IMac a Logic X nestiha

Vše o sekvenceru Apple Logic
marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 26 črc 2015 01:00

Prosim viete poradit ci nemam nejaky problem. Doteraz som pouzival Cubase na Lenove a pri vacsej zatazi mi vzdy padol. Kupil som teda official soft Logic a presiel na iMac 27 3,2Gz i5 8Gb ram. Problem vsak je ze projekt mi na tom logicu bezi este pomalsie ako na Cubase. Vzdy ked projekt zapnem nedokaze prehrat celu skladbu ale postupne vyskakuje ze nedokaze prehrat audio. Na druhy, treti pokus je to uz ok az sa to pomaly rozbeha. Potom to uz celkom ide ale dnes mi napriklad 2x logic padol uplne. Win 8 na tom lenove som mal pocit ze reagoval rychlejsie ako OS na novom iMacu. Procesorom aj RAM su oba pocitace porovnatelne, ocakaval som vsak ze na iMac to pojde este rychlejsie. Nemozem mat len nieco zle nastavene? Predsa len som novy uzivatel jak macku tak aj logicu. Dakujem za rady. Michal.

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 26 črc 2015 01:04

Este doplnim ze projekt tvori cca. 40 stop a s AU instrumentami battery, omnisphere, trilian, stylus, a nejake audio stopy spolu s waves pluginmy.

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 26 črc 2015 01:12

V monitore Logic disk nie je vytazeny takmer vobec, CPU sem tam vyskoci na max. / hlavne pri prvom prehravani projektu/ avsak ked sa projekt rozbeha je vytazeny tak na 1 stvrtinu.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od dendy » 26 črc 2015 09:47

co mas za OSX ? ak Yosemite moze byt problem v tom, Yosemite je totalne dodrbany, cele zle.. uz ani Mavericks nebol bohvieco ale Yosemite je uplna katastrofa.. napriklas mne stale proces "Window Server" skace bez zjavnej priciny na 50-60% zataze cpu (je to dlhodobo znamy bug ale magori z Apple nie su schopni to fixnut)

rozmyslam rollback na Mountain Liona...

Uživatelský avatar
m4x
Příspěvky: 459
Registrován: 12 lis 2009 20:18

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od m4x » 26 črc 2015 11:59

Používáš při takovém množství pluginů funkci Freeze pro redukci zátěže procesoru?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od dendy » 26 črc 2015 13:22

pise ze ma v logicu cpu meter na stvrtine...

pozri systemovy activity monitor pri prehravani, zalozku kde je vypis ktpry task kolko % cpu zere... kolko ti tam bude pisat logic a kolko dalsie procesy..

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 26 črc 2015 17:46

Systemovy monitor OS ukazoval vacsie zatazenie len pri otvarani projektu. Potom sa ustalil na 50% vyuzitie CPU ale dole ukazovalo uzivatelske vytazenie 15% a system 5%. TEda spolu 20%. Napriek tomu ze sa to po pol minute ustalilo na tych 20% (hore vsak pri logic stale ukazovalo 50%) asi po pol minute hrania vyskocilo system overload. To ukazuje nieco na logic, ci? Jednoducho po prvom otvoreni projektu ako sa pridavaju instrumenty v tracku to nestiha prehravat avsak po par prehratiach to uz prehra cele.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od TOM-Thak » 26 črc 2015 18:21

A co nastaveni asio bufferu? Resp. core audio u Maca?
me treba na mym Mac Pro nemakaly projekty taky moc dobre a nastaveni bufferu to spravilo...

Ono Core I5 s 8GB ram neni zadny velky vykon na tolik AU spolu s tim, ze se tam u tech sampleru jako triliam nacita dost dat do ramky.

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 26 črc 2015 19:58

Mal som 128, resp. 256 ale postupne to davam hore, dam teda max. ci to nespravi ale pri takej latencii sa neda nahravat live. A ten low latency mode funguje nejak divne, ten nastroj je vzdy moc hlasny a bez dynamiky. Co som cital nejake fora tak s tou hlaskou tam mali viaceri problem aj vtedy ked nebol PC na max vytazeny, opisovali to ako bug takze asi bude problem aj tam ...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od hubert » 26 črc 2015 21:06

Pri hentom vycte VSTciek a poctu stop bez freezovania mi to na i5 a 8GB nepride divne ze to nestiha...

Uživatelský avatar
dog
Příspěvky: 125
Registrován: 24 zář 2013 00:01

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od dog » 26 črc 2015 22:03

Nehraje v tom roli i to že aplikace v 64bit OS bere 2x tolik RAM než 32bit OS?

marion
Příspěvky: 82
Registrován: 23 lis 2014 21:25

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od marion » 26 črc 2015 22:23

Keby to bolo stale vytazene na max tak ok ... ale hovorim, monitor CPU je vytazeny tak na 30%, len niekedy to vyskoci hore. Ale to som az tak neriesil lebo ked sa to rozbehalo slo to uz fajn, ale to vcerajsie 2x uplne padnutie logicu ma uz nastvalo. Teraz to slape celkom ok ale buffer je uz na maxime, no pri prvom spustani projektu som tu hlasku opat par krat videl. Teraz po 2 hodinach ziaden problem.Ako keby sa ten komp potreboval zohriat resp. vyoptimalizovat.

hubert: s procesorom nic nenarobim, oplati sa zvysovat RAM?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od hubert » 26 črc 2015 22:32

Proste freezuj niektore vst tracky, ked uz su na MIDI urovni "hotove" a budes mat po probleme...

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 246
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od jakubt » 27 črc 2015 20:51

40 stop s nástroji je záhul. V Logicu to funguje tak, že když nestíhá, tak se zastaví a vypíše hlášení, na rozdíl třeba od Abletonu, který se "zakucká" a snaží se hrát dál (nevím, jak to má Cubase). Takže zřejmě stačí krátké přetížení, které se asi na těch cpu metrech nestačí ani projevit. Typicky v místě, kde začíná první region stopy s nějakým náročnějším pluginem.
Freeze pomůže, i když se třeba na mém 7 let starém stroji se to občas sekne i tak.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: IMac a Logic X nestiha

Příspěvek od Pytkin » 27 črc 2015 20:53

To zobrazenie hlasky sa da vypnut

Odpovědět