ZFarkas píše:... á ozval se slavný havířovský imitátor klavíru a B3 na PC3(K)

)
Takže já jsem slavný!!!

Jak jsi to poznal? Zatím mi to ještě nikdo neřekl. Díky Ríšo!
Hammond píše:Ono prave klasicka hudba ukaze najlepsie slabiny nastroja... jazzova ci rockova "vypalovacka" bude zniet dobre na vselicom...
Nelze než souhlasit. Zatím jsem taky nezaznamenal nikoho, kdo by při interpretaci klasické klavírní hudby preferoval digitální piano před akustickým. V koncertních sálech a studiích jsou zpravidla kvalitní koncertní nástroje, takže není třeba o jejich náhradě vůbec uvažovat, a tak to asi ještě pěkně dlouho zůstane a je to OK.
Na jazzové, pop/rockové či komerční scéně je však situace jiná. Ve spoustě klubů, kulturáků, nebo na festivalech žádný
použitelný akustický klavír zpravidla k dispozici není. A i kdyby byl, pokud bych jako posluchač stál např. 20 metrů od pódia, slyšel bych z takového akustického klavíru už jen signál z mikrofonů (které už samy o sobě mají nějaké zkreslení a přenosovou charatkeristiku), prohnaný přes mix (další zkreslení) a finalizační efekty (další zkreslení), korekčně upravený tak, aby byl přes ostatní nástroje slyšet (další zkreslení) - a to celé bude reprodukováno nějakými měniči, které celkový zvuk ještě také nějak ovlivní (další zkreslení). Co tedy z toho akustického klavíru nakonec zůstane?
Už "jen" něco podobného, co leze z digitálních klavírů.
Pokud si někdo může dovolit na koncerty vozit svůj vlastní klavír (hammondy, symfoňák, dechovou sekci) s adekvátním aparátem a zvukařem, tak mu to jen přeji a tiše závidím...

Nám ostatním musejí vystačit imitace.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Yamaha MODX6, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750