Kurzweil MP10 nahrávanie

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Zdravím. Chcem sa spýtať, či náhodou niekto nemá digitálne piano Kurzweil MP10. Mal by som otázku ohľadom nahrávania, ktoré mi nefunguje tak ako má. Resp. je možné, že niečo robím zle... Ak sa niekto nájde, tak popíšem problém. Vďaka.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od MDudas »

Nenajde. Ale je to pristroj ako kazdy iny. Skus rovno otazky.

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Aha, no myslel som, že by tu mohlo mať tento nástroj zopár ľudí, keďže v diskusiách sa tu o ňom zmieňujú užívatelia viackrát - ale je fakt, že nič konkrétne som nenašiel. No čo sa týka môjho problému. V návode od piana je uvedené, že dokáže do pamäte nahrávať skladby viacerými nástrojmi. Mne sa toto zatiaľ nepodarilo, aj keď postupujem podľa návodu. Do pamäte mi totiž ide nahrať vždy iba jeden jediný nástroj. Akonáhle nahrám niečo ako piano a chcel by som do toho nahrať nejaké sláky, nejde to - automaticky mi vždy po spustení nahrávania prehodí nástroj na piano - teda ten, ktorý je už nahratý. Skrátka formulácia v návode, že do pamäte viem nahrať viacero nástrojov - nie. Neviem to urobiť :( Vďaka za postrehy.
Naposledy upravil(a) thomas0111 dne 14 bře 2020 16:52, celkem upraveno 1 x.

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od Vla-sta »

Podle mě, jestli ta nahrávka jde uložit do MIDI, dáš do PC , nebo seqenceru, pustíš to a hraješ do toho na jiným kanálu a to zase můžeš nahrát . To co chceš ty je workstation

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Ja len vychadzam z toho, ze to je takto napisane v manuale k pianu. Do pamate piana je mozne nahravat skladby s pouzitim roznych nastrojov... a na to neviem prist.. Skratka to nejde.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 555
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od Benqo »

Pozeral som ten manual. Taky dost strucny je... Na konci specifikacie je napisane, ze tam je 2-trackovy rekorder. Pritom v odseku Nahravanie pisu, ze je mozne nahrat viac veci naraz, len treba nastavit zvuky na jednotlive kanaly.
Tak len poskusaj, pripadne napis na Kurzweil Support.

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Hej, ten návod je mimoriadne stručný. Ja som to piano kupoval ešte keď len vyšlo na trh, ale odvtedy som na to neprišiel. Ani ma to nejako už potom netrápilo, ale syn dorástol a chce hrať na klavíri a experimentovať...tvoriť...v rámci možností...takže to začnem asi znova riešiť a skúšať. Dik za info, poskúšam to ešte. Ale uvažujem aj o nejakom inom nástroji s viac možnosťami..

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 372
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od jusuf »

Na konci časti The Record Button je nápoveda (ale fakt len nápoveda):
You may record a song with many different parts and sounds by selecting different Voices and Midi Channels before entering Rhythm Mode. (Voices, page 13) (Midi Channels, page 20)

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od Vla-sta »

Nahrát ho nahraješ jak jsem psal, tam jde o to jestli to nahrává v tu dobu vše co tam pustíš, nic víc. Viz návod, pokud chceš něco nahrát, nahrávání je podobné jako kazaťák. Pokud chceš hrát dva pianové party, musíš jeden nahrát, ten si pak pustíš a hraješ do toho druhý part. Žádnou nahrávku finální fáze ti tam ale neslibují. Pokud chceš víc nástrojů, tak to tam musíš nastrihat, to není sequener ale nahrávadlo, podle mě

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Aha, vdaka za objasnenie. No neviem, ako by som "to tam pustil". Kam by som to nahral? Akoze do PC? A nasledne z PC to pustil do klavira? Nemam na to ziadny soft - naposledy, ked som to skusal, bolo tam dost oneskorenie, asi 1 sekundu, takže nepouzitelne. Ale mal som to cez zvukovu kartu. A vidim, ze tam je nieco ako USB, to ale neviem ako vlastne funguje...? Dik.

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od Vla-sta »

Musíš do externího seqvenceru nahrát v MIDI -do PC třeba Cakewalk a klavír můžeš používat jako zvukový modul. To potom nahraješ, ale asi při větším použití je ten seqvencer výkonnější řešení

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Aha, a viem to nahrávať cez to USB? A vlastne aký to bude mať zvuk? To asi nebude môj origo Kurzweil zvuk, či áno? Vďaka.

Vla-sta
Příspěvky: 660
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od Vla-sta »

Pravé ze tvůj Kurz

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3679
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od MDudas »

Manual jasne hovori, ze sa to da v Rhythm Mode.
Pred vojdenim do Rhythm Mode zrejme musis cez Func vybrat nejaky MIDI kanal a potom zvolit Voice.
Potom nahravas.
Pri nahravani dlasieho nastroja zrejme zvolit iny MIDI kanal, potom k nemu iny Voice a znovu do Rhythm Mode a nahravat.

Samozrejme - ovela elegantnejsie a komplexnejsie je zobrat si nejaky software, ktory vie robit s MIDI (ako pise Vlasta).
Ale pozor - ak si hudobnik, budes chciet nieco s notami. A to uz stoji trochu penazi. Bezny lacny software nema tzv. notator.
T.j. zapis bude iba "Piano Roll" - to su len take ciary v riadkoch namiesto not.
Najlacnejsi Notator je tusim Noteworthy Composer. Dobry je aj MuseScore, ale ten sa tazko spaja s MIDI zariadeniami.
Na zaciatok by som nainstaloval nejaky DAW zdarma a zmieril sa s faktom, ze noty zatial nebudu.

Dalej....
MIDI nie je zvuk, ale su to "udalosti" - t.j. instrukcie o notach a vselicom inom, co sa deje v nastroji pri hre.
Podla fotiek ma MP10 klasicke 5-kolikove MIDI konektory, aj USB. Na klasicke potrebujes k PC nejaky interface - zvukovku s MIDI alebo nejaky MIDI prevodik.
Pohodlnejsie je urcite MIDI-over-USB - Windows rozoznaju bezny Kurzweil ako MIDI zariadenie - cize neriesis nic, iba software.

thomas0111
Příspěvky: 21
Registrován: 13 bře 2020 21:29

Re: Kurzweil MP10 nahrávanie

Příspěvek od thomas0111 »

Aha, a teda ako to mam chapat - ten zvuk, co budem nahravat do PC cez USB - bude teda zvuk z piana, teda "moj" Kurzweil zvuk, alebo teda to budu iba "udalosti", teda stlacenia klavesov a podobne - ale finalny zvuk bude nejaky softverovy? Lebo stale neviem ci to chapem dobre :) Vdaka.

Odpovědět