Kurzweil MP10 nahrávanie

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3302
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od pavlii »

Velikost Audio Bufferu zvukové karty - pro realtime hru/monitoring je potřeba mít ho co nejnižší (řekněme do 10ms zpoždění celkově).

P.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3631
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od MDudas »

Ak mas on-board zvukovku, tak Ti to asi spomaluju drivery vo W7/10.
Z nejakeho technickeho dovodu je spracovanie MIDI "synchronizovane" so spracovanim audio (aj ked je to z pohladu dat VYRAZNE menej narocne).

Ak planujes pouzivat iba ten klaves, mas tieto moznosti:
- zniz velkost audio bufferu ako pise pavlii (audio spracovat zatial nebudes, takze kludne az na 128 alebo 64 vzoriek)
- nepouzivaj monitoring (kedysi sa to volalo MIDI Echo) - t.j. teraz Kurzweil posle MIDI data do Cakewalku a Cakewalk to okamzite vrati naspat do Kurza.
Javi sa to ako blbost, ale je to OK pre zlozitejsie zapojenia. Ak Ti staci iba nahrat a potom prehrat, tak proste ten monitoring vypni.
- kup si externu zvukovku. :)

Ak si skusal pouzit aj nejaky VST nastroj - tam si zavisly aj na vykone procesoru. Ak to chces s nizkou latenciou, potrebujes sucasny pocitac.

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Aha... no tak neviem, či má význam to vôbec skúšať s počítačom... alebo kúpiť niečo, čo je priamo na to určené... lebo zas nemám nejaký super výkonný stroj...Tá externá zvuková karta - to je aj pre NTB alebo len pre stolné PC? To by možno ešte stálo za vyskúšanie... A tie ďalšie veci, ako zníženie veľkosti audio bufferu, nepoužívanie monitoringu - ehm - to čo všetko zmanená? :D Ja viem len prepojiť počítač s klávesom momentálne... nie je problém čokoľvek nastaviť, ale toto netuším kde hľadať... vďaka za objasnenie.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3302
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od pavlii »

Externí zvukovka se používá jak s ntb, tak i se stolním PC. Jestli máš možnost půjčení nějaké, tak vyzkoušej.

Audio buffer se nastavuje obvykle v tzv. "Control panel" zvukové karty, který se zpřístupní v rámci toho kterého programu z nějakého menu (Devices, Settings, Preferences..... zde pak hledej cokoli ohledně Audio a určitě to najdeš).

Monitoring se zapíná/vypíná opět v rámci programu; zmínění MIDI Echo bude v nastavení MIDI, pokud by se mělo jednat o audio, tak to bude někde u audio stopy (ikonka Monitor nebo tak něco).

P.

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Aha, vdaka za objasnenie. No ja by som mozno nejaku zvukovku objednal z eshopu, a ked to nebude fungovat podla mojich predstav, tak ju vratim no, ina moznost nie je asi. Len ich je celkom dost, tak neviem aku vybrat... co by sa mohla hodit.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3631
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od MDudas »

Na zaciatok nic nekupuj ! Ved z toho budes mat este vacsiu hlavu...
Zacni najprv nastaveniami - najdi v Cakewalku Audio Devices/Settings - tam snad bude aj buffer.
A potom MIDI Devices / Settings - pokus sa vypnut MIDI Echo - bude sa to asi volat nejako inak. Ide o to, aby Cakewalk "pocuval" a nahraval co je na MIDI vstupe, ale to neposielal okamzite v realnom case naspat do MP10. Teda aby tok MIDI dat isiel iba MP-10 -> Cakewalk. Pri prehravani samozrejme opacne - Cakewalk -> MP10.


A na ine zariadenia sa tiez vyprdni - pokial nevies, co presne od toho cakat a co hladat, tak sa pravdepodobne netrafis a budes nespokojny. Cakewalk je uplne vyhovujuci - standardne pouzivany soft.

Studiu problematiky sa urcite nevyhnes - toto su zaklady studiovej prace - zaznam MIDI not, prehravanie, uprava + aranz, nasledne nahravanie audio, uprava audio - prave preto su tie DAW softy take trosku ... zlozitejsie :shock: :oops: , lebo to musi robit veci ako kedysi cela skrina zariadeni... :palec+:


thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Ok, vďaka, pohrám sa ešte teda s tým Cakewalkom a uvidím :) V princípe mne nejde o nejaké super komplikované veci - iba chcem nahrať viac nástrojov naraz, keďže piano to zjavne nevie :(

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

No problém je ten, že Cakewalk ako taký má u mňa nejakú dosť divnú podobu. Spúšťa sa totiž už iba ako online-rozhranie cez internetový prehliadač. Čiže nie je to program nainštalovaný v PC. Neviem, či to tak má byť, lebo viem, že kedysi to bol normálny soft. Keď som stiahol nejaké inštalačky, vždy je to rovnaké. A tam sú tie nastavenia dosť biedne...https://www.imageupload.net/image/ayOME

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

No, tak vlastne neviem, či mám ten Cakewalk v jeho normálnej verzii, alebo mám niečo divné.... či? Vďaka :)


Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6607
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od Kermitak »

Nevsiml jsem si, ze by to tu zaznelo - k te sve onboard zvukovce musis mit ASIO ovladac a ten pak vyber v tom cakewalku, jinak budes mit porad velkou latenci mezi stiskem klavesy a zaznenim tomu. Onboard zvukovky typicky ASIO ovladac od vyrobce nemaji, ale casto se da pouzit univerzalni ASIO4All (http://www.asio4all.org/).

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3631
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od MDudas »

thomas0111 píše:
20 dub 2020 13:41
No, tak vlastne neviem, či mám ten Cakewalk v jeho normálnej verzii, alebo mám niečo divné.... či? Vďaka :)
Toto si stiahol ?
https://www.bandlab.com/products/cakewalk

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Áno.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3631
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od MDudas »

Ja som sa nejako stratil....
Najnovsia otazka je, ze co si si to vlastne nainstaloval ? Netusime. Asi treba najprv citat. :wink:

Skus pozriet na youtube tutorialy ku Cakewalk Sonar.

Odpovědět