Kurzweil PC3
- Keyboarder
Re: Kurzweil PC3
Možná to někomu pomůže:
Minulý víkend jsem si při balení nástroje zapomněl doma sustain pedál a zjistil jsem to až na vystoupení 150 km od domu - takže průser. U mixu sebou vozím malý sustain pedál Yamaha na vypínání efektu, ten má ale opačnou polaritu. Protože jsem však neměl na vybranou a tonoucí se stébla chytá, zapojil jsem ten Yamaha pedál do ještě vypnutého Kurzweila a nástroj zapnul. A ono to fungovalo!
Takže, ikdyž PC3 nemá možnost přepnutí polarity pedálu v menu (alespoň jsem tuto funkci nenašel ani v manuálu), je možné připojit pedál s opačnou polaritou, ale musí to být ještě před zapnutím nástroje. Po zapnutí pak vše funguje normálně.
Minulý víkend jsem si při balení nástroje zapomněl doma sustain pedál a zjistil jsem to až na vystoupení 150 km od domu - takže průser. U mixu sebou vozím malý sustain pedál Yamaha na vypínání efektu, ten má ale opačnou polaritu. Protože jsem však neměl na vybranou a tonoucí se stébla chytá, zapojil jsem ten Yamaha pedál do ještě vypnutého Kurzweila a nástroj zapnul. A ono to fungovalo!
Takže, ikdyž PC3 nemá možnost přepnutí polarity pedálu v menu (alespoň jsem tuto funkci nenašel ani v manuálu), je možné připojit pedál s opačnou polaritou, ale musí to být ještě před zapnutím nástroje. Po zapnutí pak vše funguje normálně.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Yamaha MODX6, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750
- bluerecording
Ano, to som zistil tiez, ked som si pripojil Rolandacky pedal
takze nakoniec funguje aj rolandacky aj yamahacky pedal? sakra ten kurzweil ma snad umelu inteligenciu 

Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

- bluerecording
Automaticke zistovanie polarity nie je zas az tak samozrejme. Vacsina Yamah a Casii stale berie iba ten svoj typ polarity. snazia sa tak udrzat odbyt pedalov, ktore vyrabaju.
Zatial ziadne novinky ohladom exp. boardu?
vyzera to tak, ze nieco nove od Kurzweilu sa zase narodi az na vianoce 
http://twitter.com/KurzweilMusic

http://twitter.com/KurzweilMusic
-
Zdravíčko pánové, tak jak už to tak vypadá, jsem majitel PC3
Mám jeden dotaz, nevíte náhodou, kde v nastavení ladit dynamiku úhozu ? Mám tam nějaký brass z VA1 a musím do toho až zbytečně mlátit, aby to šlo ven. Zkoušel jsem tam nahoře ta PPP FFF, ale nic moc výsledek. Díky za každou radu. RW

neviem, o ktory program sa jedna, ale skus si v Master menu dat inu Velocity Map
- bluerecording
Kazdy program umoznuje nastavenie citlivosti samostatne. Cez Edit sa dostanes do programu, potom prejdi na zalozku DSPCTL a kurzorom sa nastav na polozku Level. Prejdi kurzorom na pravu stranu a nastav parameter VelTrk tak, ako ti dynamika vyhovuje.
tak to ano, dokonca si mozes naprogramovat dynamiku kazdej vrstvy ako chces, ale treba davat na to celkom velky pozor, pretoze nastavenie Ampu ako aj VelTrk je o dost agresivnejsie ako bolo v K2 nastrojoch takze si pri programovani daj nizsie master volume ako aj repraky, aby si sa potom necudoval.
-
Díky moc pánové za vaše nápady, ale ikdyž jsem ajťák
, tak mi to ještě moc nezapaluje. Jestli budete mít chvilku, tak se zkuste na to mrknout. Já totiž zatím moc nechápu ten VA1 a supr český návod mi poodhalil tak asi 0,5% možností téhle mašiny 

- Přílohy
-
- PS AnaBrass.zip
- (678 bajtů) Staženo 53 x
Robert Wahler píše:Díky moc pánové za vaše nápady, ale ikdyž jsem ajťák, tak mi to ještě moc nezapaluje. Jestli budete mít chvilku, tak se zkuste na to mrknout. Já totiž zatím moc nechápu ten VA1 a supr český návod mi poodhalil tak asi 0,5% možností téhle mašiny
zase aby bolo jasne, to VA1 v PC3 su len antialiasing oscilatory, nie je to separatny engine. dalsie moduly z realneho prototypu syntaku Kurzweil VA-1 boli implementovane ako dalsie moduly vo VAST-e. takze netreba si robit z toho tazku hlavu ze VA1 je nejaka ultraveda...
mas tam 4 vrstvy, dve vrstvy Supersaw nakaskadovane do dalsich dvoch

klikni na DSP Ctrl, toto by si mal uvidiet, pripadne sa preklikaj priamo na PC3 a tu je ten VelTrk o ktorom pise bluerecording (druhy stlpec Level)
tak sa skus s tym pohrat.
Zdravim,
ako novopeceny vlastnik pc3ky (po viacerych yamahach prvy kurzweil vobec) potrebujem jednu malu, ale dolezitu radu.
robim si setup na skladbu, a priklad, potrebujem mat klavir, dychy a hammond, s tym, ze ku kurzweilu mam cez MIDI in pripojeny este jednu klavesnicu, a chcem aby som hral klavir na kurzweili, a dychy a hammond splitnute ovladane cez externu klavesnicu. neviem sa k tomu v setupe dopatrat. viem si vytvorit zony, priradit im program a midi channel, aj rozsahy pre split, ale stale mi hra klavir sucasne s ostatnymi zvukmi, a je jedno ci to hram na kurzweil keyboarde alebo externom. prosim o radu, som z toho zufaly, potrebujem rychlo preprogramovat multi setupy z yamahy do kurzweilu a potrebujem niektore kanaly ovladat z inej klaviatury.
vdaka.
ako novopeceny vlastnik pc3ky (po viacerych yamahach prvy kurzweil vobec) potrebujem jednu malu, ale dolezitu radu.
robim si setup na skladbu, a priklad, potrebujem mat klavir, dychy a hammond, s tym, ze ku kurzweilu mam cez MIDI in pripojeny este jednu klavesnicu, a chcem aby som hral klavir na kurzweili, a dychy a hammond splitnute ovladane cez externu klavesnicu. neviem sa k tomu v setupe dopatrat. viem si vytvorit zony, priradit im program a midi channel, aj rozsahy pre split, ale stale mi hra klavir sucasne s ostatnymi zvukmi, a je jedno ci to hram na kurzweil keyboarde alebo externom. prosim o radu, som z toho zufaly, potrebujem rychlo preprogramovat multi setupy z yamahy do kurzweilu a potrebujem niektore kanaly ovladat z inej klaviatury.
vdaka.
nechapem co ti tam nemoze fungovat, urobis si zony so zvukmi a nastavis skade bude kontrolovany... ja som s tym nikdy nemal problem len si treba vhodne ponastavovat aj externy klaves. tu je vynatok z manualu: