ono je to o rozdielnych filozofiach Rolandu a Yamahy. roland ma zvuky podstatne tensie a radoby cistejsie a v multirezime znie prehladnejsie. problem nastane vtedy, ked chces urobit nadupanu skladbicku z troch zvukov (bicie, basa, synth) a zistis, ze to znie ako vykuchana sliepka a nezostava ti nic ine ako vrstvit hrajuce zvuky a platat diery v mixe dalsimi zvukmi, aby to malo tu spravnu stavu. nakoniec sa z toho casto stava ten typicky nasladly "rolandovsky" mix.dano píše:Uznavam, ze som na zaciatku tohto threadu vyjadril nazor, ktory sa tykal "stareho" Motifu (s ktorym mam ale viac, ako letme skusenosti, vybehol na svet ked som prisiel do Music Planet) a naozaj som nevedel, ze medzi nim a ES je taky rozdiel...Poshook píše:To Dano) mam dojem, ze ty mas letme skusenosti len so starym Motif-om, takze nie je moc na mieste, ze tu pises o sklamaniach z niecoho, na co si mozno v zivote nesiahol...
Co sa tyka "stareho" Motifu, ked som si ho prvy krat osiahol, som bol nadseny.. No postupne som zistil, ze su to naozaj krasne obalene zvuky, ktore ale dokopy nie su ziadna slava... Samozrejme co sa tyka "chemickych" zvukov, stale je to podla mna bomba, toho sa moja kritika netykala... No a potom som sa zacal stretavat s ludmi, co si "stary" Motif kupili a zrazu ho hromadne predavali (nieco ako EX5)... Tot cele
Co sa tyka Motifu ES, niekedy si ho urcite chcem vyskusat. V pripade, ze je to konecne nieco uzasne, co hra aj v multi rezime dobre, tak vsetko co som povedal o Yamahe s radostou vezmem s5 (nezakladam si na neomylnosti). Len sa obavam, ze velke posranie sa konat nebude... Tot vsio
s MotifomES ti stacia bicie, basa a nejaky synth (ci piano) a hra to jak svina, nic dalsie ti netreba.
a ak sa cloveku ziada viacero zvukov v multirezime, bude s tym mat viac roboty, to je pravda, ale zo sirokeho zvuku sa s istou davkou namahy da vzdy vycucnut nieco, co bude v mixe sediet, naopak je to mozno tazsie.
co sa tyka toho hromadneho predavania stareho Motifu a EX5. nemyslim, ze to bolo zvukom (EX5 bola si myslim zvukovo aj koncepcne velmi slusna hracka). problem bol v nedotiahnutych tehcnickych zalezitostiach (Motif mal len 62 hlasov co mu robilo velke problemy - zasekavanie, oneskorenia pri prehravani a pod., EX5 nemala nikdy uplne doladeny firmware a jej procesor bol prilis pomaly na to, co vsetko mal zvladat. vysledkom bolo caste mrznutie). suma sumarum, problem bol v spolahlivosti a vykone