Kurzweil MP10 nahrávanie

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od MDudas »

To akoby by si sa pytal, ci ked napises noty tvojej skladby na papier a potom to niekto zahra po tebe, ci to bude ten isty zvuk tvojho piana... :D
MIDI su vzdy iba udalosti a instrukcie - napr. "zober zvuk 001 - Standard Piano", zahraj klavesu C3 silou 100... a teraz ju vypusti. Ziaden zvuk, iba zaznam toho, co sa dialo. Finalny zvuk teda bude podla toho, kam ten zaznam instrukcii zase posles (niekto ho musi zase "zvukovo interpretovat"). Ak ho posles do softveru a bude tam nastaveny klavir, budes mat klavir. Ak posles naspat do MP10, bude tam hrat presne to, co si tam mal povodne. Kazdy MIDI si totiz obvykle na zaciatok zaznamu ulozi info o zvolenom nastroji. Krasa softveru je, ze to tam vidis a mozes vsetkomenit.

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od Vla-sta »

Obdivuji jak to umíš popsat. Jinak Cakewalk má i zadávání v notách, proto ho doporučuji , sice zaspal dobu ale umí toho hodně

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Aha, chapem uz, vdaka za objasnenie :D No dobre, tak to vyskusam - a teda bude to fungovat cez to USB teda hej.

Vla-sta
Příspěvky: 455
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od Vla-sta »

uvádí se tento popis: USB Midi: Ano takže přes usb, jen musíš asi PC dát nějaký ovladač, desítky si ho možná stáhnou samy

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

MDudas píše:
16 bře 2020 00:37
Manual jasne hovori, ze sa to da v Rhythm Mode.
Pred vojdenim do Rhythm Mode zrejme musis cez Func vybrat nejaky MIDI kanal a potom zvolit Voice.
Potom nahravas.
Pri nahravani dlasieho nastroja zrejme zvolit iny MIDI kanal, potom k nemu iny Voice a znovu do Rhythm Mode a nahravat.

Taakže som to vyskúšal. Nahral som niečo na kanál 1. Následne som zmenil kanál na číslo 2. Pustil som nahrávanie, avšak počas nahrávania do kanálu 2 kanál 1 nie je počuť....neprehráva sa....takže kanál 2 nahrávam "nahlucho" a môžem len dúfať, že sa trafím do toho, čo hrám na kanály 1 :D Absurdné že. Ale to nie je všetko. Na jednotlivé kanále nie je možné nahrávať súčasne. To znamená, že ak nahrám 30 sekúnd skladby na kanál 1, následne sa prepnem na kanál 2 a nahrám 10 sekúnd iným zvukom a následne celú skladbu pustím ako celok, tak mi najprv prehrá tých naposledy nahraných 10 sekúnd z kanála 2 a následne počujem už len zvyšných 20 sekúnd z kanálu 1. Tých prvých 10 sekúnd z kanálu 1 akoby zmizne...následne nahrám niečo na kanál 3, povedzme 5 sekúnd, a skladbu znova pustím ako celok, tak počujem naposledy nahraných 5 sekúnd z kanála 3, potom 10 sekúnd z kanála 2 a následne posledných 15 sekúnd z kanála 1 :D neviem to lepšie popísať, ale je to totálna krávovina hento piano... to sa bez PC nezaobíde. To už moje casio pred 20timi rokmi umožňovalo súčasné nahrávanie 16tich kanálov v reálnom čase :D Ale chápem, toto je digi piano, nie synťák... ale nechápem, prečo tam vôbec dávali viackanálové nahrávanie, keď sa nedá používať... viac možností tam nie je, takže netuším čo môžem robiť zle. Kanálov je tam 16, len ako ich využiť....? :shock:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od MDudas »

"ale nechápem, prečo tam vôbec dávali viackanálové nahrávanie, keď sa nedá používať..." - taka je doba, bohuzial. :|

Ak sa to premazava, tak z nejakeho dovodu nahravas stale na ten isty kanal. Potvrdzuje to aj fakt, ze tu predchadzajucu nahravku nepocujes. Keby bola na inom kanale, mal by si ju pri nahravani pocut a nepremazavalo by to. Neda sa nahodou niekde vo Func nastavit rezim nahravania - pridavanie/premazavanie ? (nieco ako Overdub/Replace)

Potrebujes len prist na TEN JEDEN spravny trik (urcite nejaky trapne jednoduchy). Postupnost krokov si zachoval ? Skus ju trochu pomenit.

Moje PC3 napr. potrebuje pre zmenu nastroja na kanale najprv stlacit Rec (s pauzou) a az potom zmenit nastroj. Inak sa ta zmena nezaznamena...

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Ja vážne neviem, čo s tým...to je fakt zle, keď to nemá poriadne ani displej a celé piano sa ovláda pomaly pomocou štyroch tlačidiel... treba niečo stláčať súčasne, potom podržať... atď. A návod k pianu má 20 strán a každá funkcia opísaná na 1 riadok... No budem to ešte skúšať, aj keď mám pocit, že tam nemám čo iné urobiť už :( Diky.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 381
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od Benqo »

Napíš do Kurzweil Supportu, my tu nič viac nevyriešime, lebo tie klávesy nemáme :(

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 916
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od dedko »

Sic mám kurzweil, ale s týmto konkretnym neporadím. Ale keď sa chceš vyhnúť zbytočným nervom a chceš viacstopovo nahrávať, sprav to ako väčšina ostatných - viacstopové HW nahrávadlo, alebo DAW, alebo looper. Tieto veci spravidla fungujú a majú aj normálny manuál.

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Ok, popozerám, dik. Aj keď zatiaľ netuším čo presne hľadať v googli, keď sa povie viacstopove nahravadlo 😁 Teda chápem čo to je, len ako sa takéto veci volajú oficiálne :) vdaka


Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3458
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od MDudas »

thomas0111 píše:
23 bře 2020 00:42
A návod k pianu má 20 strán a každá funkcia opísaná na 1 riadok...
Podla tohoto sa da spoznat, ze to nie je original Kurzweil, ale len korejsky brat. Bohuzial.
Povodne kurzweilove manualy z USA su velmi precizne - topka medzi manualmi. :palec+:

Urob to tak, ako Ti pise dedko - ak mas doma notebook alebo pocitac blizko klaviru, zozen iba software. Cez USB to pojde.
USB kabel existuje tusim do 5m - takze kludne aj na druhej strane izby.
Alebo kup to externe nahravadlo.

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

No hej, ja som už dávnejšie čítal, že sa to vyrába niekde v Kórei.. kupoval som to asi pred... 7-8 rokmi. No skúsim teda najskôr nejaký soft a USB. Ja som to skúšal cez Cakewalk už dávnejšie, avšak cez slúchadlový výstup ( už som to tu tuším písal vyššie ) - akurát teda tam bolo oneskorenie pol sekundy, takže to sa fakt nedalo, to som len skúsil zo srandy. Len ma štve, že neviem prísť na to, ako nahrávať do tých kanálov - a či to vôbec funguje...

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

dedko píše:
23 bře 2020 12:30
Prvý odkaz z gugla
https://www.wirerealm.com/guides/top-10 ... -recorders
Dik. Len pozriem niečo v slovenčine, nech sa v tom ešte aj nevŕtam v angličtine.

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

No, stiahol som si do PC Cakewalk. Síce to cez USB nahráva, ale je tam také oneskorenie, že je to nepoužiteľné na hru :( Kde je chyba? Dik.

Odpovědět