IMac a Logic X nestiha

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od Stan » 27 črc 2015 23:22

Podle toho co si psal ze jedes naostro se ani nedivim ze se ti to seka. Uz jen Omnisphere je narocnej a to nemluvim o Trilian, Stylus Battery a buhvi co tam mas jeste za pluginy na na nastrojich jako EQ, Comp, Delay, (Waves nejsou zrovna CPU friendly :) plus routing 40 stop) pocet stop neni zas za tolik podstatny jako to ze se snazis mu co nejvice nalozit a s 8GB RAM moc slavy nenadelas. Navic jsi nenapsal jestli si tahas do pameti cely samply nebo jen jejich casti, tedy jak mas nastaveny nastroje od Spectrasonics a NI. Jak uz bylo receno hlaska se da vypnout (tohle byl ale problem v L9 u LPX jsem se s tim nesetkal, a freeeze je tvuj kamos. Taze jedina rada je " EASY " s takovou nalozi ti v realtime nebude stihat skoro zadny pocitac. Vse zalezi na celkovym nastaveni a musis vedet co delas, je to dost o nastaveni jak procesoru ulehcit praci. Ja si tim kdysi taky prosel :) Cti manualy a zahranicni fora (u tebe Logic) a koukej na YT.
https://www.google.com/search?client=sa ... 8&oe=UTF-8
http://www.logicprohelp.com/forum/
http://www.logic-cafe.com/lc/index.php

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od dendy » 28 črc 2015 07:08

pani mne sa nezda ze by ten problem bol len koli tomu ze tam ma vela pluginov..

ved a logic aj systemovy monitor mu nepise zataz cez 50% .. to by malo utiahnut bez problemov ..

tam bude nejaky iny problem podla mna .. co sa tyka ramky - pokial nepouziva orchestralne banky tak 8 GB by malo bohate stacit .. ale sak treba pozret v Actvity Monitore zalozku "Memory" - kolko zerie samotny Logic, kolko je obsadenej pamate celovo, aky velky je SWAP .. moze byt ze mas nejaky problem s diskom a dropout ti to spravi vzdy vtedy ked sa OS snazi zapisovat/citat zo swapu ..

len na "mas tam vela pluginov" by som to nezvaloval..


est v logicu v Preferences > Devices pozri aku mas velkost 'audio buffer size' - skus zvacsit, napriklad 128 moze dobre fungovat pri zatazi o 20% ale pri 50% uz potrebujes navysit na 256 .. a v druhe zalozke "Genral" vypni checkbox "Display audio engine overload message" - to by malo spravit ze kratkodobre dropouty ti nestopnu prehravania, len to pukne a bude hrat dalej ..

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 28 črc 2015 08:25

Tiez si myslim, 99% casu mi ukazuje logic vytazenie CPU tak na 30% a disk takmer nic. Viem ze tych nastrojov je vela, ale bud to ma byt vytazene v priemere napr. na 80% a poviem ok, nestihami mi stroj, ale v mojom pripade to vyzera ze PC stiha len sem tam ma nejaky problem.
Dendy uz som pisal: OS monitor - CPU pri programe logic pise 50%, dole kde je sumar je systemove vytazenie 5% a uzivatelske 15% tak neviem coho sa mam viac drzat :-) Ked mi vyskoci hlaska CPU meter v logic vyskoci na maximum (na 2-3 sekundy), CPU na OS monitore stale bezi s hodnotami ako som pisal, ziadne vytazenie na max. Monitor na OS sa zvysi len pri otvarani projektu, potom uz ok.
Ale ako som uz raz pisal, ono sa to rozbeha a ide to potom lepsie, avsak v sobotu mi pocas editacie regionov 2x padol logic uplne a v nedelu mi padol ked som robil nieco v battery. To battery este pochopim (nehovorim ze bol nadobudnuty tak ako by sa malo :-) ale tie dva padnutia predtym nie su ok. Jednoducho je uz toho dost.
Buffer uz mam na maxime. A dalsia vec, cez Cubase som mal buffer asi na 128 a slo to celkom ok, tak nerozumiem preco by nemalo v logic.

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 28 črc 2015 08:29

Stan - vies mi pls vysvetlit ako sa da v omnispehere alebo NI nastavit aby nesli vsetky sample do RAM? O tomto nic neviem, mozno to aj mam nastavene ale nevied kde :-) Dik.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od dendy » 28 črc 2015 12:48

pockaj, bavime sa o tomto OS monitore ano ?
Obrázek

a ty hovoris ze tebe pri logicu pise 50 % ale dole system 5% a user 15% ?? tak to daco neni s kostolnym poriadkom.. system+user by dokopy mal byt sucet vsetkoeh oco vidis rozdelene na jednotlive aplikacie :)

tych 5/15% dole ti pise POCAS prehravania ?

to ze ti logic pada je uplne divne .. ktoru PRESNE vrerziu OSX mas ? Logic mas 10.1.1 ??

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od Stan » 28 črc 2015 14:38

Nejsem ted u compu ale na zpusob nacitani samplu do pameti se podivej do options tady je jen nazorny priklad http://www.prominy.com/preload.htm a najdes toho vic jak ulehcit pameti a procesoru praci, taky muzes nastavit aby se ti nacitaly postupne jen pouzite samply. U Spectrasonic instrumentu mas moznost nastaveni kvality a velikosti banky prehravanych samoplu. Buffer pro pouzivzni pouze ITB instrumentu muze byt klidne co nejvyssi. Ja buffer snizuju pouze pri LIVE nahravani kvuli latenci

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 28 črc 2015 15:42

Vecer poslem screen ... ja som ho aj chcel urobit, ale kym som zistil ako sa na macku robi screen ... :-) Mozno som to len nespravne cital, tiez mi to prislo dost divne. OS je Yosemite a Logic 10.1.1. Battery plugin mi brutalne dlho otvara, tam bude urcite problem, hlavne ked mi to aj raz pri nom padlo. Ten preinstalujem a mozno nieco pomoze, nemyslim vsak ze to bude len o tom.Posielam ale screen z prace, neukazuje to nejake bludy? Prva dva procesy maju po 80% ale 43% je celkovo volnych?
Přílohy
Snímka obrazovky 2015-07-28 o 15.37.56.png
Snímka obrazovky 2015-07-28 o 15.37.56.png (450.8 KiB) Zobrazeno 314 x

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od Stan » 28 črc 2015 16:17

Vypni si Spotlight nebo mu urci jen HD ktery chces monitorovat Je to zrout CPU. Monituruje data a jejich zmeny na vsech HD . Jinak kdyz delas hudbu tak si vypni vsechny ostatni programy a pripadne i internet. Ne ze by to bylo zasadni ale je to vyhodny. Ja osobne mam Spotligh vypnuty uplne internet nemam ve studiu aktivovany vubec. SPOTLIGHT: https://support.apple.com/kb/PH18794?locale=en_US

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od dendy » 28 črc 2015 19:48

ten https://ipv4.google.com to je divny proces... co to je ?? mal si pustene chrome ked si pozeral ten activity monitor ?

inak stan ma pravu, spotlight kazdopadne vypni, to je zmrd :-)

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 28 črc 2015 20:39

To bol monitor v praci, takto to mam doma ... teraz mi to okno jak natruc nevyskocilo, v kazdom pripade takuto zataz mam 99% pripadov takze si myslim ze mac stiha. ale uz som za posledne dni robil nejake optimalizacie takze sa to vyskytuje menej casto.
Přílohy
Snímka obrazovky 2015-07-28 o 20.32.23.png
Snímka obrazovky 2015-07-28 o 20.32.23.png (1.06 MiB) Zobrazeno 294 x

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od Stan » 28 črc 2015 22:16

Jen technicka poznamka k vyrezum screenshotu. Nevim jaka je standartni zkratka na Mac, ja mam vsech masinach nastavenou svoji vlastni, ale kdyz udelas vyrez nebo celou obrazovku tak si screenshot otevri v PREVIEW Pak z Tools v hlavnim menu vyber "Adjust size"(vhodny pro maly vyrezy) nebo pokud mas full screen screenshot tak klikni na toolbox, oznac portebny vyrez a zvol "crop" a pak pripadne uprav velikost opet Adjust size kdyz je to potreba. Preview je na tyhle rychlovky vynikajici. :)
Screen Shot 2015-07-28 at 21.07.54.png
Screen Shot 2015-07-28 at 21.07.54.png (344.95 KiB) Zobrazeno 286 x

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od dendy » 28 črc 2015 22:28

CMD+SHIFT+4 -> mysou vyberes vyrez (jak pustis tlacitko mysi vyrez ti sejvne na plochu)

+ ja mam doinstalovany DropBox takze mi to nesejvne na plochu ale do dropbox adreara a rovno mi do clipboadu vlozi link na obrazok :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od Pytkin » 28 črc 2015 22:44

ja mam spotlight stale zapnuty .. bez neho si neviem predstavit fungovanie na OSX .. nemam ale projekty z 40 intrumentami .. len take bezne s par stopami a 20-30 efektami .. a ziadne problemy nemam ..

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 246
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od jakubt » 29 črc 2015 00:54

89 % CPU vytížení Spotlightem je divné, pokud je to trvale - to by měl mít jen když s jeho pomocí něco hledáš, nebo když indexuje disky - což se děje např. po update systému, po nějakém dramatičtějším pádu systému a restartu, připojení nového disku, při problému s diskem apod. a může to trvat i několik hodin, ale jen jednorázově.

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 29 črc 2015 11:58

Pozerajte ten druhy screen. V tom prvom boli otverene zbytocne procesy a chcel som len poukazat na to coho sa mam drzat ked hore pise pouzitie CPU 80% len pri jednom procese a dole ze 43% je necinnost. Neviem ako to mam citat. Na kolko je teda zatazeny procesor?

Odpovědět