Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
MDudas

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas »

Ono mi to nejako zvlast nevadi - stalo sa mi to iba raz. Navyse je to fakt aj "skuska spravnosti" pri experimentoch.
Len ma to trochu prekvapilo - cakal som, ze Panic button bude implementovany "hlbsie", nez len v ramci MIDI instrukcii.
Nieco v zmysle - "Ked panika, tak poriadna - Vsetko vypnut !" :!: :shock:
Idealne by to mohlo byt nastavitelne v Master section - chcem "Deep Panic - Yes/No". Ale to iba tak teoretizujem.
Momentalne som stale v stadiu (ako som uz pisal) - odkedy mi sanka spadla, este stale sa na povodne miesto nevratila... :lol: :lol:

markuc

Příspěvek od markuc »

Zdravím všechny Kurzweilisty, měl bych na vás jeden dotaz - jaké formáty samplů dokáže importovat PC3 a jak je to s přípravou samplů v počítači, lze požít vrstvy podle dynamiky apod ? A je třeba samply nejdřív něčím převést do formátu Kurzweil, nebo tam lze poskládat i třeba wavy ? Díky za rychlou odpověď :)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

PC3 seria nevie importovat sample, kedze nema RAMku, az na novsi PC3K, ktory ma rewriteable 128 MB ROM board zabudovany, a vie importovat starsie programy z K serie, ako aj wavy. K seria samozrejme vie bez problemov importovat sample roznych formatov.

markuc

Příspěvek od markuc »

Díky za informace ! :)

Peetronius

Příspěvek od Peetronius »

Nazdar Kurzweilisti,

potřebuji poradit. Chci si koupit Kurzweil PC3le6, na stránkách muzikusu je recenze, dle ní je LE verze ochuzena pouze o slidery, je tam méně insert efektů. Jinak je to stejné jako PC3. Z PC3le6 chci používat hlavně akustické nástroje a rád bych se ponořil do VAST sysntézy.Toto fórum k PC3 je hodně velké, věřím že "zkušení kurzweilisti" mi poradí, zda-li je či není PC3Le6 dobrá investice.

Dlouhé roky jsem používal pouze KORG workstationy, od N364, Trinity, Triton, M50. Strašně mě tam sralo, že zvuky jsou plechové, z 1000 zvuků bylo ve finále použitelných tak 20. Postupně jsem to prodal, zbyl mi pouze masterkeyboard s hammer mechanikou, Nord rack 2x a PC v racku, odkud tahám zvuky z různých synthů, romplerů.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

cauko, mimo slabsej efektovej jednotke a polovicnej polyfonii (64 hlasov namiesto 128), to este myslim ze nema sloty na expansion boardy. zase potesitelne je, ze uz aj na LE serii sa daju editovat zvuky a SoundTower vyvija aj PC/Mac Editor: http://www.soundtower.com/pc3le/

myslim ze dalsia vyhoda su tie knoby (ja mam radsej knoby nez slidre, idealna je kombinacia) a este USB namiesto zastaralej CF karty a samozrejme ze pady pod displejom :)

Neo

Příspěvek od Neo »

Ahoj,

mám takový dotaz. Používá tady někdo komerční banky zvuků pro PC3? Mám PC3X, jsem s ním spokojen, VAST se postupně učím a zajímalo by mne, zda se vyplatí investovat do nákupu nějakých zvukových bank pro PC3...

Neo

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

tazko ti poradit, potrebujes nieco specificke? od bluerecording z eZone je celkom fajn http://www.kurzsounds.com a od jedneho francuza, ktory naprogramoval aj fantasticke FM zvuky http://garganigo.stephane.perso.sfr.fr/MOOSE%20ATTACK/

free zvuky si mozes postahovat z http://forum.sonikmatter.com/forums/index.php/files/

Peetronius

Demsky: Tak jsem si pořídil PC361, naprostá euforie :-)

Neo

Příspěvek od Neo »

Demsky: Já to myslel spíš tak, jestli tady někdo u nás v ČR/SR má nějaké ty komerční sety zakoupeny a jak je s nimi spokojen. Projížděl jsem si ukázky na netu, něco zní opravdu dobře, ale zajímala by mne přímá zkušenost někoho tady u nás, než bych si případně něco koupil... Jinak o sonikmatter a i o Mastering VAST foru vím a dost věcí jsem si již stáhnul, resp. se podíval na nějaký návody k VASTu.

EDIT: vypadá to, že se blíží dodávky PC3K6 a PC3K7, již je i info na oficiálních stránkách - http://www.kurzweil.com/Product.php?id=218 a http://www.kurzweil.com/Product.php?id=217

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Peetronius píše: Tak jsem si pořídil PC361, naprostá euforie :-)
Nazdar Peetronius !

Ja vlastnim PC3 zhruba 3 mesiace a mozem Ti garantovat, ze Ta pociatocna euforia Ta prejde... :(
A namiesto nej nastupi NOVA ESTE VACSIA EUFORIA !!! Uáááá !!! :D :D :D

Kurzweil sa moc nepusta do vopred prehratych subojov so zvukom, (preto tam niektore typy zvukov skoro vobec nie su)
takze podiel vyuzitelnych zvukov v tej masine je skutocne neuveritelny (i ked tych KB3 organov je tam podla mna zbytocne vela)

Aby si nemusel obhanat fora s jasnymi vecami:
- pytaj sa Demskeho - v nasich koncinach zrejme najvacsi Kurz-VAST-majster !
- piana su v Kurz menej "zvucne" ako na Korgoch a pod. Su aranzovane akoby z pohladu posluchaca.
Zvyknes si, a bude sa Ti to pacit.
- programy nemaju subjektivne rovnaku hlasitost... je to proste tak (a vraj zamerne)
- nahraj si novy firmware - 2.03 - u Kurzweila sa to VZDY oplati !
- mnoho veci je v manuale, aj ked to tam vzdy na prvykrat nenajdes...
- nezahrab sa moc do programovania (inak bude mnoho bezsennych noci :shock: )

Btw. -podla mna si urobil dobre s tou plnohodnotnou PC3 - az sa do toho ponoris, zistis, ze hlasov neni nikdy dost.
Mnoho zdaru !

Peetronius

PC3 mi nabízí přesně to, co potřebuji. Vše ostatní tahám z VSTi. Nástroj jsem koupil z druhé ruky, bohužel k němu byl anglický manuál. Existuje někde český? Nemůžu jej na netu najít.

To programování si užívám, ale bez základních znalostí se nikam nedostanu. Zvuky navrstvené v layerech zní velice hutně, něco podobného jsem nezažil ani na jednom Korgu. Obecně zvuk PC3 je jiný, to myslím jako pozivitum. Už se těším na dlouhé zimní večery s manuálem v ruce :-)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

chodim sem a citat nadsenych uzivatelov PC3, to sa mi paci, super :) a cim viac ludi prenikne do VASTu tym lepsie, ale nezabudnite aj cvicit, niektore zvuky su "hard to master".

pokial su niektore zvuky tichsie (vacsinou kvoli dynamike, musi tam byt nejaka rezerva kvoli multitimbralu aby sa neznicili repraky hehe) tak skus dvihnut gain v Master EQ sekcii (globalny ekvalizer a kompresor mimo efektovej jednotky, zaveseny uplne na konci retazca signalovej cesty). ale OPATRNE.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

este co sa tyka pian, snazim sa byt fakt nezaujaty a este v roku 2007 bolo VELA Kurzweil uzivatelov sklamanych, ze PC3 ma v podstate rovnake vzorky pian ako stare PC2 (rok 2003?). po case ale musim uznat ze tie piana maju fakt charakter, a napriklad na fore musicplayer.com, co je aj oficialne forum Keyboard magazinu su ludia co maju aj ine workstationy a nedaju na "Kurzweil FrankenSteinway" dopustit.

tu su napriklad nahravky, kde je oficialne vacsina PC3, pocujete, ze to piano ma 12 MB a su tam sustainy? Ja nie.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

tak to druhe videjko je faakt super

Odpovědět