Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Robert Wahler
Příspěvky: 44
Registrován: 21 bře 2010 21:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Robert Wahler » 05 říj 2011 16:05

Asi jsem trochu natvrdlý, ale netuším, ve ktéré vrstvě jsi a kde jsi přidal ten HIPASS filter, nebo to LFO. Potřebuju to krokově popsat, teda pokud máš ještě trpělivost :-) Díky

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 05 říj 2011 16:12

nemam tu v praci PC3, tak som to urobil v editore, na LFO sa vykasli prozatim :) ked to nechapes z tohto obrazku, tak to uz je potom tazke vysvetlovat, lebo nic jednoduchsie neexistuje :) sorry
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Robert Wahler
Příspěvky: 44
Registrován: 21 bře 2010 21:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Robert Wahler » 05 říj 2011 16:25

:-D v pohode, já zatím s PC3 nejdu moc do VASTU, zatím vrstvím a dolaďuju efekty podle potřeby, ale na tyhle vychytávky prostě není čas.. Pokud by se Ti chtělo mi poslat večer upravený Setup budu rad :-) zatim diky, at se dari

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 05 říj 2011 16:42

Obrázek

jaj ty myslis SETUP? tak to je uplne ina kapitola, kedze to uz je ina uroven programovania. neviem ale, ci medzi efektami mas aj HP filter.
aby som to vysvetlis, mas Program, ktory ma vrstvy, kazda vrstva moze mat NIEKOLKO filtrov a kazdy moze byt lubovolne programovatelny. V Setupe mas vyskladane programy ktore maju svoje zony, a defaultne si tahaju svoje efekty. Takze nastavit si ZA vyukladane programy v setupe napriklad HP filter uz mozes len tak, ze prepises na programoch efekty. Ale ako si vytvorit effect chain, kde bude na konci v retazci napriklad HP filter uz neviem, priradenie na modwheel myslim, ze bude podobne ako pri programovani vo VASTe :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Robert Wahler
Příspěvky: 44
Registrován: 21 bře 2010 21:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Robert Wahler » 05 říj 2011 17:00

Pokud to dobře chápu, tak musí být na konci řetězce v efektu u každého zvuku filter a třeba přes MOD1 mu přiřadit ovládání na Modweel. No, pokud je to tak, tak se radši spokojím s tím co mám :-D

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 05 říj 2011 17:08

no ked si uvedomis, ze kazdy program moze mat 32 vrstiev, pri jednoblokovych algoritmoch mozes pouzit v serii napriklad 4x 12 dB filtre, a kazdy moze by rozne nastaveny a priradeny na iny kontroler. tym padom mas k dispozicii extremne 128 filtrov v JEDNOM programe. v setupe mozes mat maximalne 16 programov vyukladanych. to su tie problemy VASTu :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Robert Wahler
Příspěvky: 44
Registrován: 21 bře 2010 21:36

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Robert Wahler » 05 říj 2011 17:16

:-D no to je úplně na palicu :-D Dobré, díky i tak za vysvětlení, radši to nebudem pitvat... 128 filtrů .. :-D To není normální nástroj :-D

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 06 říj 2011 21:25

Robert Wahler píše:Pokud to dobře chápu, tak musí být na konci řetězce v efektu u každého zvuku filter a třeba přes MOD1 mu přiřadit ovládání na Modweel. No, pokud je to tak, tak se radši spokojím s tím co mám :-D
A skutocne potrebujes "globalny" hi-pass a LFO na cely setup?
Nemozes sa zamerat len na jednu-dve najpodstatnejsie vrstvy ?

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 09 říj 2011 21:01

Vracím se k tématu komerčních zvuků pro PC3. Zkusil jsem KFM od DLN Sound - obsahuje zvuky tvořené pomocí FM syntézy, jakou měla např. legendární Yamaha DX-7 a musim říct, že jsem se zvuky spokojen, některé jsou opravdu inspirativní a chytlavé a můžu tedy s klidem říci, že peníze byly dobře investované (cena cca 1000 Kč / 40 EUR).

Používá (zakoupil) tady někdo nějaké jiné komerční sety?

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 10 říj 2011 07:29

Já jsem si koupil mooseattack a zvuky jsou SUPER a naprostá většina je i skutečně použitelná 8)
Cena tuším 25,- Euro - demo zde: http://www.youtube.com/watch?v=3IbArtRm ... re=related
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 10 říj 2011 09:37

cauko, KFM kolekciu som mal na K2600RS, ale kedze malokedy pouzivam klasicke FM zvuky (nie som ani fanda FM electric piana, ortodoxneho DX7 patchu), tak som nemal dovod to kupovat na PC3. Moose Attack od toho francuza je fakt super, do toho by som isiel bez vahania.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

skacma
Příspěvky: 33
Registrován: 21 říj 2009 22:22

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od skacma » 11 říj 2011 14:19

Ahoj, nevíte kde se ted dá zkaoupit Kurzweil PC3 76 ? Psal jsem jsem si s www.audiotek.cz/klavesy a řekli mi, že tento model už není u dodavatele k dostání.
Plánuji koupi Kurzweilu, Le je na mě moc ořezané a zpětná kompatibilta u PC3K je pro mě zbytečná.
A nevíte kolik tak tento model stojí ?
Díky

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 11 říj 2011 15:08

Bohuzial uz to nemaju ani v k-audiu, thomann.de a podobne. Iba LE a PC3K seriu. Takze uz len na inzeraty.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

soubory Krz

Příspěvek od gasma » 11 říj 2011 20:54

Ahoj nevite nekdo jak bych mel pracovat se soubory krz.ktere mam na cd KMS.Kurzweil.Key.Solutions.Vol.1.KURZWEiL.Sobory jsou videt pouze v CDXTRACT programu a jdou prevest do ruznych formatu,ale nevim jak je nacist v PC3K8 lze to vubec nebo ne ???Diky za pomoc a radu
Naposledy upravil(a) gasma dne 13 říj 2011 09:05, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 11 říj 2011 21:03

ja som si Kurzweil nativne CDcka "previedol" na pocitac cez ChickenSys Translator. Oznacil som cele CD a dal ako cielovy format krz, tym padom ziadnu konverziu program nerobi a iba to vsetko presejvuje na disk. Potom subory samozrejme nie je problem prekopirovat na USB-cko a supnut do PC3K.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět