Korg Prophecy vs Korg Z1
no nemam pocit ze by ms2000 bola modifikacia prophecyho - filtre v prohecy sa spravaju inak ako v ms2000 (pre mna rozhodne v pozitivnom zmysle slova inak) aj zvuk je celkovo trosku inde ako pri ms2000 - pride mi taky maksi, blisie k "analogom" - z prophecyho idu napr. rozhodne prijemnejsie a pevnejsie basy ako z ms2000 (ked zapojim v prophecy klasicke 2 oscilatory + subosc) ... takze odpoved na tvoju otazku je - myslim si ze je to iny koncept, minimalne algoritmy oscilatorov a filtrov...bodyia píše:Dendy, už jsem se chtěl dávno zeptat - jakožto uživatel MS2000 i Prophecyho, myslíš, že VA část z dvoutisícovky je jenom modifikovaný nějaký z modelů prophecyho nebo jde o úplně jiný/nový koncept? (nic víc za tím nehledám, jenom mě to zajímá:-))
hmm, tohle bych řešil spíš u jednodušších nástrojů, klaviatura prophecy sice není top, ale má i aftertouch a ten váleček s ribonnem je geniální - nebyla by škoda o něj přijít?
já spíš uvažuju mít ho jako malou klaviaturu přímo před monitorama... teď se musím otáčet o 90° když chci něco hrát, což občas není ideální.
já spíš uvažuju mít ho jako malou klaviaturu přímo před monitorama... teď se musím otáčet o 90° když chci něco hrát, což občas není ideální.
no ja niesom moc klavesovy hrac, takze e-mu xboard25 mi uplne staci na skice melodii ktore aj tak finalizujem rucne mysou 
http://photo.dendy.sk/index.php?dir=inward_of_prophecy
s trochou snahy by z toho siel spravit desktop 40x20x8 cm
) hm.. len ci existuje nejaka firma ktora na zaklade objednaky vie spravit plastovu skatulu aj s otvormi za normalnu cenu.. lebo sam by som si do vyroby skatule netrufol, musi to aj nejak vyzerat 

http://photo.dendy.sk/index.php?dir=inward_of_prophecy
s trochou snahy by z toho siel spravit desktop 40x20x8 cm

joooooooooj priklanam sa k nazoru co pisal bodyia.....proste ten kombinovany kontroler je nieco tak genialne a jedinecne.....o to by som rozhodne nechcel prist...je to jedna z veci pre ktoru Prophecy prosto milujem.....aj ked pises ze niesi klavesovy hrac.......podla mna si to ani Prophecy nezasluzi....... 

nj sak to boli len take uvahy.. aj tak k tomu asi nejdojde lebo neexistuje ziadna firma co robi za dobre ceny kvalitne skatule na zakazku...
inak ten kombinovany kotroler je celkom jednoducho uchyteny nebol by vobec problem prehodit ho tiez.. ja som nad tym rozmyslal hlavne holi setreniu miesta koli klavesam ktore mne osobne su aj tak uplne zbytocne konkretne na prophecy...

Ahoj. Tak takhle to mám zrovna já, malého edirola přímo před monitorama a přišel jsem postupem času, že to byl fakt přestřel. Edirola jsem používal hlavně na přepínání zvuků, jenomže není nad to mít master přímo před sebou. Když tam budeš mít něco malého, vezme ti to kus invence.bodyia píše:hmm, tohle bych řešil spíš u jednodušších nástrojů, klaviatura prophecy sice není top, ale má i aftertouch a ten váleček s ribonnem je geniální - nebyla by škoda o něj přijít?

Díky moc za názor. Já jsem o kus invence přicházel i když jsem měl před sebou velký klávesy (K2k). Pokaždý když jsem potřeboval něco dělat na počítači tam na mě číhaly ty klapky... Asi by to chtělo mít vyloženě hudební koutek se sólo počítačem. Hmm, zajímavé.Ondrash píše: Ahoj. Tak takhle to mám zrovna já, malého edirola přímo před monitorama a přišel jsem postupem času, že to byl fakt přestřel. Edirola jsem používal hlavně na přepínání zvuků, jenomže není nad to mít master přímo před sebou. Když tam budeš mít něco malého, vezme ti to kus invence.