Stage piano do 3500 EUR

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
demsky
Vybavení

Re: Stage piano do 3500 EUR

Příspěvek od demsky »

Kazdopadne kvalitka :) na webe nemaju info o VASTe priamo ako piktogram (na rozdiel od K-VA a KB3) a vlastne ani o KDFX (zaujimave, PC3K8 ma piktogram KDFX a pri Forte dali prednost MasterFX sekcii (compressor a master eq), asi je to preto, lebo cielova skupina Forte je menej technicky orientovana, a preto sa asi boja, ze pri prilis technickych informaciach o VAST-e (ktory bol vzdy taky trocha postrach) by sa zlakli. Staci to tam spomenut, ze je tam vyber toho najlepsieho z PC3 a to im staci :)

hubert

Příspěvek od hubert »

Zjavne plnohodnotnou alternativou co sa tyka editacie a efektov bude PC3A.....

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Tak Artis ma zase 32 FX units, raz tolko ako PC3, to je peklo :) Podla mna je tam full VAST, ale som fakt zvedavy. Kazdopadne ale podla toho chartu ma omnoho menej programov v zakladnej vybave.

http://kurzweil.com/knowledgebase/forte ... isons/311/

PC3 Compatibility Most objects (no user samples)
Artis® German Grand is a reduced version of the Forte® German Grand piano, derived from the same quality content but using less samples.
Naposledy upravil(a) demsky dne 16 bře 2015 13:17, celkem upraveno 1 x.

hubert

Příspěvek od hubert »

No ved to....32 FX jednotiek, ale editacia len cez editor....z toho porovnania ostatnych parametrov je jasne ze A seria bude najblizsie K serii...A tych 32 FX je aj vo Forte ako keby anomalia s prihladnutim aj k tomu ze su len obmedzene editovatelne...Dost tomu nerozumiem
Naposledy upravil(a) hubert dne 16 bře 2015 13:21, celkem upraveno 1 x.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Kde to tam vidis? Ja vidim pri Artise len 16 FX units. Vsak naco by to clovek editoval, nie je zivot aj tak dost komplikovany? :)

hubert

Příspěvek od hubert »

Sorry myslel som vo Forte, ma sice 32 FX jednotiek ale len limitovane editovatelnych a v ostatnych parametrcoh a vybave je horsi nez PC3A....a este je aj drahsi....

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Nechcete zkusit jim napsat? Jsou většinou hrozně rychlí a ochotní.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

PC3A je presne to iste, co PC3K, ale s novym pianom German Grand model D z Artisu (sample FlashRAM z PC3K je tam nahradena ROM modulom). Ziadne zavazne technicke zmeny, de facto len obchodnicka "zmena" a mala modifikacia OS - K znamena K-series compatibility, A znamena Artis Piano.

Artis a Forte - tam su uz nejake vaznejsie zmeny oproti serii PC3/PC3K, ale v zasade cely engine zostal (zrejme ho nejako prehadzovali na nove HW prostredie). Takze v oboch bude full VAST, a obmedzenia na zony a kanaly a tie efekty su zamerne (akoze to nie su workstations :? ). A aj zvuky su prehodene 1:1. Kompatibilita pri ladovani starsich zvukov by mala byt 100% zachovana...
Pri Forte je dobra pravdepodobnost (kedze je to flagship), ze mnoho veci este spristupnia v novych verziach OS alebo v editore.

Nove piano German Grand - Forte aj Artis maju ROVNAKU sample set (ako pisal demsky), akurat v Artis to museli editovanim zrazit na 128MB a vo Forte je tusim 2+GB.... :palec+: Forte ma navyse pre milovnikov ostreho zvuku aj Japan Grand, cize zrejme nejaku Yamahu C7 (tiez radovo GB)...

hubert

Příspěvek od hubert »

No vsak ved to je vsetko jasne uz z popisu....ale obmedzovat editaciu efektov za to ze nieco nie je workstation...teda ze to nema SEQ tomu nerozumiem. To sa mi moc logicke nezda. Pretoze s efektami clovek pomerne aktivne pracuje aj pri performance syntetizatoroch alebo stage pianach pri tvorbe layerov a splitov. Takze obmedzenie efektov v nastrojoch Artis a Forte nechapem a tvrdenie ze to je preto ze to nie je workstation je divne vysvetlenie.

hubert

Příspěvek od hubert »

V kazdom pripade je to jedno. Onedlho mi dorazi novy Artis 7, tak si ho sam poriadne preleziem nech vidim ako to je...som zvedavy, Lebo zvuk Kurzweilu sa mi vzdy pacil ale rovnako som vzdy isiel grcat z UI ked som sa k akemukolvek Kurzu dostal....

MDudas

Příspěvek od MDudas »

hubert píše:Lebo zvuk Kurzweilu sa mi vzdy pacil ale rovnako som vzdy isiel grcat z UI ked som sa k akemukolvek Kurzu dostal....
:lol: :lol: :lol:
Zavidim tu 76-klapkovu vyvazenu klaviaturu - tu by som chcel mat v mojom PC3... :(

S tym obmedzenim efektov je to podla mna takto:
- bud to tam nechcu davat kvoli jednoduchosti pouzivania - Stage Pianista uzivatel sa ma uspokojit s tymi 1000+ FX presetmi, ktore Kurz dava skoro vsade
- alebo to nechcu davat priamo do keyboardu, lebo naprogramovat PC/Mac editor je lacnejsie a prehladnejsie
- alebo to este len vyvijaju a spristupnia to o 2-3 roky v nejakom OS update
- alebo Forte zlacnia a vydaju o 600€ drahsi "Forte Max" - ten bude mat aj sekvencer aj efekty aj ladovanie samplov aj vsetko
(kedze Kurz naozaj potrebuje trochu zarobit, toto sa mi zda uplne najpravdepodobnejsie 8) )

(Sorry za ten MEGA Off-topic !!!)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Strasne rad by som si na tom zahral, aby som si mohol urobit obraz sam... ... ano vyzera to fakt paradne, pokial o tom rozpravaju a ukazuju ako bucha mechanika, znie zodvinutie dusitok a podobne artefakty...

Ako je ale mozne, ze ked sa na tom zahra normalna skladba, znie to ako v nizsie prilozenom Rolandackom promo videu? Do riti... co ti japonci nikdy nepoculi, ako hra normalny klavir???? Pre porovnanie prikladam dalsie videa, kde je hrana ta ista skladba na zivich klaviroch Steinway, Yamaha, Bosendorfer, Fazzioli...

... ak niekto nepocuje rozdiel voci tomu mrtvolnemu Rolandu, tak potom uz neviem...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

toto mi pride dost specificka skladba .. zaujimave by bolo pocut to z dakych inych digitalnych pian ..

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Pytkin: Podla mna je to uplne standardna skladba a napokon, vybrali si ju na promo video v Rolande sami. Osobne si myslim, ze akakolvek klasicka skladba by na hentom presete a nastaveni na tom LX-17 znela rovnako zle. Ono prave klasicka hudba ukaze najlepsie slabiny nastroja... jazzova ci rockova "vypalovacka" bude zniet dobre na vselicom...

Tazko povedat, ako by to znelo z inych digitalnych pian.... ok.. je to vyzva.. skusim tuto skladbu vecer nahrat na S90Es :oops:

Odpovědět