Stage piano do 3500 EUR

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
mikehab

Stage piano do 3500 EUR

Příspěvek od mikehab »

Prosim o radu. Chystam sa upgradnut moje stage piano a neviem rozseknut volbu - cim viac sa v tom hrabem, tym menej mam jasno :-) Malo by to byt 88 klavesove plne vyvazene kladivko (hybridne pouzivanie na domace cvicenie - aj deti ako nahrada klavira, aj ja na zive hranie). Rad by som to vyriesil na dlhsiu dobu, preto som si stanovil vyssi limit - max 3 500 EUR. Uzsi vyber je:
Roland RD-800
Nord Stage 2
Kurzweil Forte

Vyskusal som prve dva, ku Kurz Forte sa mi zatial nepodarilo dostat.
Roland - pocitovo mechanika fajn, zvukovo velmi dobre a pouzitelne aj ine ako klavirove zvuky - vyhoda na zive hranie
Nord - mechanika asi najlepsia, aku som mal zatial pod rukami, organ sekcia fantasticka, z coho mam rozpacity pocit je synth sekcia a zvuky ine ako klavirove a organy - mozno to vyplyva z neznalosti ovladania a kratkosti casu pri skusani, ale tie zvuky boli az prilis "syntakove" ....
Kurz Forte - vzletne komentare v youtube videach a prezentacie kvalitne, len sa k nemu neviem dostat - mate niekto s tymto nastrojom osobnu skusenost?

Zatial inklinujem k Nordu, ale stale vaham. Prosim o skusenosti s jednotlivymi nastrojmi pripadne preferencie, alebo ine typy.
Dik moc

Ivan.ps

Re: Stage piano do 3500 EUR

Příspěvek od Ivan.ps »

Nord má pre Vás lepšiu mechaniku ako Roland RD800???? Hm.... to ste asi prvý ktorý sa takto vyjadril. Ja som na Nord počul skôr opačné názory, čo sa týka klaviatúry na klavírnu hru.

vras

Příspěvek od vras »

jestli to ma hrat v kapele, tak kurzweil se nejlip prosadi. Jestli solo piano, pak bych spis sel po roland/nord...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nepoznam nord stage .. ale mal som pocit ze to je klavir , organ a syntak dohromady .. takze je logicke ze okrem klavirnych a organovych zvukov budu tie ostatne zniet syntakovo :)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Kurzweil aj nord maju fatar mechaniky, roland a yamaha vlastne, ked chces najlepsiu cisto na klavir a mas 3500 evry, tak jedine Kawai

MDudas

Příspěvek od MDudas »

RD-800 ma urcite najviac klasicku mechaniku :!: najtvrdsiu, najviac klavirnu. Je to vlastna Rolandovska mechanika. A ma aj akusi specialnu syntezu piana, ktora odstranuje "stupnovitost" medzi samplami. Ostatne zvuky - to musia povedat pouzivatelia Roland. Nazyvaju to SuperNatural, ale mne to tak nepride. Cely pristroj robili to japonske usi... ten zvuk nie je uplne klasicky, skor je to take "studiove kridlo" - zvukovo nabrusene, jasne, tucne a prilis stereo...a

Nord Stage2- je podla mna X rokov uplny leader v "klasickom zvuku" pian :!: Maju velmi verne napodobeniny nielen Steinway (aj Fazioli, Bosendorfer). Verne znamena, ze je to mierne "konzervativny" zvuk, ktory sa nepredvadza ostrostou ani prehannou priestorovostou. Ma to simulaciu rezoznancie panciera, co je pre verny zvuk piana dost dolezite.... Ma to maksiu a pohodlnejsiu mechaniku Fatar. Je velmi oblubena (sam si ju pochvalujes), lebo sa na nej daju hrat aj ine veci, nez klavir. Ale NIE JE to najvernejsia napodobenina klasiky. Nord ma navyse velmi velmi slusne aj ine zvuky :!:

No a potom je tu KURZWEIL! :) (teraz sa tu niektori pousmiali, lebo ja som Kurzweil-pozitiv) Kurzweil ma mechaniku podobnu (alebo tu istu), ako Nord. Dlhodobo pouzivaju tiez Fatar. Tiez kvoli inym zvukom nie je uplne klasicka - t.j. je maksia a pohodlnejsia. A teraz to pride:
Kurzweil je dlhodobo leader v realnosti vsetkych moznych zvukov. Ma vynikajuce organy, orchestre, slaky, imitacie elektro-mechanickych nastrojov a neskutocnu spustu veci. Samozrejme ma nedostatky, ale ako celok je (podla mna) vyrazne pred konkurenciou. Navyse je to vyrazne najkomplexnejsi klasicky syntezator. Cize po stranke zvukovych moznosti v porovnani s RD800 asi 50:1 a s Nord Stage aspon 10:1 :!:
Navyse Kurzweil Forte ... je uplne novy nabuchany model s TOTALNE novym Steinway (German Grand model D), ktory ma niekolko gigabajtov samplov. Cela masina ma 16GB samplov - to je kvantovy skok oproti vsetkemu v oblasti hardware/stage piano... Uz len kvoli tomuto pianu by som ho bral OKAMZITE ! :oops: :P Ma vlastnu Hammond syntezu, ktora sa ostatnej polyfonie ani nedotkne. Plus TOP efektovu jednotku, o ktorej konkurencia sniva. U Forte budas mat pravdepodobne este aspon 3-4 vylepsenia OS a pocita sa so 16 kanalovou multitimbralitou. Ofocialne je to akoze stage piano, ale za nim je zatial najsilnejsi syntezator od Kurzweila... :palec+:

Zhrnutie:
S uvedenych :
RD800 - najvernejsia klasicka klaviatura Roland, ostre a ciste japonske zvuky pian (ostatne... proste Roland...)
Nord Stage - prijemna klaviatura Fatar, najvernejsia sada roznych europskych pian, velmi dobre ostatne zvuky (fakt velmi slusna sada)
Kurzweil Forte - prijemna klaviatura Fatar, TOP TOP piano Steinway, velmi siroka sada klasickych zvukov, daleko najsirsie synthy moznosti, plne 16-kanalove MIDI, z uvedenych troch urcite najsilnejsia masina s najvacsimi moznostami...

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Čiže Forte má plnohodnotný VAST ako napr. PC3K ?

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Forte! Na tom by som si velmi rad zahral, MDudas mas pravdu! Podla speciek neskutocna masina, stiahol som si editor a vyzera ze engine ma plnohodnotny VAST z PC3.

hubert

Příspěvek od hubert »

Neviem Kurzweil v tomto trochu mlzi....to ze je editor pisu aj pri Artise...ale na nejakom fore sa ktosi vyjadril ze tam VAST nie je...tak ze asi to ze je k niecomu editor este asi nebude znamenat ze tam je plnohodnotny VAST....ale tiez by ma to zaujimalo. Lebo uz existencia ARTISU a FORTE vedla seba je pre mna dost zahada...

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

forte_editor.jpg
Preto by som sa mu rad pozrel pod kapotu. Skusam selekciu blokov a zatial vsetko co poznam z PC3. Ked ma zvuky marketingovo oznacene ako Best of PC3 a aj nejaky gitarky z Kore64, tak by bolo cudne, keby tam nebol VAST.

hubert

Příspěvek od hubert »

Zvuky tak oznacene mozu byt...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Zajimave, opravdu v te ukazce mi Forte prijde slysitelne prirozenejsi a Artis SE neco chybi, je plastovejsi a tenci.

hubert

Příspěvek od hubert »

Tak SE je lacnejsia varianta....a zjavne to nema rezonancie.Pedalovu urcite nie a neviem ci to ma sympatetiku...

hubert

Příspěvek od hubert »

Skor je zaujimave porovnanie Forte a ARTIS.....a tu pri tych pianach to tak jednoznacne nevyzera...

Odpovědět