Nord Lead A1

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od bassline » 20 úno 2015 16:32

Super. Paradny lead, aj ta basa pod tym pekne vynika. Dobre sa to pocuva, fajna melodia :palec+:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od Pytkin » 20 úno 2015 17:15

MDudas : bolo tu milion postov , ktore su davno prec .. robis zavery a nemas podklady .. ak sa nenahnevas , tak tu to nasu plodnu offtopic debatu zmazem ..

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od countrymetalman » 20 úno 2015 17:23

jj drums jsou z RhytmWolf. Sice jsem vyzkoušel všechny bicí sady i v M3, kde se mi doteď líbily, ale proti ani tomuto lacinýmu a možná až moc jednoduchýmu analogu Akai nemají šanci se prosadit, ani proti pouze dvěma monosynth hlasům jako v ukázce. Teď pracuju na synchronizaci přes midi toho Rhytmeru s Karma basovýma linkama v M3, abych to mohl používat normálně na automatický podklady podobně jako rytmy u samohrajek. Akorát zvuk z této kombinace M3 basa + Akai analog rhytm je trochu, tedy o dost lepší než co jsem dostal třeba z PA3x.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od a.tom.x » 21 úno 2015 23:03

Byl jsem si A1 poslechnout, celkem se to dá, ale rozhodně zůstávám u Nord Lead 1. Ještě si vezu po letech na test půjčenej Nord Modular první generace (snad zaujme).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od dendy » 22 úno 2015 09:05

mna teda ohodne viac bavila dvojka modular nez jednotka...prechadzal som z micromodularu na g2 engine a uplne mi udrel do usi ten pevnejsi zvuk, hlavne v basoch to ovela viac drzalo pokope...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od a.tom.x » 22 úno 2015 10:38

Na mě dělá G2 dojem, že všecho na něm zní úplně stejně. Ovládání skvělé, milion možností, ale výsledek nemastný neslaný. Vzhledem k tomu, že ceny G2 se neustále drží hodně vysoko, chci nejdřív vyzkoušet starší verzi. G1 by navíc měla znít podobně jako NL2 což je poslední Nord Lead, který je OK. NL2X už ne. Za mě celý vývoj ve VA hardware vede k větší sterilitě a zvukové placatosti a upřímně nevidím velký rozdíl mezi poslední generací HW VA a slušnými pluginy.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od dendy » 22 úno 2015 11:32

clovece to som bol prave prekvapeny, tiez som si povodne micromodular kupil kedysi koli tomu ze bol dostupnejsi nez rack dvojka ale zvukovo tenka nuda oproti racku.. tie charaktery koli ktorym mam dvojku za modlu ani priblizne.. no ved uvidis, vyskusas.. inak suhlasim ze stary rack dvojka je dost zaujiamvejsi nez 2x.. stara dvojka je pre mna vrchol vsetkeho co kedy clavia spravila :-)

ale ked tak pocuvam ukazky co mam tuto nahrate.. ta G2 hrala krasne :-) http://files.dendy.sk/index.php?dir=nord_modular_G2 .. tam ta ukazka "g2_bass" to bola prpesne ta vec co ma odpalila.. toto z prvej generacie neslo dostat ani nahodou.. inak v G2 bolo dobre ze z low level modulov isiel spravit filter znejuci uplne inak nez tie standarnde filter moduly oc tam su.. myslim ze na prvej generacie tie moduly na matematicke operacie a 1 samplovy buffer feedback chybali.. ale uz si to poriadne nepamatam..
a.tom.x píše:přímně nevidím velký rozdíl mezi poslední generací HW VA a slušnými pluginy.
a to ja zas hej.. tie pluginy vacsinou hraju lepsie :mrgreen:

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od countrymetalman » 22 úno 2015 16:26

Keyboarder píše:Taky bych řek, že ta nová ukázka zní jinak, ale určitě ne "analogověji" - spíš naopak. Takže na tom, co jsem napsal na předchozí straně nemůžu změnit ani písmeno. Bohužel, všechno co tady pro "propagaci" A1 CMM zatím udělal bylo zcela kontraproduktivní a případné zájemce od koupě spíš odradilo :-(
Omlouvám se všem za kontraproduktivní zvuk mých ukázek, nechtěl jsem tím odradit případné fandy Nordu od koupi A1... Naštěstí existují i zvukově lepší nástroje, jako třeba PC3 v ukázce ve vlákně ke Kurzweilu, page 115. Ale přiznám se, že já osobně jsem rád, že jsem se svýho PC3K zbavil. Sequencery, e-piana a pady v M3 a na polysynty a vintage charakter leady a basy se mi Nord Lead A1 prostě líbí zvukově víc a dává daleko jednodušší a na nastavení rychlejší ovládací rozhraní.

voiceg
Příspěvky: 10
Registrován: 04 říj 2012 23:08

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od voiceg » 22 úno 2015 17:23

Zdravím pánové,

jak je na tom klaviatura A1, lead 2X mě zklamal, wave byl už dle mého názoru na to lépe.

Ivo

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od countrymetalman » 22 úno 2015 19:01

ahoj, klaviatura na A1 je podle mne nejslabší článek tohoto nástroje, nový Fatar..
M3 i XP30 mají lepší, tvrdší, hlubší doraz. Nicméně tím, že je taková měkčí u A1, tak se na ni dá hrát i opravdu hodně rychle, nutno vyzkoušet, asi to sedne jak komu. Zase ale hrozí i tónové překlepy, při rychlým hraní větších intervalů občas nechtěně spustím i sousední klávesu, jak se mi stalo i při improvizaci ke konci v ukázce... A je poměrně hlučná, aspoň 2x hlučnější než u M3. Takže mít nad tím kondenzátorovou kardiodu na zpěv asi nedoporučuju.. Ale asi na ni rád zvyknu, akorát mi přijde mít na jednom stojanu nástroje každý s úplně jiným provedením klávesnice stejný, jako když střídám Fendery s javor hmatníkem a krk U profilu a 44mm nultej pražec s palisandrovým tenkým a 42mm šířkou, taky se mi z toho pletou prsty občas..

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 170
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od Keyboarder » 23 úno 2015 20:38

Tak tato ukázka se mi líbí - rozhodn? více, než ty první, které jsou už rad?ji smazány. Na m?j vkus ale tomu po?ád n?co chybí... Podobný setup zkusím ve VA modu ud?lat i na svém nástroji - odkaz pak hodím na vlákno Kurzweilu. Nep?idáte se n?kdo i s jinými nástroji?
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
countrymetalman
Příspěvky: 217
Registrován: 23 lis 2007 14:05

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od countrymetalman » 05 bře 2015 09:19

Nechal jsem na soundcloudu znovu své p?vodní demo Nordu Lead A1, protože si myslím, že na Lead A1 se dají nakroutit zvuky opravdu maximáln? podobné jak vintage analog polysynt?m, tak n?kterým t?m starým dobrým FM synt?m. A navíc i n?jaké moderní a nové zvuky, podobné nap?. Elektronu A4. A neznám žádný workstation na bázi sampl? v ROM, který by n?co obdobného dal. Nemyslím charakterem nebo typem zvuku, napodobit lze cokoliv, ale kvalitou t?ch zvuk?. Asi nejvíc díky A1 filtru, který umož?uje pustit daleko bohatší obsah hlavn? t?ch nejbližších vyšších harmonických kmito?t? ke každému tónu, než všechny romplery a samplery, co jsem m?l pod rukama. Kdo si to pustí p?es n?jaké PA bedny nebo mono stage monitory a v b?žné stage live hlasitosti a pak na srovnání p?es to samý audio n?jaký originál analog synth a pak n?jaký workstation (jedno jaký, t?eba PC3 nebo M3 nebo Fantom), mohl by to asi pochopit, v ?em že je ten rozdíl. Na sluchadla z mp3 toho až tolik nepoznám.
Jiný zp?sob testnutí - do podklad? z ukázek si zahrát na sólovou kytaru p?es lampá? s tu?ným zvukem. Pak porovnat, jak byly p?i stejné hlasitosti v dB pod tou kytarou slyšet i ty klávesový demo podklady, p?ípadn? nebyly. Mn? to vyšlo, že p?es romplery a samplery moje Fender USA CS tele p?eleze jak po másle, s Lead A1 je to remíza stejn? jako s vintage analog polysynty. Ano záleží i na aranži pochopiteln?, ale s dobrým analog-type zvukem se aranže ani nemusí tak propracovávat obvykle, prost? "je to tam" vždy...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od a.tom.x » 05 bře 2015 10:04

A neznám žádný workstation na bázi samplů v ROM, který by něco obdobného dal.
Dovolím si nesouhlasit, já znám. Stará dobrá dobrá Kurzweil K2600/2500:

"Analogové" zvuky Analog 1, Analog 2, Analog 3

Digitální zvuky: Digital 1, Digital 2, Digital 3

Glitch a elektro "výplach" Extreme

V "moderní" poloze

V ambientní poloze

Samozřejmě to, ale vyžaduje znát VAST do detailu + mi můžeš namítnout, že VAST nejsou jenom ROM samply ... :wink:
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od dendy » 05 bře 2015 10:29

a.tom.x: super ukazky.. ten Kurz je fakt zaujimavy stroj, hodne rozmanite charaktery zvukov sa z toho daju dostat :palec+:

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od tomy45 » 05 bře 2015 10:35

a.tom.x: ty woe, prekvapkanie...

Odpovědět