"Nové" analogové syntezátory
Re: "Nové" analogové syntezátory
Ahoj. Je to asi mimo misu, ale mohol by mi niekto z vas poradit na akom analog nastroji dnesnej doby urobit tento efektovy zvuk z intra Shine on ... ? Ten co pada z vrchu dole.
Dakujem

MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8
Tento zvuk jsem včera udělal a nahrál např. na Korg Polysix, jako audio demo k prodávanému kusu:
Pokud by byl zájem, inzerát je na http://www.midi.cz nebo si pořiďte jakýkoli analog nebo i VA a já vám tento zvuk mohu na počkání vytvořit, pokud byste chtěl 

A co takhle konečně přestat mlít pantem a ukázat se jako pravý analogový mág? Rozhodně by mělo smysl zareagovat nějak konstruktivně; výše napsaný příspěvek umím vyplodit za pár vteřin taky a nepochybuji, že kdokoli z tohoto fóra též 
Disponuješ vhodnými nástroji, tak máš opět jednu z mnoha (prakticky nikdy nevyužitých) příležitostí, jak si konečně malinko vylepšit reputaci.
P.

Disponuješ vhodnými nástroji, tak máš opět jednu z mnoha (prakticky nikdy nevyužitých) příležitostí, jak si konečně malinko vylepšit reputaci.
P.
Možná bych si dovolil poprosit tímto už. Hupox o sdělení, zda se mu zdá konstruktivnější moje odpověď s ukázkou i nabídkou přesně toho, co poptává, a nebo ta od pavlii, co se mi zdá spíše jako OT bez náznaku konkrétní odpovědi nebo ukázky. Dík.
2ZFarkas:
omluva způsobená nejspíš přemírou práce, pustil jsem si to v klidu znova. Asi jsem spíš reagoval na ten text příspěvku než na zvukovou ukázku.
P.

P.
díky! v pohodě, myslel jsem to fakt vážně, že mu ten decay s VCF LFO udělám na počkání, na čemkoli, co by přinesl... Ta ukázka mi trvala dýl než pár vteřin, asi půlhodinu, páč je to 6 stop po sobě, ale vše jen holé první náběry, bez korekcí, bez úprav.
Ano dakujem velmi pekne. Dost dobre sa to podoba na original. Idealne pre mna by bol len cisty zvuk bez dalsich doprovodnych stop. Pripadne a este lepsie napisat, vysvetlit, ako sa vlastne ten zvuk da vyrobit. Viem ze je to mozne v podstate na kazdom analogu co ma potrebne veci. Konkretne nastavenie by ma zaujimalo.ZFarkas píše:Možná bych si dovolil poprosit tímto už. Hupox o sdělení, zda se mu zdá konstruktivnější moje odpověď s ukázkou i nabídkou přesně toho, co poptává, a nebo ta od pavlii, co se mi zdá spíše jako OT bez náznaku konkrétní odpovědi nebo ukázky. Dík.
Neviete o videach pripadne jednoduchom navode na webe, fore, kde sa rozoberaju nastavenia zvukov atd?
Dakujem este raz.
Vyraba sa nejaky nastroj ktory by toto splnal z novych modelov? Zvazujem nieco kupit, ale mam v tom hokej. Vsade sa pise o Cine a podobne. Netusim co je zvukovo fakt dobre. Pozeral som na webe napr Moog Sub Phatty, ze by mi v podstate vyhovoval, ale zas tu citam ze ten zvuk nieje to prave, tak poradte co by bolo naozaj zvukovo dobre. Nepotrebujem ziadny arpegiator, len slusny solovy zvuk na zive vystupenia.dendy píše:analgovy fajnsmekri ti aj tak povedia ze filter na chipe nieje to prave orechove, ze to proste musi byt poctivy tranzistor, odpory, kondenzatorysu ludia co tokonca analogy co nemaju diskretne suciastky ale nejaku cast obcodu ingerovanu na chipe (VCA, VCF, atd) ze to nieje pravy analog
))
Celkom zaujimavy je Roland System 1 a System 1m (rack) napriklad ..
Country, tak bud' solidární, vyexportuj mu to vysněný fx-ko, a pošli mu ho.
Roland System 1 pokud chceš polyfoní nástroj. DSI Evolver, Anyware Moodulator, Korg Arp Odyssey, Moog Sub Phatty (Little Phatty byl slabší) jsou monofonní dostupné a přitom super nástroje, se kterými neuděláš chybu.
Staci ked mi napise nastavenie, ako ho vyrobil ..maux píše:Country, tak bud' solidární, vyexportuj mu to vysněný fx-ko, a pošli mu ho.

A vsetkym dakujem. Pozriem si spominane modely.
- ReaktoplazmAR
Hupox: v tej tvojej ukazke su "obyčajne" padajuce noty v pianorolle, alebo v nejakom sekvenceri, čiže spraviš to na každom analogu. sa čudujem že to nikto nespomenul..
to čo sem dal Country je modulacia cutoff filtra pomocou LFO
čo sa tyka nakupu tak imho kup si Mini/Micro Brute ked chceš skusit analog, ked chces niečo menej konzervativne a nemenej tučne tak pozri na veci od Mutable Instruments, napr. Shruthi,, v oboch pripadoch vynikajuci pomer cena/vykon
..len moj nazor
to čo sem dal Country je modulacia cutoff filtra pomocou LFO
čo sa tyka nakupu tak imho kup si Mini/Micro Brute ked chceš skusit analog, ked chces niečo menej konzervativne a nemenej tučne tak pozri na veci od Mutable Instruments, napr. Shruthi,, v oboch pripadoch vynikajuci pomer cena/vykon
..len moj nazor
nakolko sa mi priplietol za ucelom napisania recenzie do ruk korg minilogue, som si dovolil 2 kratucke demo tracky
vsetky zvuky komplet minilogue, ziadne externe FX (aj delay je pouzity ten vstavany)

@dendy: a co tie klikance? je to moc napiiicu?