Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Benqo
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

A ta Korejka je kto? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Nástroj ve finále vypadá hezky, jen nechápu ten způsob prezentace

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Po přečtení tohoto vlákna se pomalu sunu k názoru, že je čas dát Kurzweilu pápá. Na Forte finančně nemám a jestli jsou ostatní nástroje nespolehlivé, tak už je to poslední kapka.

https://hudebniforum.cz/nespolehlive-pi ... weil-46035

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Nechcem tu obhajovať Kurzweila, ale napr. ja mám PC3LE6 cca 5,5 roka a frčí bez chyby - hardwarovo aj softwarovo.
Ostatí ste ako na tom? ;)
Každý výrobca má svoje chyby a zo skúsenosti viem, že ľudia frflú a píšu negatívne veci viac ako pozitívne...

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Mám naprosto stejnou zkušenost: PC3LE6 asi sedm let bez nejmenších problémů. Ale těch stížností na nespolehlivost je na internetu docela dost. SP 6 je na trhu chvilku a moc jich v čr asi nebude. To dělá docela slušné procento poruchovosti. Nemám z toho úplně dobrý pocit.

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

Benqo píše:
15 črc 2019 09:33
Nechcem tu obhajovať Kurzweila, ale napr. ja mám PC3LE6 cca 5,5 roka a frčí bez chyby - hardwarovo aj softwarovo.
Ostatí ste ako na tom? ;)
Každý výrobca má svoje chyby a zo skúsenosti viem, že ľudia frflú a píšu negatívne veci viac ako pozitívne...
Ja som na tom takto:
K2600X bez problémov :palec+:
K2661 bez problémov :palec+:
PC3K7 občas zamrzol a bolo treba vypnúť a znovu zapnúť nástroj, občas pri posúvaní sa v programoch kolečkom pri istom čísle programu z ničoho nič preskočí na úplne iné číslo (rádovo o cca tisícku programov) a ešte v poslednom čase pri každom jednom zapnutí nástroja, nástroj vždy nahodí vždy jedno a to isté číslo programu, absolútne bez ohľadu na to ktorým programom som končil pred vypnutím alebo, že by naskočil nejaký default a doplním ešte, že od istého času si skrátka ribbon občas robí čo chce. :(
Sú to drobnosti, ale naštvú, hlavne keď ich nemám nijako pod kontrolou. Skrátka je cítiť tá výroba v Ćíne, hoci nástroj je to krásny.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

SP-6 byla od Kytar dovezená jen jedna, podle mě se projevili problémy, tak další nedovezli, čeká se až na nový OS - něco podobného jsem popisoval u nástroje od Thomana, pokud nelogicky zmáčknete tlačítko, s kterým nástroj nepočítá restart. Tohle prostě výrobce řádně neotestoval a prooto asi tak dlouho čekáme na PC-4, protože se to nesmí opakovat. Takže na základě 1 nástroje, bych to nedramatizoval

SP 4-7 za 258 Euro ze Španělska....

https://www.amazon.de/Unbekannt-AMS-SP4 ... nts&sr=1-8

SP 5 -8 za 376 EUR - ty ceny jsou hodně podezřelé
https://www.amazon.de/Unbekannt-AMS-SP5 ... ts&sr=1-22

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

No ja mam PC3K vyse 4 roky a jednina zavada bol zabity chrobak stlacenim klavesu E6!!! Tym padom prestal hrat. Ale po vycisteny isopropilom vsetko OK. Absolutna spokojnost.
64586510_490571661717254_2102700075544215552_n.jpg

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

concorde, ty si killer!!! :mrgreen:

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

:mrgreen:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Stardust píše:
15 črc 2019 09:39
... Ale těch stížností na nespolehlivost je na internetu docela dost. ...
A uz si niekedy niekde videl prispevok typu: "hosi, mam 5 let PC3 a jede uplne bezchybne. nevite, co s tim ?" :wink:

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Forte SE je v kytarách za 45.200 - to je tak nějak cena PC-4 ne? Co je lepší volba?
https://kytary.cz/kurzweil-forte-se/HN1 ... &utm_term=

Jinak hoši, mám nějakých 15 let nástroj Kurzweil K2661 a musím vyměnit už jeden gumovej kontakt, jinak fachá spolehlivě. Jen při natahování samplů přes Awave studio se občas vzpírá....

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

PC3 mám 10 let a nejede bezchybně -problémy se občas vyskytnou.... Nicméně po vyzkoušení zvukového paskvilu Korg Kronos a samohrajky Yamaha MODX jsem zjistil, že stejně musím koupit zase Kurzweil. protože jedniný další keyboard který hraje stejně dobře (možná líp) jak Kurzweil je Nord - a ten má zase tragickou flexibilitu.
Každopádně jsem váhavý střelec a prošvihl příležitost, kdy se před nedávnou dobou dal koupit Forte 7 za 50 tisíc.... Ted ho samozřejmě zdražili, aby byla prodejná PC4. Biju se do hlavy.... :palec-:

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Děkuju všem za obhajoby Kurze :-) Však pro něj mám taky slabost. Ale asi se s ním na nějakou dobu rozloučím...

Uvažoval jsem o různých variantách, třebas PC3 plus NI Kontakt Player. Musim říct, že MIDI implementace je skvělá a asi bych s tím neměl problém. Navíc je to vcelku ekonomické. Ale tahat s sebou vedle (těžkých) kláves ještě počítač a zvukovku mi přijde zu viel a když se něco pokazí, člověk ani neví, co vlastně restartovat dřív.

A tím se dostávám k závěru. Nord se loučí s řadou Electro 5, která je jako první multitimbrální a dá se teď sehnat za hodně dobrou cenu. Jasně, je to pořád zlomek možností Kurzweilu, ale o moc víc ani nepotřebuju. Na synťáky mám synťák zvlášť. Na živé hraní to bude stačit a na nahrávání tu bude vždycky v případě potřeby nějaký soft. Ale až se za pár let (doufám že cca 10) budu poohlížet po něčem novém, doufám, že bude Kurzweil ve formě, pač jsem si to fakt užíval.

Odpovědět