Nový Roland FANTOM

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Vla-sta
Příspěvky: 607
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »

" Vlasto skus si to nahrat na mobil ked si v horach, aspon melodiu - urcite si spomenies :))" - já mám kvůli cestování bohužel I-Phone, který používám hlavně jen na telefonování a budu se muset poohlédnout po nějaké rozumné apce, zatím tam nic nemám. Do téhle doby jsem takto ještě neuvažoval..., PC4 s baterkama na záda to ale asi nebude... :mrgreen:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 489
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Benqo »

Vlasto, vdaka tvojmu poslednemu prispevku sa prave Steve Jobs obratil v hrobe...

Vla-sta
Příspěvky: 607
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »

Klidně si může dat i rotaci, protože díky jejich ochraně autorských práv je ten přístroj dobrej jen na telefonování. Cokoliv chceš tak jen platíš s vyjímkou pár profi věcí....

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 489
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Benqo »

Ved ale nahravanie zvuku na mobil je samozrejmostou. Na to mas zabudovanu appku, naco stahovat nejake speci appky?

PMC
Příspěvky: 209
Registrován: 28 bře 2017 18:03

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od PMC »

Vla-sta píše:
10 říj 2019 13:09
Hodně lidí nemá u softu invenci. Hlavně než nastartuješ PC inspirace je mnohdy fuč. Osobně mě nejlepší věci napadly na těch nejhloupějších místech, třeba sprcha, WC, na horách, v hospodě a tak....než se vrátím je to fuč....
Tak takový Kronos startuje asi dvě minuty, PC nastartuje rychlejá i ze stavu za studena, natož z uspaneho stavu.

PMC
Příspěvky: 209
Registrován: 28 bře 2017 18:03

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od PMC »

Stardust píše:
10 říj 2019 22:40
No Fantom taky neni zapnout a hrát :-) Musí se přinejmenším zapnut zesilovač a bedny. Na "zahraní" taky člověk nepotřebuje zrovna Fantoma, respektive při tom využije asi promile jeho možností. Spíš chápu, když je skladatel zvyklý na HW a chce nejnovější zvuky.
Ja mam u nastroje aktivní bedny KRK, ty se uspávají a pak se sami probudí, když na vstup dostanou signál.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 936
Registrován: 14 říj 2009 18:55
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od dedko »

Bol som ce víkend na synthfeste, bola tam aj nejaká prezentácia korgu a rolandu, tak som chvíľu skúšal fantom 7. Veľmi dobrá klaviatúra, dokonca aj na hranie klavíra. Na epiana tiež.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 239
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od gari »

PMC píše:
12 říj 2019 15:40
Tak takový Kronos startuje asi dvě minuty, PC nastartuje rychlejá i ze stavu za studena, natož z uspaneho stavu.
A ked samplujes tak to Kronos predlzi aj na viac minutiek :mrgreen:

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 239
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od gari »

dedko píše:
21 říj 2019 21:03
Bol som ce víkend na synthfeste, bola tam aj nejaká prezentácia korgu a rolandu, tak som chvíľu skúšal fantom 7. Veľmi dobrá klaviatúra, dokonca aj na hranie klavíra. Na epiana tiež.
Didky Dedko, toto ma zaujimalo. Korg aj Yamaha mi v tychto verziach klaviatur nevyhovuju. Toto ma byt nejaka nova, tak som bol zvedavy ako to budu klavesaci hodnotit.

Vla-sta
Příspěvky: 607
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »

Našel jsem docela dobrý test na Fantom u Muzikusu, je už uvolněný tak příjemné čtení :
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... unor~2020/

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 365
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od ZFarkas »

Pustil jsem si bez obrazu jen zvuk na srovnávačce 4 nástrojů z první strany dole a slyším jednoznačně od začátku do konce takový ten normální digitální poněkud stereotypně stále stejně zastřený a přereverbovaný zvuk klavírů, až na jednu výjimku, kdy mne to doslova zatahalo za ušiska a donutilo samovolně se zašklíbit (hnusem). Dodatečně jsem si na videu zjistil, že to bylo ve chvíli, kdy začal hrát klavír z Fantomu... Nevím no, kdo byl zvyklý na akustický klavíry a pianina, zkuste si Platinum vzorky Steinway Live dohrát do nějakýho Dexibellu - zatím podle mne stále nepřekonaná digitalizace zvuku klavíru co se týče možností expresivity - výrazu a přirozenosti zvuku celkově. Pro všechny co maj rádi "přednes", co se učili na konzervě aj. Na svatby a zábavy nebo jako křoví v kytarových kapelách stačí asi cokoliv, ale i tak by to nemělo mít nepřirozený umělý zvuk a "tahat za uši", jako klavír z Fantomu na té ukázce.

Vla-sta
Příspěvky: 607
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »

Ono jako v základě Dexibel taky není zázrak a musíš doinstalovat zvuky , tak to má i Roland Fantom : http://axial.roland.com/category/fantom/

Cyril
Příspěvky: 5751
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Cyril »

Jen upozorňuju, že ve výše zmíněné recenzi v Muzikusu není o zvuku skoro ani slovo... je to klasickej muzikusáckej popis nástroje (zřejmě pro ty, co neuměj anglicky?) a na úvod nějaká jalová úvaha o pracovní morálce Japonců. Moc nedoporučuju číst :)

Vla-sta
Příspěvky: 607
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »

Mě šlo spíše o ten popis, na stránkách výrobce se dozvýš tak akorát jalový kecy. Rozhodně si to nekoupí klavíristi, ale se synth mechanikou to není marný nástroj pro ty co někdy nástroje Roland používali a chtěli by některé zvuky zpět....Ale ta cena.....

Odpovědět