerstvy:) Postup updatu je sucastou updatovacieho zipu...tam sa vsetko docitas
- Peetronius
Ahoj Kronosáci,
před pár dny jsem si koupil 4GB ram do mašiny, abych mohl updatnout kronos první generace a nahrát si EX17 + EX18 (Berlin grand piano + nějaký nový banky). Načetl jsem hned první german piáno a po zmáčknutí drum track tlačítka se mi nerozjel bicí rytmus, ale ty "noty" byly zahrané na nějaký synth. Mám pocit, že se mi nějak přemapovaly zvuky. Navíc v manuálu EX18 je výčet nových zvuků, u kterých mi tak 50% chybí. Koupil jsem si i space4keys banky a přijde mi, že některý zvuky nehrajou jak by měly.
VE ZKRATCE: potřebuji uvést kronose do factory defaults. Nestačí mi nahrát PRELOAD.PCG, ale uvést kronose do stavu, co vyjel z fabriky. Kompletně smazat user nastavení, klidně i downgradovat OS na ten základní. Můžete mi pomoci? Co nejjednodušeji.
Díky
před pár dny jsem si koupil 4GB ram do mašiny, abych mohl updatnout kronos první generace a nahrát si EX17 + EX18 (Berlin grand piano + nějaký nový banky). Načetl jsem hned první german piáno a po zmáčknutí drum track tlačítka se mi nerozjel bicí rytmus, ale ty "noty" byly zahrané na nějaký synth. Mám pocit, že se mi nějak přemapovaly zvuky. Navíc v manuálu EX18 je výčet nových zvuků, u kterých mi tak 50% chybí. Koupil jsem si i space4keys banky a přijde mi, že některý zvuky nehrajou jak by měly.
VE ZKRATCE: potřebuji uvést kronose do factory defaults. Nestačí mi nahrát PRELOAD.PCG, ale uvést kronose do stavu, co vyjel z fabriky. Kompletně smazat user nastavení, klidně i downgradovat OS na ten základní. Můžete mi pomoci? Co nejjednodušeji.
Díky
-
nazdar lidičky moh by mě někdo poradit ohedně kronosu chtěl sem instalovat novou verzi 3.1.0 do klaves ale bohužel se nezdařilo poradil by ste mi někdo
Ahoj, stiahni si novu verziu a uloz obsah foldra ktory si stiahol na usb kluc rovno do rootu. V Kronos daj Global a sipku vpravo hore pre menu kde daj Update system software. Vloz USB do Konos a daj ok. Vsetko ostatne prebehne samo.
Korg Kronos: Pri kazdom update najdes aj postup (v EN samozrejme) akym sa to robi. Osobne to pre istotu citam pri kazdom update, aby som nieco nahodou ne..., kedze updaty nie su tak caste a mozes to zabudnut. A vzdy si sprav aktualnu zalohu zvukov, baniek, atd... vyhrad si na to idealne jeden usb kluc a ked sa nahodou nieco pokasle, tam to vzdy najdes.
-
- Vybavení
ahoj měl bych na vás dotaz. Lámu si tu hlavu nad tím jak nahraju do Krona nový rozšířený zvuky. Zkoušel jsem to přes externí HDD, ale když jsem to zasunul do Korga tak mi tam nic nenašel. Neměl bych tedy nějak naformátovat HDD? Nebo jak se to obecně dělá? Děkuji všem za rady
Ak mas tie zvuky zakupene original z Kronos Libraries, potom v stiahnutom baliku zip najdes vzdy navod ako na to. Treba ho dodrzat. Myslim, ze kronos by mal bez problemov rozpoznat externy hdd aj usb flashdisky stndardne naformatovane na FAT32. Updatoval som z externeho hdd uz viac krat a aj instaloval nejake kniznice alebo ukladal nejake sample. Nie som teraz pri stroji, ale myslim ze ked som mal ten externy disk naformateny na NTFS tak ho nerozpoznal. Kronosacky engine je Linux based tusim takze zrejme preto...
A urob si zalohu predtym - ak by nahodou nieco kikslo, mozes to obnovit zo zalohy.