Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 30 říj 2011 21:51

Ziram, vsetky zvuky su z PC3 ale niekto si dal sakra pracu a perfektne to prerobil do sekvencera! Excelentna praca.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

delamitri
Příspěvky: 23
Registrován: 02 čer 2010 14:18

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od delamitri » 31 říj 2011 09:32

Mám prosbu,
nevíte někdo, jak se na PC3X ovládá arpegiato? Neumím nastavit tempo. Díky za radu

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 31 říj 2011 10:29

Chlape v MASTER mode mas tlacitko TEMPO, ked mas clock internal tak to berie stade. Pri RIFFoch mas viacero moznosti. To ze arpeggiator sa aktivuje v SETUPE hadam vies, kazda zona moze mat samostatny ARP, ked si ho nastavis na nejakej zone ako globalny (ArpGlobal) v COMMON stranke tak prepise vsetky ostatne zony s tymto.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

hypochonder
Příspěvky: 2
Registrován: 31 říj 2011 22:01

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od hypochonder » 01 lis 2011 10:16

Pre bluerecording:
Ahoj!
Zháňam živelne český manuál k PC3. Mám to 3 dni z druhej ruky a neviem sa pohnúť. Zaplatím za scan. Bez toho som hotový. Kurzweil nwpoznám. Pomôž mi nejako ak môžeš pls!!! Štefan
Kurzweil PC3
Yamaha TYROS 4
Spyder Pro
BETA 58A

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 02 lis 2011 02:30

Hypochonder,
ja "to" mám 3+ mesiace, anglicky rozumiem slušne ... a aj tak som hotový... :D
Nevešaj hlavu !

Ak si otvoríš profil používateľa, môžeš mu tam poslať správu alebo mail - to bude asi rýchlejšie...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3 vs. VSTi

Příspěvek od MDudas » 02 lis 2011 03:37

Ahoj chlapi,
Vyměnili byste kurzweil PC3x za nějaké kvalitní VSTi?
...
Poslední dobou se ve VST hrabu a mám pocit, že kvalita jde hodně nahoru a už předčí leckteré HW mašinky.
...
No Tomáši 612,
podla stylu tvojej otazky tipujem, ze si niekde hodne na zaciatku. Urcite sa porad OSOBNE s viacerymi ludmi a pripadne si to aj vyskusaj !!!!
Totiz, nahanas parametre, ale realna skusenost chyba... A to by si mohol zbytocne vyhodit peniaze za veci, ktore Ti nevyhovuju.

0/ nepytaj sa Kurzweil-istov, ci by vymenili Kurzweil za nieco ine - UPLNE ZBYTOCNA OTAZKA. :D :) :lol:

1/ kazdemu hudobnikovi je jasne, ze lepsie na Live je mat 1-2 masinky a minimum kablov.
Tahat klavesy, notebook a este aj externu zvukovku... a nastavovat za jazdy mysou veci... hmmm...
Samozrejme, ak si skor DJ alebo aranzer nez zivy hrac, tak je to o inom....

2/ porovnavas TAK ODLISNE veci ako je VST a PC3 !!!!
EXCOM to vystihol velmi presne - manzelka a sada pornofilmov - ono tie slecny su "kvalitne" a niekedy moc pekne, ale velmi tazko
sa "pouzivaju Live"... Naopak manzelka neni navonok az tak dokonala, ale zato je "prakticky omnoho pouzitelnejsia a univerzalnejsia".
Takze porovnavas nieco, co ma vyspickovane niektore parametre, s masinou, ktora je neskutocne univerzalna a "ziva".
Ak potrebujes "nekonecne" mnozstvo "high-end" zvukov, chod do VST. Ak chces hrat, ber Kurzweil.

3/ kto prosim potrebuje simulaciu uderu pedala ? :shock: Fakt si myslis, ze to potrebujes ? Resp. ze to nejako zasadne ovplyvnuje
kvalitu zvuku ? Co si Rachmaninov ??? V tom pripade bych sa poobzeral po pianach z dreva a zeleza. Yama, Bösen, Stein. a pod...
Mimochodom, Kurz PC3 pri niektorych pianach simuluje rezonanciu panciera (ovela dolezitejsie nez klepanie pedala), pri inych simuluje klepanie
klavesov.... A nasiel som aj nejaky spinet, ktory ma simulaciu "vypustenia klavesy". Staci ? :wink:

4/ To Alicia Keys Piano ma 6,9 GB samplov. Kurzweil ma 128MB samplov a 1024 roznych zvukov.
NI vyraba spickovy soft, Kurzweil spickovy hard. Bez dalsieho komentara....

hypochonder
Příspěvky: 2
Registrován: 31 říj 2011 22:01

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od hypochonder » 07 lis 2011 06:53

Ahojte Kurzweláci!
Už som sa tu trochu predstavil. Mám to niečo vyše týždňa a čakám na návod v češtine.
Chcem vás touto cestou poprosiť, či niekto z vás nemá urobený zvuk z predohrávky pískania Scorpions - Wind of change.
Som totálne na začiatku a nič hotové tam nájsť neviem. Možno v budúcnosti vám to vrátim niečim, čo vytvorím ja. :roll:
Mail: kbholz@seznam.cz
Vopred vďaka za pochopenie.
Kurzweil PC3
Yamaha TYROS 4
Spyder Pro
BETA 58A

Martas
Příspěvky: 40
Registrován: 25 srp 2009 22:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Martas » 18 lis 2011 14:40

Ahoj,
chystam se koupit PC3K8 a zatim jsem nenasel informaci, jestli se da prepinat MIDI SETUP externe, pomoci ProgChange. Mam PC2r a tam to jde. Nevite to, prosim, nekdo??
Diky za odpoved.
Martin

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 18 lis 2011 15:07

Samozrejme ze to ide, staci ist do MIDI menu a v Receive polozke (RECV) si nastavit Local Keyboard Channel. Potom samozrejme nechat PC3 v Setup mode a kludne si prepinat externym kontrolerom po zvolenom kanali Program Change, v tomto pripade Setup Change. Je to ako pri PC2 ze kvoli tomu musis obetovat jeden kanal (ludia davaju zvacsia 16ty), co nie je ziaden extra problem.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Martas
Příspěvky: 40
Registrován: 25 srp 2009 22:51

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Martas » 18 lis 2011 15:19

Diky za rychlou odpoved. Super.
M.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Kurzweil sp4-8

Příspěvek od gasma » 25 lis 2011 08:36

Ahoj,
zajimaly by mě postřehy pokud někdo máte na klávesnici piana SP4-8 je to pocitově jiná klavesnice než je v PC3X (K)
http://www.kurzweilmusicsystems.com/Product.php?id=215
díky

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 25 lis 2011 18:40

Na inom fore som nasiel toto. Ale je to iba nazor 1 cloveka, tak bych to nebral ako 100% pravdu...
- - -
I purchased an SP4-8 as soon as they became available, hoping I finally had found an acceptable weighted action piano weighing less than a ton (well, less than 55 lbs anyway). Initially the action felt OK, but after playing for a couple hours straight, I found my hands/fingers getting fatigued. Somehow it felt like there was residual pressure remaining on the keys after they were completely pressed down, requiring additional,(subtle) playing force. I own a PC3X, and it's action doesn't do this to my hands. I also play a 'real' piano a couple hours a day, so my hands/fingers aren't simply weak. Anyway, sadly disappointed, I returned the SP4-8 to Sweetwater.

miles
Příspěvky: 4
Registrován: 11 črc 2011 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od miles » 25 lis 2011 23:44

Ahoj, v SP4-8 je keys (Fatar TP100) a v PC3X je (Fatar TP40L). Věřil bych názoru z fora od MDudas.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gasma » 26 lis 2011 18:34

MDudas píše:Na inom fore som nasiel toto. Ale je to iba nazor 1 cloveka, tak bych to nebral ako 100% pravdu...
- - -
I purchased an SP4-8 as soon as they became available, hoping I finally had found an acceptable weighted action piano weighing less than a ton (well, less than 55 lbs anyway). Initially the action felt OK, but after playing for a couple hours straight, I found my hands/fingers getting fatigued. Somehow it felt like there was residual pressure remaining on the keys after they were completely pressed down, requiring additional,(subtle) playing force. I own a PC3X, and it's action doesn't do this to my hands. I also play a 'real' piano a couple hours a day, so my hands/fingers aren't simply weak. Anyway, sadly disappointed, I returned the SP4-8 to Sweetwater.
Ahoj,
no ja jsem Sp4-8 uz zkousel.Chtel jsem jeste nekoho kdo na to hral jestli se me to nezda.Je to opravdu trochu unava na to hrát.Muj pocit byl stejny.Po delsi dobe me klavesnice unavila ruce.Na PC3K8 se hraje proste lepe alespon mne.Je to jen muj osobni nazor.Diky za reakce

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 15 pro 2011 19:33

Majster Demsky,
Mam otazku: Zhanam najelegantnejsi /najjednoduchsi /najefektivnejsi sposob ako do PC3 importovat .mid subory.
V manuale sa o tom nepise a v PC3 som ziadny priamy import nenasiel. (mam na mysli tie bezne MIDI subory z netu a pod.)
Zatial som to obchadzal tak, ze som ich jednoducho vrazil do Cubase a nasledne multitrack nahral do PC3.
To je ale zbytocne pracne ... a obcas kvoli Sysexom netrivialne (nie som expert), plus obcas mi to aj poseka zaciatok skladby.
Radsej by som to importoval a nasledne v PC3 doupravoval.
Existuje nejaky "elegantny sposob" :?:

Odpovědět