Nový Roland FANTOM

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »


Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »

Tady to vypadá na nástupce FA řady:
https://www.thomann.de/cz/roland_fantom_06.htm

Načítá samply: až 2GB - 16/24-bit linear, 44.1/48 kHz, WAV/AIFF import supported.
Obsahuje krom zvuků Integry také ekvivalenty ARX karet + z dalších 12 karet se dá něco nainstalovat (počet slotů nevím):
SuperNATURAL Acoustic Piano 1+2
EXN01+2 “SuperNATURAL Acoustic Piano 2 + 1
SuperNATURAL Acoustic Tone - smyčce + žestě
Nemilá věc: Keyboard 61 keys (with velocity) 76 keys (with velocity) 88 keys (PHA-4 Standard Keyboard: with Escapement and Ivory Feel)

Jen uvažuji, aftertouch tam není, ale jinak to umí věci co nemá ani větší Fantom, nebude mít taky nástupce? Jinak mi to přijde až moc nadupaný za ty prachy, ale oproti tomu klávesnici dají hroznou...

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »

Páni od Rolandu to berou od podlahy, hned je video srovnání s Kurzweilem K2700 a Nordem 5, tomu říkám marketing, jenže co ta mechanika?

vasek
Příspěvky: 2149
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od vasek »

Haha, to je srovnání. Kurzweila dají pro jistotu o 30 % potišeji a od Norda vyberou tu nejméně reprezentativní ukázku. Kašpaři...

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »

No, asi mě ukamenujete , ale podle mě tím ukazují na jaké zákazníky míří (co mají nástroje se slabou integrací k PC). Zvukově si myslím že ten nástroj bude hodně dobrej, co vím o ZenCore, tak je to směs toho nejlepšího co Roland za posledních 20 let vyplodil, určitě to nezaujme klavírisky = mizerná klávesnice + super konektivita z PC. Prostě úžasná hračka na domácí tvorhu a občas kšeft ....
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 31 bře 2022 19:09, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 401
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od ZFarkas »

Hmm pokud je v novém Fantomu Zencore engine, tak k tomu mohu dodat, že jsem na tomto údajném zázraku prodělal hodně tisícovek... Nejdřív jsem musel na vlastní uši zjistit, že Zencore v Jupiteru X je naprosto příšerný zvuk ve srovnání s Native Instruments SW knihovnami (a Massive a Monarch VA) nebo se zvukem True2Life technologie Dexibell nebo i vs stará XP-30 s kartama SR-JV. Srovnání v kategorii lead a bass synt Zencore vs analogy Moog nebo staré Hohner synty s DCO je pak totálně katastrofální, defacto nesrovnatelné. Potom jsem se prolouskal Zenbeats na iPadu včetně dokoupených knihoven a dnes už je to všechno smazané, nepoužitelné. Workflow je 2x více userfriendly a rychlejší v Korg Gadget 2 než v Zenbeats, který je i v iOS verzi zvukově o poznání horší než Gadget. To co na youtube prezentuje KEBU na Jupiteru Xm a novém Fantomu, to je asi maximum co z toho jde vyždímat, ale nutno vzít v úvahu, že pouze pokud se tyto nástroje použijí sólo - á capella. Pokud by k nim Kebu přidal jakýkoliv svůj vintage analog synt, bylo by po zvuku Zencore, neboť každý tón i z mono vintage analog syntu převálcuje sytostí a předním posazením v prostoru celý pattern ze Zenbeats. Nechápu proč se taková veteš vůbec vyrábí, no když to někdo koupí... Taky jsem věřil reklamě - Cemio Kamzík jsem sežral celý balení a skákat po horách nemůžu úplně stejně jako předtím...

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »

Ještě mě napadlo, jestli ty vzorky v levnějších mašinách nezkomprimují nějakou MP3, nějak mi to nedává smysl. Sám vím že např. Fantom Xa hrál várazně hůř než XV-2020, ale podle reklamy to mělo být stejné. Zní to lákavě, ale bojím se reality potom...ale Jupiter X hraje dobře, měl jsem možnost na měj hrát a to je super nástroj. Ten jsi měl?

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »

Ještě se dívám na stránkách Roland cloud, že všechna rozšíření co jsou volně stažitelná pro Fantom jsou rovněž k použití i pro Fantom 0, opravdu nechápu co tím Roland zamýšlí. Jako by nepočítali s prodeji Fantoma a vše vsadili na levnější verzi....

Vla-sta
Příspěvky: 776
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Nový Roland FANTOM

Příspěvek od Vla-sta »


Odpovědět