Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 15 pro 2011 21:12

Musim napisat, ze nikdy v zivote som nemal nutkanie loadovat General MIDI skladby do Kurzweilov, ale ide to uz vyse 20 rokov cez LOAD, na K series nastrojov treba loadnut GM compatibility file a na PC3 bud premapovat jednotlive nastroje alebo ho zapnut to GM Modu ktory je kompatibilny tusim s Roland SoundCanvas zvukovym standardom.

Ked maju tie GM fajly piano/ep, basu, nejake stringy, gitary, monolead, pady, GM mapped drumset tak neni problem si myslim.

_________________________________

Musim ale napisat konecne dobru novinku, expansion board uz sa vyraba, takze maximalne do Musikmesse v aprili uz bude v predaji ;)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 15 pro 2011 23:26

Hmmmm. Asi mi nepomoze, ako sa to robilo na K-ckach. Ja mam PC3. :roll:
A o prehravanie mi nejde - to je jasna vec. Ani s upravami nemam problem, len sa mi fakt nechce vsetko, co som kde za X rokov nazbieral,
rucne nahravat do Kurza.
Skusal som toto - zapcham USB... prepnem Storage Mode .... vytvorim virtual USB drive .... nakopirujem tam z compu nejaky .mid....
skusam otvorit prislusny adresar/subor v PC3, ale on ho nenajde. Jednoducho ho nevidi.
Ma to mat nejake specialne pripony alebo nieco ? Alebo som slepy a mam to skusat este? :(

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od EXCOM » 15 pro 2011 23:55

MDudas : mozno toto video pomoze, mrkni http://vodpod.com/watch/2153699-trying- ... -sequencer

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 16 pro 2011 00:12

Tak toto video co postol Excom je presne to co som kedysi skusal ja, ale kedze nehram v kapele co hra coversongy tak som to neriesil nejako vazne, no ty mas problem ze tebe nevidno *.MID subory no tak to nemam paru preco nie.

No ale s tweakovanim urcite budes musiet pocitat, ja obecne som bol dost zhnuseny z tych konverzii lebo pri General MIDI (ale aj Roland GS/Yamaha XG) standardoch je okrem bicich vzdy dynamika robena na jednovrstvove programy a pri VASTe mas kvantum vrstiev ktore navyse maju vlastne AMP sekcie takze koniec koncov to bude vzdy hrat inak.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 16 pro 2011 14:05

Panovia, vy mi tu davate rady ako malemu. :D :) :D
Tak som sa nad vecou zamyslel, a zistil som, ze chyba je vo vysielaci - asi som zle formuloval povodnu otazku.

Este raz - mne nejde o import v zmysle "prevedenie General Midi skladieb do PC3 + tweaking". Samozrejme upravovanie skladieb v PC3 pre PC3 - to nie je ziadna veda. Tyka sa to akehokolvek prenasania MID suborov medzi zariadeniami.
Ja som nebol schopny fyzicky loadnut/importnut skladbu .mid do masiny. :oops: (aj ked sa mi zdalo velmi divne, ze by Kurzweil nevedel nahrat .mid)

Vdaka za link. Pomohlo. :lol: Aj ked to bolo o inom, bol tam kratky zaber, kde autor loadoval .mid - presne tak, ako mi to neslo. Takze som sa na to znova pozrel "detektivnym sposobom"... a zistil som, ze mam pravdepodobne zly kontakt na USB kabli. Sice som kupil drahsiu predlzovacku - ved Kurz si to zasluzi, ale konektory od original Kurzweil kabla su nejake "volne". Asi mi padalo spojenie a nevsimol som si to.
Takze uz to frciiii !!! Este raz vdaka ! :P

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vitus » 16 pro 2011 14:20

Trošku z jiného soudku: Když jsem se mrknul na odkaz ke zvukům bicích na nové ROMce (http://www.youtube.com/watch?v=xlkIrNA7 ... PClOyK4-65), tak jsem si všimnul, že vývojář má černou dotykovou část dvou sliderů na nástroji vyměněnou za bílou. Tak by se mi strašně líbilo mít třeba slidery jako na Hammondech... nebo pouze pro lepší přehlednost ve tmě na pódiu, některé bílé, některé černé, podle chuti... Neví někdo kde to sehnat a jak jsou "přilepeny" ty úchytky na jezdcích?
Co Vy na to? I když je to ptákovina tak mě neposílejte hned do...
Zdraví Vitus (PC3X).

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 16 pro 2011 14:38

Ved len prve dva su biele, podla mna kedze 8 a viac hodin denne pracuje takto za PC3(K8) a je soundware programator tak sa mu z toho denneho testovania pokazili tak mu dali dva biele nahradne. Inak tie slidre su napichnute na taky maly kov ako dvojita vidlicka, ale neviem ci sa da ten material presprejovat.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Hammond » 16 pro 2011 15:01

Vitus: Mozno by si nasiel nejake podobne knofliky aj v beznom elektre. Predpokladam, ze tak ako otocne potaky maju niekolko standardnych typov osiek, tak posuvne tiez maju nejake standardy. Pozri napriklad farnell.com mas tam cudlikov na mraky a su zvacsa k tomu aj technicke vykresy (napr. http://www.farnell.com/datasheets/420024.pdf)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 16 pro 2011 15:05

Tak uplne sa to podoba na tu seriu CPSL-AR6, dik za dobry tip lebo aj mne by sa zisli nejake nahradne.

Na Slovensku sa tomu hovori Gombik na posuvny potenciometer :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vitus » 16 pro 2011 15:39

Chudáček, pokazily se mu dva slidery... ještě že tak, jinak by to mou natvrdlou hlavu vůbec nenapadlo, za to teď je brouk nasazen..
Takže presprejovat, vravíš, je nejisté.
Hammond: díky za typ, zkusím to doma sundat - jestli to urvu, je to na zodpovědnost prof. Demského...
Ale představte si dva hnědé, dva bílé (8' a 4'), jeden černý, jeden bílý (2'), dva černé, jeden bílý (1')
Krása nesmírná...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od demsky » 16 pro 2011 15:57

haha, radsej predtym kukni nejake youtube videa ako replacnut knob/slider :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Vitus
Příspěvky: 37
Registrován: 11 kvě 2008 20:43

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Vitus » 17 pro 2011 21:37

Prozkoumání gombíků na tahové potenciometry trvalo déle, než jsem očekával. U Farnella je to bída, protože na PC3 je kovová část sliderů, na kterou se gombíky nasazují, 4x1mm, což zde odpovídá pouze dvěma typům. Našel jsem lepší od REAN, ale vypadá to, že firma má problémy, nikde žádný distributor a z pestrobarevné nabídky (10 barev) to skrouhli na tři barvy (bílá, černá, šedá): http://reanknobs.com/index.php?id=31.
Dobrá, ale dražší nabídka je z Anglie (4 barvy, 24 kusů), objednal jsem přes eBay: http://viewitem.eim.ebay.cz/MIXER-SLIDE ... 01835/item.
No, uvidíme, jestli Ježíšek bude přívětivý...
Pro další zájemce, až to přijde, dám vědět, jestli je to použitelné nebo ne.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 19 pro 2011 19:27

Vitus, ak to bude fungovat, a ak si nahodou aj na Mastering VAST, tak to odfot a daj aj tam !!!
Admin sa velice potesi, lebo tam uz dokonca zalozil specialnu sekciu Hardware Modifications...
Na 100% si uzijes 10 minut svojej medialnej slavy ! :D :lol: :P

Neo
Příspěvky: 46
Registrován: 17 zář 2011 14:42

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Neo » 24 pro 2011 13:46

To Vitus: Kdyby ti potom nějaký knoflíky zbyly, ideálně dva šedé a čtyři bílé (alla hammond) a jeden červený na volume, tak dej vědět a nějak bychom se dohodli ;-)

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Keyboarder » 27 pro 2011 08:59

Zdar kurzweiláci! Obracím se na vás s prosbou: dokázal byste mi někdo poradit jak postupovat v případě, že bych si chtěl ke svým už hotovým setupům přiřadit další zónu s nějakým drum kitem, kterou bych chtěl používat pouze jako bicí automat? U korga to mám vyřešeno pomocí arpeggiatoru. Předpokládám, že u kurzweila by se mělo jednat o RIFFy, ale v českém manuálu o nich není ani zmínka a s anglickým se mi - díky mé chatrné angličtině - pořád nedaří domluvit. :evil: Budu rád za každý tip. Možno i na email: l.sipula@seznam.cz Díky a přeji všem úspěšný ro(c)k 2012!
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Odpovědět