Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 05 říj 2017 12:19

Benqo píše:
04 říj 2017 16:01
concord, ty si ako robil a samploval to tvoje piano?
Nahravana bola Yamaha C3 cez Steinberg zvukovku 2 mikrofonmi Neumann KM84 .Vysledna stereo stopa bola upravena - zmiesana do mona 50:50 v Audacity.
Vzorky som nahral priamo do ROM ,neni pouzity loop. Pre zachovanie vernosti neni pouzity v hlavnych vrstvach ziaden algoritmus. Keymapy v Grand D su vyhradne MONO a je ich 22!Velkostne je to 127 MB subor.Hlavnou prednostou je ale to ze vsetky vzorky prirodzene doznievaju do ticha. Dynamicke vrstvy su potom p,mp,mf,f a ff.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 06 říj 2017 10:17

V com by bol rozdiel, kebyze to nedas do MONO ale spravis STEREO keymapy?
Cize 5 vrstiev dynamiky a tie zvysne keymapy su co?
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 06 říj 2017 11:52

Kazda keymapa ma vlastny rozsah napr C0 az A2 ktory ma rozdielnu obalku. Zvlast su spravene vrstvy pre pedal SOFT.
Potom vrstvy ktore zosilnia vysoke frekvencie od urcitej dynamiky.Stiahnutelny je originalny zaznam kde pocut tento efekt. Z MoNO GRAND D som mohol ponechat celu dlzku samplu.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 06 říj 2017 21:47

Hm... ked spominas ten soft pedal - snad niekto nasampluje aj Una corda pre Kurzweil. Napr. zvuk z NI je uplne super na ambientne veci.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 08 říj 2017 01:26

concord - prijemne si prekvapil, ze si to samploval sam! ja som myslel, ze to prerabas nejake sample stiahnute z webu alebo z inej masiny. :palec+: :palec+: 8)
Benqo - myslis do PC3K ? To asi nema velky vyznam. Ta pamat je proste na poradny klavir prilis mala. Resp. mozno jedno ako-tak dobre piano, ale inak uz nic. :| Predpokladam, ze Forte Una Corda ma.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 08 říj 2017 20:13

PC3K ani nie, skor Forte. Ale co som pozeral klavire Forte v Editore, tam tam neboli speci vrstvy na Una corda. Ak to tam je, tak asi skor nejaky fejk s klasickymi keymapami a filtrami... :mrgreen:
Je velky rozdiel, ked samplujes tri struny a ked len jednu (ale to vies).

doplnam:
pisem to preto, lebo Forte ako stage piano s plnou moznostou editacie a tvorby zvukov ma velky potencial, nie len sa obmedzovat na filtrami upravene keymapy. Aj ked chapem, ze vela ludi to nevyuzije. Mna to laka kvoli farbe zvuku.
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 23 říj 2017 10:24

Pani, mam otazku, mozno aj viac.
Mam keymapu, ktora ma PlayBackMode: Reversed. AmpvEnv je USER. Ako dosiahnem, aby som mal obalku zosynchronizovanu s tempom? Da sa to vobec, ked su vyskove sample kratsie ako basove? Dalo by sa to s AmpEnv Natural?
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 23 říj 2017 10:53

Benqo presne ti nerozumiem o co go.Mohol by si podrobnejsie napisat co by si chcel dosiahnut_?

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 23 říj 2017 12:22

v tomto videu je to dobre pocut, 2:22 teda neviem, ci su to reverznute sample alebo sidechain (ten by som spravil cez FallSaw).
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 23 říj 2017 13:18

Tak toto jedine cez FX 131 Tap Delay.
Ak budes mat hotove daj tu ukazku.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 23 říj 2017 20:01

Benqo píše:
23 říj 2017 10:24
Pani, mam otazku, mozno aj viac.
Mam keymapu, ktora ma PlayBackMode: Reversed. AmpvEnv je USER. Ako dosiahnem, aby som mal obalku zosynchronizovanu s tempom? Da sa to vobec, ked su vyskove sample kratsie ako basove? Dalo by sa to s AmpEnv Natural?
Myslím, že sa to dá urobiť s LFO na AMP level. LFO rate treba nastaviť na 1/x nt. S krátkymi samplami asi nič nenarobíš.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 183
Registrován: 13 bře 2016 16:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od concord » 27 říj 2017 11:00

Benqo spravil si to?

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 28 říj 2017 22:55

Este nie. Teda... myslim, ze ty si mal na mysli len ten delayovy zvyk z toho videa na zaciatku. To mam, stacilo dat 3tap delay k programu IvoryHarp (nie som pri kurzovi, ale tak nejako sa to vola). Ten reverzny zvuk este musim dorobit. Mam na to (a este par dalsich zvukov) 2 tyzdne, tak musim zamakat 😎
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 87
Registrován: 09 bře 2016 09:59

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Benqo » 05 lis 2017 13:08

Tak mam to takmer hotove. Ale zistil som, ze hoci piesen je v 90bpm, delay je 60bpm a ten sidechain 90bpm. Ako to skombinovat? Setup mam 60bpm. Sidechain mam cez AClock na Amp. Bude lepsie cez FallSaw na LFO, kde lfo rate dam v nasobku 1,5bpm?
Help 😭
Korg Poly800 -> Roland JUNO-D -> Roland RD700SX -> Kurzweil PC3LE6v2

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 07 lis 2017 17:04

Vsade mozes predsa nastavit LFO frekvenciu rucne.
60bpm = 1Hz, 90 bpm = 1,5Hz. Alebo som nieco nepochopil ?

Odpovědět