Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 27 srp 2010 15:16

Možná to někomu pomůže:
Minulý víkend jsem si při balení nástroje zapomněl doma sustain pedál a zjistil jsem to až na vystoupení 150 km od domu - takže průser. U mixu sebou vozím malý sustain pedál Yamaha na vypínání efektu, ten má ale opačnou polaritu. Protože jsem však neměl na vybranou a tonoucí se stébla chytá, zapojil jsem ten Yamaha pedál do ještě vypnutého Kurzweila a nástroj zapnul. A ono to fungovalo!
Takže, ikdyž PC3 nemá možnost přepnutí polarity pedálu v menu (alespoň jsem tuto funkci nenašel ani v manuálu), je možné připojit pedál s opačnou polaritou, ale musí to být ještě před zapnutím nástroje. Po zapnutí pak vše funguje normálně.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 27 srp 2010 16:31

Ano, to som zistil tiez, ked som si pripojil Rolandacky pedal

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 30 srp 2010 10:58

takze nakoniec funguje aj rolandacky aj yamahacky pedal? sakra ten kurzweil ma snad umelu inteligenciu :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 30 srp 2010 11:31

:) Veď to je už roky úplne normálne že pri štarte si kláves zdetekuje polaritu. Kedysi som mal Yamaha EX5 a už tá si sama detekovala pri štarte polaritu sustain pedálu. A hádam aj skoršie stroje. Je jedno aké sustain pedále - Yamaha, Roland, Kurzweil, Bespeco alebo čokoľvek. Proste všetky musia ísť v pohode :wink:

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 30 srp 2010 21:41

Automaticke zistovanie polarity nie je zas az tak samozrejme. Vacsina Yamah a Casii stale berie iba ten svoj typ polarity. snazia sa tak udrzat odbyt pedalov, ktore vyrabaju.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 10 zář 2010 15:13

Zatial ziadne novinky ohladom exp. boardu?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 10 zář 2010 15:34

vyzera to tak, ze nieco nove od Kurzweilu sa zase narodi az na vianoce :)

http://twitter.com/KurzweilMusic
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Robert Wahler
Příspěvky: 44
Registrován: 21 bře 2010 21:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Robert Wahler » 10 zář 2010 19:55

Zdravíčko pánové, tak jak už to tak vypadá, jsem majitel PC3 :-) Mám jeden dotaz, nevíte náhodou, kde v nastavení ladit dynamiku úhozu ? Mám tam nějaký brass z VA1 a musím do toho až zbytečně mlátit, aby to šlo ven. Zkoušel jsem tam nahoře ta PPP FFF, ale nic moc výsledek. Díky za každou radu. RW

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 13 zář 2010 10:03

neviem, o ktory program sa jedna, ale skus si v Master menu dat inu Velocity Map
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
bluerecording
Příspěvky: 268
Registrován: 08 led 2004 15:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od bluerecording » 13 zář 2010 10:55

Kazdy program umoznuje nastavenie citlivosti samostatne. Cez Edit sa dostanes do programu, potom prejdi na zalozku DSPCTL a kurzorom sa nastav na polozku Level. Prejdi kurzorom na pravu stranu a nastav parameter VelTrk tak, ako ti dynamika vyhovuje.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 13 zář 2010 11:07

tak to ano, dokonca si mozes naprogramovat dynamiku kazdej vrstvy ako chces, ale treba davat na to celkom velky pozor, pretoze nastavenie Ampu ako aj VelTrk je o dost agresivnejsie ako bolo v K2 nastrojoch takze si pri programovani daj nizsie master volume ako aj repraky, aby si sa potom necudoval.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Robert Wahler
Příspěvky: 44
Registrován: 21 bře 2010 21:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Robert Wahler » 13 zář 2010 22:08

Díky moc pánové za vaše nápady, ale ikdyž jsem ajťák :-) , tak mi to ještě moc nezapaluje. Jestli budete mít chvilku, tak se zkuste na to mrknout. Já totiž zatím moc nechápu ten VA1 a supr český návod mi poodhalil tak asi 0,5% možností téhle mašiny :-D
Přílohy
PS AnaBrass.zip
(678 bajtů) Staženo 23 x

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 13 zář 2010 22:54

Robert Wahler píše:Díky moc pánové za vaše nápady, ale ikdyž jsem ajťák :-) , tak mi to ještě moc nezapaluje. Jestli budete mít chvilku, tak se zkuste na to mrknout. Já totiž zatím moc nechápu ten VA1 a supr český návod mi poodhalil tak asi 0,5% možností téhle mašiny :-D

zase aby bolo jasne, to VA1 v PC3 su len antialiasing oscilatory, nie je to separatny engine. dalsie moduly z realneho prototypu syntaku Kurzweil VA-1 boli implementovane ako dalsie moduly vo VAST-e. takze netreba si robit z toho tazku hlavu ze VA1 je nejaka ultraveda...

mas tam 4 vrstvy, dve vrstvy Supersaw nakaskadovane do dalsich dvoch

Obrázek

klikni na DSP Ctrl, toto by si mal uvidiet, pripadne sa preklikaj priamo na PC3 a tu je ten VelTrk o ktorom pise bluerecording (druhy stlpec Level)
tak sa skus s tym pohrat.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

raveniuz
Příspěvky: 3
Registrován: 14 zář 2010 15:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od raveniuz » 14 zář 2010 15:52

Zdravim,

ako novopeceny vlastnik pc3ky (po viacerych yamahach prvy kurzweil vobec) potrebujem jednu malu, ale dolezitu radu.
robim si setup na skladbu, a priklad, potrebujem mat klavir, dychy a hammond, s tym, ze ku kurzweilu mam cez MIDI in pripojeny este jednu klavesnicu, a chcem aby som hral klavir na kurzweili, a dychy a hammond splitnute ovladane cez externu klavesnicu. neviem sa k tomu v setupe dopatrat. viem si vytvorit zony, priradit im program a midi channel, aj rozsahy pre split, ale stale mi hra klavir sucasne s ostatnymi zvukmi, a je jedno ci to hram na kurzweil keyboarde alebo externom. prosim o radu, som z toho zufaly, potrebujem rychlo preprogramovat multi setupy z yamahy do kurzweilu a potrebujem niektore kanaly ovladat z inej klaviatury.
vdaka.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 14 zář 2010 16:02

nechapem co ti tam nemoze fungovat, urobis si zony so zvukmi a nastavis skade bude kontrolovany... ja som s tym nikdy nemal problem len si treba vhodne ponastavovat aj externy klaves. tu je vynatok z manualu:
Obrázek
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět