Nechal jsem na soundcloudu znovu své p?vodní demo Nordu Lead A1, protože si myslím, že na Lead A1 se dají nakroutit zvuky opravdu maximáln? podobné jak vintage analog polysynt?m, tak n?kterým t?m starým dobrým FM synt?m. A navíc i n?jaké moderní a nové zvuky, podobné nap?. Elektronu A4.
A neznám žádný workstation na bázi sampl? v ROM, který by n?co obdobného dal. Nemyslím charakterem nebo typem zvuku, napodobit lze cokoliv, ale kvalitou t?ch zvuk?. Asi nejvíc díky A1 filtru, který umož?uje pustit daleko bohatší obsah hlavn? t?ch nejbližších vyšších harmonických kmito?t? ke každému tónu, než všechny romplery a samplery, co jsem m?l pod rukama. Kdo si to pustí p?es n?jaké PA bedny nebo mono stage monitory a v b?žné stage live hlasitosti a pak na srovnání p?es to samý audio n?jaký originál analog synth a pak n?jaký workstation (jedno jaký, t?eba PC3 nebo M3 nebo Fantom), mohl by to asi pochopit, v ?em že je ten rozdíl. Na sluchadla z mp3 toho až tolik nepoznám.
Jiný zp?sob testnutí - do podklad? z ukázek si zahrát na sólovou kytaru p?es lampá? s tu?ným zvukem. Pak porovnat, jak byly p?i stejné hlasitosti v dB pod tou kytarou slyšet i ty klávesový demo podklady, p?ípadn? nebyly. Mn? to vyšlo, že p?es romplery a samplery moje Fender USA CS tele p?eleze jak po másle, s Lead A1 je to remíza stejn? jako s vintage analog polysynty. Ano záleží i na aranži pochopiteln?, ale s dobrým analog-type zvukem se aranže ani nemusí tak propracovávat obvykle, prost? "je to tam" vždy...